Rapida, cu ingrediente la indemana oricui, versatila, poti scapa de bucatile de friptura pregatita cu 1-2 zile in urma,
de pastele fierte cu o zi inainte si poti cobina ingredientele dupa cum vrei. Asta este versatila frittata, astazi
in varianta de frittata cu spaghete si bacon, o specialitate napoletana interesanta,
ce poate fi consumata atat calda cat si rece, ca mic dejun, pranz sau cina, simpla sau langa o salata.
Noua ne-a placut mai mult calda, cu salata de rosii 🙂
Pentru un gust cat mai aproape de Italia, am ales sa folosesc si astazi, pastele Antonio di Vaio.
Pastele au in compozitie grau dur, pastrandu-se astfel calitatea si nivelul de proteina specifica pastelor de grau dur – peste 12%.
Ne trebuie:
250 g spaghete Antonio di Vaio
4 oua
6 linguri de parmezan ras
200 g bacon
1 lingura unt
sare, piper
sos chilli (optional)
– cantitati pentru cca 5 portii-
Cum se face:
Fierbem pastele (al dente). Daca aveti paste simple fierte cu o zi inainte si tinute la frigider, adaugati 3-4 linguri de lapte peste ele.
Amestecam bine pastele cu ouale, sare si piper.
Adaugam apoi baconul, parmezanul ras si untul taiat cubulete mici (si sosul chilli daca vreti sa o faceti usor picanta).
Omogenizam bine.
Intr-o tigaie antiaderenta punem 2 linguri de ulei pe care il lasam sa se infierbante. Adaugam pastele si presam pastele usor,
pentru a le distribui unuiform in tigaie. Acoperim tigaia si o lasam pe foc mic cca 5 minute.
Punem deasupra tigaii o farfurie mai mare (sau la fel de mare), rasturnam frittata pe platou si apoi o punem
din nou in tigaie cu partea care a fost deasupra, dedesubt, pentru a se gati si ea (intelegeti voi..).
Mai lasam pe foc inca 4-5 minute. O rasturnam pe platou si o servim calduta sau rece.
Noua ne-a placut mai mult calda, cu salata de rosii.
Enjoy!