fasole verde cu ciuperci la cuptor - Fasole verde cu ciuperci la cuptor

Astazi avem o reteta lejera, rapida, ce poate fi servita atat ca atare cu o felie de paine prajita

cat si ca garnitura la friptura, rece sau calda, este la fel de buna.

Fasole verde cu ciuperci la cuptor, cu arome savuroase date de otetul balsamic, usturoi si sosul de soia.

Un mod mai inedit de a folosi otetul balsamic decat in salate, cum probabil ati obisnuit pana acum , reinventeaza gustul cu Ponti!

Ne trebuie:

500 g fasole verde congelata

2 linguri otet balsamic Ponti

3 linguri sos de soia

3 linguri de ulei

1/2 lingurita de zahar

6-7 catei de usturoi

12-14 ciuperci

piper

fulgi chilli (optional)

– cantitati pentru cca 3-4 portii –

Cum se face:

Curatam si taiem ciupercile in jumatate (sau in 4) in functie de marimea lor.

Amestecam intr-un bol mic: otetul balsamic Ponti, zaharul, sosul de soia, uleiul si usturoiul tocat sau zdrobit si omogenizam.

Punem intr-o tava care merge la cuptor fasolea verde (nedecongelata), ciupercile si turnam deasupra

amestecul cu otet balsamic de mai sus. Adaugam piper si ceva fulgi chilli (optional) si omogenizam

pentru a acoperi fasolea si ciupercile cu deliciosul sos.

fasole verde cu ciuperci la cuptor 3 - Fasole verde cu ciuperci la cuptor

Lasam la cuptorul preincalzit la 180 C cca 20 minute, amestecam putin in fasole, pentru a o mai acoperi cu sos si mai lasam inca 10-15 minute.

Fasolea va fi usor al dente. Daca o doriti mai bine gatita, lasati a doua oara inca 20-25 minute, deci total cam 40-45 minute.

Delicioasa si aromata!

fasole verde cu ciuperci la cuptor 2 - Fasole verde cu ciuperci la cuptor

Enjoy!

fasole verde cu ciuperci la cuptor 1 - Fasole verde cu ciuperci la cuptor

 _____________________________

Ponti este o companie italiana fondata in 1867, cel mai mare producator de otet din vin din Europa,

avand o capacitate de productie de 450 000 de sticle pe zi. In Italia, Ponti este leader-ul in categoria de otet balsamic.

Cateva cuvinte despre  Otetul balsamic de Modena si proprietatile lui nutritive.

– este considerat elixirul dietei mediteraneene care imbunatateste gustul oricarui preparat
– i se spune “balsamic” pentru ca are consistenta si aroma rasinei din care sunt facute butoaiele in care este tinut

– prima mentiune a otetului balsamic de Modena dateaza din 1046 d.Ch., la curtea regelui Hentry III

– bogat in nutrienti,  diminueaza oboseala si stresul
– regleaza tensiunea, calmeaza durerile de cap
– protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare
– faciliteaza digestia, reduce nivelul colesterolului din organism
– contine aminoacizi care incetinesc procesul de imbatranire
– scade pofta de mancare si favorizeaza eliminarea grasimilor