O idee rapida si la indemana pentru a ne energiza sanatos pe parcursul zilei.
Bucatelele astea de ciocolata cu fructe deshidratate si seminte ne vor ajuta sa nu gustam alte dulciuri interzise.
Am vazut ideeea asta pe Pinterest acum mai multa vreme si mi s-a parut foarte inspirata.
Asa ca v-o arat si voua, poate o incercati, mai ales ca poate fi consumata si de cei care tin post.
Ne trebuie:
ciocolata neagra 70-80 % cacao
seminte: nuci, caju, migdale, fistic
fructe deshidratate
Cum se face:
Ne pregatim la indemana semintele si fructele deshidratate pe care dorim sa le folosim.
Eu am folosit: nuci, caju, fistic, migdale, samburi de seminte de dovleac si merisoare, stafide si agrise.
Topim ciocolata pe baie de aburi. Cu o lingura punem pe o hartie de copt cercuri de ciocolata
(ca sa le faceti egale, puteti desena cercuri cu creionul pe hartie inainte).
Punem deasupra seminte si fructe. Lasam sa se intareasca putin cicolata si apoi dam 10 minute la frigider.
Le putem depozita in cutii de metal pentru mai multe zile si sa le luam in pungute zip-lock in geanta
(antetie cand vor fi temperaturi mari afara…).
Bune, usor de preparat si sanatoase.
Enjoy!
Nota: Folositi neaparat cicolata de calitate, care contine unt de cacao si nu masa de cacao si un continut de cacao cat mai ridicat.
Va fi mult mai energizanta si mai sanatoasa.
Fructele sa fie deshidratate si nu confiate, pentru a ne asigura ca nu consumam zahar inutil.
Ce idee grozava !! Si ce bine arata totul !!! <3
O idee nemaipomenită! Ador ciocolata neagră, fructele deshidratate și semințele! Mulțumim, Edith!
Cu drag! Ma bucur ca iti place 🙂
ce-mi placeee! cadoul perfect pt. ziua mea 🙂
Ma bucur ca iti place 🙂
Ce ciocolata ai folosit?
Cred ca am avut Kandia dark din cate imi amintesc.. Nu sunt foarte sigura, este facuta mai demult.
Ciocolata neagra e cea mai sanatoasa. Mi-a trebuit un timp pana m-am obisnuit cu ea, ca imi placea cea cu lapte care are din pacate un procent de zahar ridicat. Reteta delicioasa si poze reusite. Multumim, Edith.
Alina, asa este, nu este pe placul tuturor ciocolata neagra.
Ma bucur ca iti place reteta, sper sa o incerci 🙂
M-am uitat prin magazine si nu am gasit nici o ciocolata care sa aiba doar unt de cacao. Cele mai scumpe, Milka, Tablerone, Ritter Sport, etc. au mai mult unt de cacao decat masa de cacao, dar chiar si la aceste marci, la variantele de ciocolata neagra, au la ingrediente mai multa masa de cacao decat unt de cacao. Deci, care ciocolata e mai buna?
Maria, se gasesc dar mai rar. Eu am una acum marca Delhaize (de la Mega Image), Taste of inspirations Noir cu nuca si smochine care are doar unt de cacao.
Insa daca nu gasim, macar sa aiba si unt de cacao si nu doar masa de caca (cum sunt cele foarte ieftine).
Am facut si eu in weekd. Pff..sunt excelente.
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Foarte tare ideea, arata minunat!!!
Totusi, ciocolata topita nu va curge pe hartia de copt? Multumesc!
Diana, cum se vede si in poza din timpul prepararii, nu va curge 🙂
Daca dupa ce o topesti, ciocolata este foate lichida, mai astepti 1-2 minute si apoi o pui pe hartia de copt.