Din nou rosii cherry… Eu v-am avertizat! :))
O idee de mic dejun si de ce nu, chiar si de pranz…
Frittata este o omleta in diverse combinatii, mai pe limba noastra.
Poate fi facuta atat pe ochiul de la aragaz cat si la cuptor.
Eu am ales varianta la cuptor de data asta, insa o puteti pregati si pe ochi, acoperita cu capacul.
Ne trebuie:
5 oua
100 g telemea oaie sfaramata
6-7-8 rosii cherry
2-3 lg de smantana
3-4 lg de malai
2-3 felii de mozzarella/cascaval
sare, piper
Cum se face:
Batem spuma ouale (cu mixerul), adaugam smantana, branza, malaiul, piper (sare dc mai e nevoie), lasam cca 5 minute sa se imbine aromele.
Ungem o tava diametrul 22-23 cm cu putin ulei (eu am folosit o tava de tarta ), turnam compozitia, dam la cuptorul incins pt cca 5-7 min, apoi scoatem tava
si punem deasupra rosiile cherry taiate jumatati si dam din nou la cuptor pt inca 10 min.
In ultimele 3-4 min dam drumul la grill sa se rumeneasca putin deasupra
(optional – cuptorul meu nu rumeneste desupra in mod normal).
Dupa ce se rumeneste putin, putem pune bucatele de mozzarella sau cascaval si mai lasam la cuptor 2-3 minute.
Servim taiata felii, la fel de buna si calda si rece.
In ceea ce priveste combinatia de ingrediente, sky is the limit (si alimentele din frigider :))
Ce este interesant este ca, malaiul s-a lasat la fund si a format un fel de blat.
Enjoy!
Ce frumoasa e!! Felicitari!
Ce idee bunaimi place cu blatul cu malai,pupici!
ce bine arata…mmmm
deci nu s-a terminat seria cu rosii cherry:)) superba prezentarea!
arata exceptional! o adevarata artista, din toate punctele de vedere! te pup cu drag 😉
ce bine arata ..cred ca e delicioasa
Un mic dejun grozav,satios si aspectuos!We,Edith!
Fetele, va multumesc pentru vizita!
Sa aveti un week-end fain!
Bun mic dejun!
Beautiful frittata recipe 🙂
De cand am descoperot reteta asta, tot asa facem omleta. Incredibil ce buna e!
Pansy, ma bucur ca iti place 🙂
Marla, thanks! 🙂
Adriana, ma bucur ca iti place.
Te mai astept sa incerci si alte retete 🙂
Bunuta rau fritata asta. Si cum “sky is the limit”, am pus, in loc de rosii (pe care oricum nu le aveam), feliute de carnati afumati (de casa). Foarte bun!
Pupici!
Oo da, merge facuta in atatea combinatii…
Ma bucur ca ti-a placut si asta 🙂
Rapida si gustoasa! 🙂
O zi frumoasa, pup!
Foarte buuuna! Multumesc pentru reteta 🙂
Olivia, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Excelenta reteta. Oare se poate folosi si la Dukan? in loc de malai cu tarate de ovaz, iar in loc de telemea si mozarela cu branza fara grasime? salivez pe tastatura 😀 mersi, L.
Sigur, se poate transforma cu succes intr-o frittata dukan, exact cum ai spus 🙂
Ce tarta minunata…imi place seria de rosii cherry;)
Delicioasa!
Trebuie s-o incerc! Arata de senzatie. Maine iti spun cum mi-a iesit! Multumim pentru toate retetele tale magnifice.
Cu drag! Te astept cu impresii 🙂
Am facut reteta (dupa cum am spus) a iesit foarte aspectuoasa dar la gust ma asteptam sa fie ca o tarta si a fost de fapt o omleta 🙂 buna de altfel dar la tine iese intotdeauna mai bine. Tu esti experta!
Anca, frittata este de fapt o omleta, cu mai multe ingrediente, preparata la cuptor 🙂 Din ingrediente puteai sa-ti dai seama ca va fi ca o omleta 😉
Te “pacalesc” pozele, daca e prezentata frumos, orice mancare arata mai bine 😉
Te mai astept! 🙂
🙂 nu stiam ca frittata e omleta. Aici pe blogul tau aflu multe. Am mai facut si in seara asta reteta si a iesit si mai buna. Esti geniala!
Anca, ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele 🙂
Mai este o reteta de frittata pe blog, ai incercat-o? https://edithskitchen.ro/frittata-cu-ghebe/ 🙂