cupcakescucapsuni1 thumb3 2 - CUPCAKES CU CAPSUNI

De cand am inceput dieta Dukan, gandul de a face cupcakes mi-a tot dat tarcoale 🙂

Acum in sfarsit am reusit sa pun in practica gandul si a iesit ce vedeti aici.

Sa nu va asteptati sa fie la fel de bune si savuroase ca “the real thing” cu ciocolata, unt, frisca pufoasa,

insa pentru niste cupcakes de dieta eu zic ca sunt mai mult decat ok, nu? 🙂

Se pot consuma in orice faza a dietei Dukan, cu respectarea limitei de tarate de ovaz/zi.

Cum in primele faze nu avem voie fructe, cupcakes-urile de fata nu contin capsuni, doar esenta 🙂

Cei care nu tineti dieta, desigur va puteti delecta cu Cupcakes cu matcha,

Cupcakes cu cappuccino si Cupcakes cu levantica. 🙂

Ne trebuie:

Pt cupcakes:

2 oua

2 lg de amidon

1/2 lgt praf de copt

2 lg tarate de ovaz rasnite

1 lg tarate de psyllium

2 lg indulcitor (Xylitol)

un varf de cutit de sare, vanilie

Pt frosting:

200 g branza dulce Lacteea 0,2%

2 lg indulcitor

vanilie

esenta de capsuni

colorant rosu

1 foaie de gelatina (aprox 2 g)

– cantitati pt 9 bucati –

Cum se fac:

Facem frostingul cu 3-4 ore inainte (eu l-am lasat peste noapte la frigider).

Mixam intr-un bol cca 2-3 minute branza cu indulcitorul. Vom obtine o crema fina si lucioasa.

Adaugam esentele si colorantul. Inmuiem in apa rece foaia de gelatina pt 5 min.

si o punem impreuna cu 2 lg de crema de branza intr-un vas pe foc, pt cateva secunde.

Ridicam vasul de pe foc si amestecam pana se topeste toata gelatina. Atentie, nu fierbeti amestecul!

Punem apoi din crema din bol 2-3 lg peste crema cu gelatina, omogenizam, apoi turnam totul in bol si amestecam.

Punem compozitia intr-un posh cu duiul dorit (atentie sa nu curga cand o turnati), legati sacul

poche cu un elastic/sarmulita si punem poche-ul intr-un recipient la frigider,

cu varful ridicat, astfel incat sa nu curga crema din el.

Lasam la frigider minim 3-4 ore

Alte sugestii de frosting: impreuna cu crema de branza, puteti folosi coaja/aroma de portocala, lamaie, cacao, cacao+menta, rom, vanilie.

Facem cupcakes-urile:

Mixam 2-3 minute ouale intregi cu sarea si indulcitorul.

Apoi adaugam si restul ingredientelor, omogeizam bine.

Punem compozitia in forme de cupcakes din silicon (musai, pt ca, neavand ulei se vor lipi de cele din hartie).

Eu am umplut formele cca 80%, le puteti umple mai mult, pentru ca se vor lasa cand le scoateti de la cuptor.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru  25 minute.

cupcakes forme thumb3 2 - CUPCAKES CU CAPSUNI

Le lasam sa se raceasca complet si le ornam cu crema care s-a inchegat intre timp.

Crema ramane in forma asa si a doua zi, trebuie pastrate la frigider.

Ornam cu bucatele de capsuni (optional).

Enjoy!

cupcakescucapsuni a thumb3 2 - CUPCAKES CU CAPSUNI

Blatul este unul f usor si pufos:
cupcake bite thumb3 2 - CUPCAKES CU CAPSUNI