friganele 1 - FRIGANELE
De cand nu ati mai mancat friganele? Eu nu mai mancasem de muuulti ani si intr-o zi, am venit de la servici cu pofta de friganele.
O pofta maaare, indeajuns de mare ca sa le si fac la ora tarzie.
M-am gandit sa va amintesc si voua de ele, pentru ca cu siguranta v-au insotit copilaria…
Scuzati calitatea pozelor, insa sunt facute in graba, pentru ca asa cum am spus pofta era mare 😛


Ne trebuie:

paine veche de 1-2 zile
oua
lapte
zahar vanilat
zahar pudra
un praf de sare
ulei de palmier
Cum se fac:
Simplu de tot. Feliem painea, punem laptele intr-o farfurie si dizolvam in el 2 plicutele de zahar vanilat.
In alta farfurie batem ouale cu unpraf de sare (1-2 oua in functie de cate felii de paine folosim).
Punem ulei intr-o tigaie cam de 2 degete si il incingem bine. Eu folosesc ulei de palmier cand prajesc in baie de ulei (ceea ce se intampla foarte rar).
Inmuiem feliile de paine pe rand in lapte si apoi in oua si le punem cu grija la prajit in uleiul inchins.
Le prajim pe ambele parti pana sunt aurii si frumoase.
Scoatem pe hartie absorbanta si pudram cu zahar pudra.
O alta varianta, sarata, ar fi sa renuntam la zaharul vanilat din lapte si sa radem peste friganele putin cascaval, cat sunt calde pentru a se topi frumos.
Ambele variante sunt foarte bune, eu de data asta am ales varianta dulce.
Si acum bucurati-va de gustul copilariei… cel putin pentru mine friganelele fac parte din mancarurile cu iz de copilarie.
Enjoy!

friganele201 thumb5B55D - FRIGANELE