Rapida, cu ingrediente la indemana oricui, versatila, poti scapa de bucatile de friptura pregatita cu 1-2 zile in urma,

de pastele fierte cu o zi inainte si poti cobina ingredientele dupa cum vrei. Asta este versatila frittata, astazi

in varianta de frittata cu spaghete si bacon, o specialitate napoletana interesanta,

ce poate fi consumata atat calda cat si rece, ca mic dejun, pranz sau cina, simpla sau langa o salata.

Noua ne-a placut mai mult calda, cu salata de rosii ­čÖé

Pentru un gust cat mai aproape de Italia, am ales sa folosesc si astazi, pastele Antonio di Vaio.

Pastele au in compozitie grau dur, pastrandu-se astfel calitatea si nivelul de proteina specifica pastelor de grau dur ÔÇô peste 12%.

Ne trebuie:

250 g spaghete Antonio di Vaio

4 oua

6 linguri de parmezan ras

200 g bacon

1 lingura unt

sare, piper

sos chilli (optional)

– cantitati pentru cca 5 portii-

Cum se face:

Fierbem pastele (al dente). Daca aveti paste simple fierte cu o zi inainte si tinute la frigider, adaugati 3-4 linguri de lapte peste ele.

Amestecam bine pastele cu ouale, sare si piper.

Adaugam apoi baconul, parmezanul ras si untul taiat cubulete mici (si sosul chilli daca vreti sa o faceti usor picanta).

Omogenizam bine.

Intr-o tigaie antiaderenta punem 2 linguri de ulei pe care il lasam sa se infierbante. Adaugam pastele si presam pastele usor,

pentru a le distribui unuiform in tigaie. Acoperim tigaia si o lasam pe foc mic cca 5 minute.

Punem deasupra tigaii o farfurie mai mare (sau la fel de mare), rasturnam frittata pe platou si apoi o punem

din nou in tigaie cu partea care a fost deasupra, dedesubt, pentru a se gati si ea (intelegeti voi..).

Mai lasam pe foc inca 4-5 minute. O rasturnam pe platou si o servim calduta sau rece.

Noua ne-a placut mai mult calda, cu salata de rosii.

Enjoy!

Sursa reteta