Iti este pofta de ceva dulce si nu ai mai nimic la indemana?
Este prea cald afara si vrei ceva dulce, racoros si rapid?
Te-au anuntat prietenii ca vin la tine si vrei sa faci ceva dulce rapid?
Nu ai chef/timp sa faci ceva complicat dar ti-e pofta de ceva dulce?
Iti place frisca si ai manca-o combinata cu orice?
Daca ai raspuns “da” la una din intrebarile de mai sus, desertul care urmeaza este cel mai potrivit.
Suna ca o reclama proasta de la teleshopping… dar e adevarat.
Aveam pofta de cea dulce si nu aveam chef de nimic prea complicat si a iesit asta:
Te-au anuntat prietenii ca vin la tine si vrei sa faci ceva dulce rapid?
Nu ai chef/timp sa faci ceva complicat dar ti-e pofta de ceva dulce?
Iti place frisca si ai manca-o combinata cu orice?
Daca ai raspuns “da” la una din intrebarile de mai sus, desertul care urmeaza este cel mai potrivit.
Suna ca o reclama proasta de la teleshopping… dar e adevarat.
Aveam pofta de cea dulce si nu aveam chef de nimic prea complicat si a iesit asta:
Ne trebuie:
9 eugenii
200 ml lapte
4-5 linguri de nuci pisate
200-300 ml frisca
(ingredientele variaza in functie de vasul in care faceti – eu am facut intr-o tava de yena pt chec)
9 eugenii
200 ml lapte
4-5 linguri de nuci pisate
200-300 ml frisca
(ingredientele variaza in functie de vasul in care faceti – eu am facut intr-o tava de yena pt chec)
Acoperim toata baza tavii cu eugeniile insiropate.
Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile pisate.
Repetam cu un strat de eugenii inmuiate in lapte si terminam cu un strat de frisca.
Deasupra putem pune din nou nuca, nuca de cocos sau orice altceva ne place.
Iese asa:
Bun, rapid si racoros.
Sectiune nu am pentru ca am mancat imediat dupa ce am facut-o
si nu avea “aspect comercial”, insa gustul merita.
Nu pot sa cred …. este excelenta ideea !!! din pacate eu aici nu am eugenii si chiar dc as gasi ar costa cam 1 euro /pachet dar cred ca voi incerca cu nste biscuiti care nu sunt asa gustosi si care zac in casa .. nu se indura nimeni sa se sacrifice cu ei :-))
Cristina, e rapid si la indemana. Iar mie imi place mult combinatia frisca/nuca/biscuit si ciocolata 🙂
Poti incerca cu orice fel de biscuiti cu crema pe care ii poti insiropa in lapte cu putin rom (asta ca sa aduca aminte de eugenii…)
Excelenta idee Edith.Am trecuta pe lista ,trebuie incercata.
e rapid si la indemana, Nicolina. Si bun pt amatorii de gen 😉
Am incercat pepene galben cu prosciuto si a fost un deliciu.
o zi minunata iti doresc
Imi place mult ideea ta, Edith. Buna de tot… Poate o fac si eu, in acest weekend. E atat de frig afara si in casa, incat ceva bun ne mai poate indulci un pic.
Imi amintesc ca am facut si eu ceva asemanator, avand pofta de ceva dulce, cu multa cacao; eu am folosit atunci biscuiti petite berure cu cacao si frisca batuta la mixer, cu multa cacao amara. A fost foarte bun.
Foarte frumoasa idee cu eugeniile astea,dar din pacate aici in USA sint cam rarute…trebuie sa intreb iugoslavi daca ne mai aduce,ca mi tare dor de ele.Felicitari Edith.
