Ne trebuie:
cca 500 g ficatei de pui
cca 350 g bacon feliat subtire
6-6 catei mari de usturoi
2-3 linguri de mustar
3-4 linguri de sos de soia dark (sau dublu de soia light)
100 ml vin alb
200 ml apa
1 lingurita cimbru uscat
piper
– cantitati pt cca 3 persoane –
Cum se fac:
Spalam ficateii si separam cei doi lobi (taiem in 1/2 fiecare ficatel). Ungem feliile de bacon cu mustar
si infasuram fiecare bucata de ficat in ele. Eu am taiat fiecare fasie de bacon in 2, obtinand astfel niste
fasii mai scurte. Daca pastrati fasiile lungi cum se gasesc de cumparat, va va trebui dubla cantitatea de bacon..
E drept ca asa cu fasii scurte va trebuie putina dexteritate a infigeti in fiecare ficat si in bacon o scobitoare,
asfel incat, la cuptor sa nu se desfaca.
Punem toti ficateii odata imbracati in bacon intr-o tava, pe un singur rand, presaram peste ei piper si turnam
in tava apa amestecata cu vinul, sosul de soia, usturoiul pisat si cimbrul.
Dam totul la cuptorul preincalzit in prealabil la 180 C pentru cca 1 ora, o ora si 20 minute.
Sunt minunati serviti langa orice garnitura preferati.
Enjoy!
Acum i-am pus in cuptor, astept sa ii gust, apoi revin cu impresii…. Pentru moment multumesc pentru idee si reteta.
Ane, fingers crossed. Te astept cu impresii 🙂
Minunat! Bine condimentati, foarte fragezi. Deliciosi!
Buni ca aperitiv, buni ca fel principal. Noi i-am servit cu salata verde, iar a doua zi sunt la fel de deliciosi si reci.Multumim!
Ma bucur tare ca ti-au placut ficateii! 🙂 Te mai astept!
Sunt mereu cu ochii pe tine, de vreo doi ani, dar am stat in anonimatpana acum. Imi era imposibil sa mai astept, trebuia sa iti multumesc pentru retelele excelente care m-au ajutat aproape in permanenta de cand te-am descoperit. In bucatarie esti mereu la indemana, gatesc cu tableta langa mine. Chiar si copii mei te stiu, si asteptam impreuna fiecare reteta noua. Multumim pentru ajutor.
Ma bucur tare ca ai iesit din anonimat si ma bucura tare cuvintele tale! 🙂
Te mai astept sa te inspiri in continuare si, de ce nu, cu cate o impresie din cand in cand 😉