O reteta de aperitiv sau gustare interesanta si de efect, numai buna pentru amatorii combinatiilor duce-sarat.

Curmale umplute cu crema de branza im bacon, coapte la cuptor, servite cu salata acra sau muraturi.

Recomand sa folsiti curmale micute, pentru a evita sa fie foarte dulce dumicatul.

Ne trebuie:

cca 250 g curmale

cca 100 g crema de branza Philadelphia cu verdeata

cca 300 g bacon felii

Cum se fac:

Se cresteaza pe jumatate curmalele pentru a se scoate samburele (atentie, nu taiati de tot, doar crestati pe o parte).

Eu am avut curmale fara samburi care erau deja crestate.

Umplem fiecare curmala cu crema de branza (cca 1/2 lingurita)

si infasuram intr-o felie de bacon (eu in prealabil am taiat soriciul si am taiat felia in doua pe lung.

Nu recomand sa folositi curmale foarte mari pentru ca produsul final va iesi foarte dulce).

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15 minute.

Le mancam caldute sau reci, langa o salata acrisoara.

Daca le serviti ca aperitive la o masa festiva, recomand sa puneti deasupra

o felie de castravete in otet sau gogosar in otet in care infigeti o scobitoare,

pentru ca sunt destul de dulci, si in felul asta gustul se imbina perfect.

Enjoy!