@James: spre rusinea mea nu am incercat pana acum pepene galben cu prosciuto…
@didona: e o idee rapida si la indemana si daca iti mai si plac ingredientele e perfect! 🙂
@Paradis: imi pare rau ca nu gasesti pe acolo eugenii… (pana la urma sunt si dezavantaje sa traiesti in USA :)) ). Poate iti trimite cineva din tara, imi zici si iti trimit eu daca vrei 🙂
Eugeniile sunt cea mai tare inventie. le mananc cu mare placere, mai ales cu mere. Imi aduc aminte de copilarie. Sti ca nu e o idee rea?
Cristina, mie mi-a placut mult combinatia asta, sper sa-ti placa daca o incerci.
Da…interesanta ideea, eu stiam o alta varianta, o puteti incerca cu incredere: se pune un strat de eugenii inmuiate in lapte cu zahar, apoi un strat de budinca/crema de ciocolata, un strat de budica/crema de vanilie si apoi un strat de frisca. Iese super! Pofta buna!
Bea, sunt sigura ca e foarte buna si varianta cu budinca! Personal, budincile nu prea-mi plac. Insa frisca imi place la nebunie, asa ca am combinat ingredientele ce-mi plac 🙂
Merci de vizita si te mai astept!
bifat si acest desert.am primit laude de la familie..zic ca sunt ingenioasa..dar eu n-am putut sa primesc atatea laude si le-am spus ca este reteta ta..multumesc…invat sa gatesc..deocamdata numai dulciuri..:)) p.s am incercat si pancakes cu finetti, frisca si capsuni..mm delicios.
buna .am gasit blogul tau pe in timp ce cautam noi retete ,si din cat am apucat sa rasfoiesc ma atrag foarte multe.ajungand la aceasta reteta m-am gandit sa sugerz sa folositi si un strat de banane sau kiwi am facut-o si eu in urma cu cativa ani si este exceptionala.felicitari ai un blog interesant.la revedere sper sa ne mai auzim
Cremona, merci de idee. De data asta am vrut ceva fara fructe.
Te mai astept, sper sa gasesti idei pe aici 🙂
am facut si eu acum,..sper sa iasa bun…l-am lasat la frigider pentru cateva ore..abia ast sa mananc..:P..f simplu si rapid..si chiar ieftin..:)
Asa este, este un desert ieftin, cu ce ai la indemana. Sper ca ti-a placut 🙂
am facut desertul si nu am fost chiar atat de incantata…mie ce nu mi-a placut a fost frisca..nu prea imi place frisca din magazin..o prefer pe aia din casa…cred ca daca este facuta cu frisca facuta in casa iese mult mai bun si eugeniile se insiropeaza mult mai bine…plus ca iese si putin acrut decat f dulce cum mi-a iesit cu frisca cumparata din magazin…in rest retele sunt f misto…
M-ai speriat ca nu ti-a placut prajitura.. 🙂 Daca stiai ca nu iti place frisca vegetala,ar fi trebuit sa folosesti frisca naturala 🙂
Daca o mai incerci, poate folosesti frisca naturala, asa sigur va fi mai buna. 🙂
Te mai astept!
Am sa incerc reteta ta, insa si eu am o reteta asemanatoare si poate vrei sa o incerci si tu pe a mea: pe fundul unui vas de chec se pun eugenii insiropate in lapte(ca in reteta ta), peste se pune budinca de ciocolata si se orneaza cu frisca. Se face usor si repede si e delicioasa.
Izabela cred ca e buna si varianta cu budinca. A mai sugerat-o cineva mai sus intr-un comentariu.
Te mai astept!
edith imi place ca esti foarte inventiva.te felicit si te voi vizita mai des.
Multumesc Rodica, ma bucur ca iti plac retetele. 🙂
Te astept sa incerci din retetele de pe blog.
Super buna,eu am folosit biscuiti cu crema,pentru ca nu am gasit eugenii aici si nuca este scumpa dar am inlocuit cu alune prajite si pisate…😋😋😋
Mady, ma bucur ca ai incercat reteta asta tare simpla si la indemana, pe care am inventat-o acum muuulti ani 🙂
Nici in Ro eugeniile nu mai sunt ce erau, din pacate 🙁