Cand este cald afara, deserturile la rece sunt cele mai potrivite, iar daca este unul rapid, la pahar, este ideal.
Astazi am facut un desert cu mango si cocos, racoros, cu crema de branza si iaurt de cocos.
Am folosit mango congelat, imi este mai la indemana pentru ca, de multe ori, mango nu este cel mai potrivit,
dupa ce il asteptam sa se coaca.
Aveam si un mango proaspat in casa, asa ca am pus cubulete deasupra.
Ne trebuie:
450 g Mango congelat Edenia
50 g zahar
200 crema de branza
40 g zahar pudra
500 iaurt de cocos
un praf de sare
cca 100 g biscuiti digestivi
cocos si mango proaspat pentru deasupra (optional)
– cantitati pentru cca 6 portii –
Cum se face:
Punem pe foc mango congelat cu zaharul si fierbem cca 15 minute, amestecand din cand in cand, pana scade lichidul.
Lasam sa se raceasca.
Mixam putin crema de branza la temperatura camerei cu 50 g zahar pudra si sarea apoi adaugam iaurtul de cocos
(eu am folosit un iaurt grecesc cu cocos, care era deja usor indulcit. Adaptati cantitatea de zahar adaugata in crema,
dupa preferinte, cu 50 g nu a fost prea dulce).
Punem desertul in pahare sau in recipiente, de preferat care au capac,
pentru a le putea depozita in frigider. Daca nu aveti, acoperiti paharul cu folie de plastic.
Sfaramam biscuitii cu mana (sau cu robotul) si punem un strat la baza paharului, apoi punem un strat de crema,
un strat de mango preparat mai devreme (care s-a racit intre timp), apoi din nou un strat de crema.
Ornam deasupra fie cu mango proaspat (ca mine), fulgi de cocos si menta sau putem presara biscuiti pisati.
Dam la rece minim o ora apoi le savuram cu pofta.
Delicios.
Enjoy!