Arabian coconut biscuits
 
                                                                                                                                                                                                                                       Reteta Seima
 Ne trebuie:
Pt aluat:
1 ou intreg
1 galbenus
1 lingura apa
120 ml ulei
120 gr zahar
0,5 lingurita rasa – praf de copt
esenta vanilie
300 gr faina
Pentru “finisaj”:
1 borcanel de gem de caise
150-200 gr fulgi nuca de cocos
Cum se fac:
Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine.
In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare…insa suficient ca sa-l putem modela..
Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta
pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc la coacere…
Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava – 5 minute
(asa era specificat in reteta originala – eu le-am lasat mai bine de 10 minute, fiecare in functie de cuptor…)
Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate..
 
Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine
Pentru “finisare” vom incalzi putin gemul de caise si eventual vom baga putin mixerul batz
– ca sa sfaramam eventualele bucatele de fructe.
Fursecurile reci le vom da prima data prin gem iar apoi prin nuca de cocos.
Se servesc dupa cateva ore (5-8 ore) cand de la gem, se vor inmuia, vor deveni pufoase si ff buune 🙂
Arabian coconut biscuits