Revin cu inca un filmulet la rubrica “Trucuri in bucatarie” care sper sa va fie de folos.
Asta ca tot am fost trasa de maneca de curand de catre un cititor alblogului ca incepusem bine
cu filmuletele cu trucuri in bucatarie… pacat ca n-am mai continuat…
Asa ca iata un nou filmulet in care puteti vedea cum se curata rapid cartofii fierti.
Nu am incercat personal metoda (am tot zis sa o incerc, insa fac atat de rar cartofi fierti..), dar eu zic ca functioneaza.
Sper sa va fie de folos!
Edith, cel mai tare post, asta e 🙂 Nu de alta, dar explicatiile in japo? chineza? coreeana? mi se par senzationale!!! :)) Una peste alta, ma intreb nu daca functioneaza, ci daca tinutul in apa congelata nu afecteaza cartoful :))
Te pup, mi-a placut la nebunie!
Functioneaza sigur si chiar mai simplu, in loc sa te omori cu apa cu gheata ii pui in apa rece de la chiuveta, e aceeasi idee ca la ouale fierte. Insa e o problema cu unele soiuri de cartofi, nu ma intreba care, ca nu ii cunosc, s-au “incruzit” cum zice mama.
Dar de mers, merge.
Ti tzuk
Andie, uite ca se pare ca functioneaza, insa din pacate unii se incruzesc, ne spune Dana.. 🙁
Alta varianta decat cea asiatica n-am gasit, ca puneam 😛
Pup!
Dana, multzam, e bine de stiut ca merge si in apa rece.
Mie cu ouale nu imi functioneaza mereu. Daca e putin crapat oul e perfect. Daca uit sa ii crap eu coaja cand il pun in apa rece nu mai merge faza.
Pacat ca se incruzesc, o sa incerc si eu cu prima ocazie..
Pup!
Si eu am incercat. se si “cruzesc” si nici nu e metoda cu mult mai rapida. pana ii moi, pana ii…. Si le schimba gustul. eu ma chinui sa curat cartofii mai fierbinciori, si atunci nu se fac lipiciosi si mancarea are gust mai bun! dar ideea e draguta.
O metoda foarte ingenioasa! Sunt multe soiuri de cartof.. si probabil cel din Asia merge cu metoda asta. Voi incerca si eu, si revin sa-ti spun 🙂 Oricum, multumesc de idee.
Mama mea a facut trucul asta pentru salata de boeuf de Revelion si a functionat! Numai cu apa foarte rece, de la robinet.
Edith, nu toti se incruzesc, depinde de soi, am mancat anul asta la Hateg nite cartofi natur, mititei, neingrasat pamantul cu nimic, au fost perfecti in varianta cu apa rece. I-a curatat matusa chiar in fata mea, merge metoda sigur, dar nu ma pricep la tipurile de cartofi. Incearca si tu cu unul si vezi. Multi cartofi de la noi sunt import (inclusiv China) asa ca poate e in regula.
Uite ce zice Ralus, aceeasi chestie, cred ca trebuie dat peste soiul potrivit, alta idee nu am.
Oricum, cu apa ree e mai scurt si mai simplu, poate fac si eu niste poze sa iti arat, da?
Sunt o droaie de chestii pe net care se aplica numai in annumite circumstante, de aia mi-am permis sa iti spun experienta mea.
te tzuk
Dana, da, am inteles. Insa va trebui sa avem norocul sa dam peste aia buni 🙂
Te cred ca functioneaza, nu e nevoie sa faci poze!
Pup!
Ralus, nu mi se pare ca ia mult.. daca apa rece e pregatita de cand cartofii sunt inca pe foc.. merge chiar repede.
Cu prima ocazie o sa incerc.
Simona, sa ne spui daca incerci curand 🙂
Anonim, esti inca o persoana care spune ca functioneaza. Ma bucur. Poate sunt putine soiuri care se incruzesc.. Sper 🙂
Am incercat metoda cu niste cartofi cu coaja rosie, si a mers! Si ca o precizare, cartofii sunt made in Romania! De undeva din zona Covasna, parca.
Asa cum s-a spus si mai sus, apa trebuie sa fie foarte rece.. eu am pus in ea si cateva cuburi de gheata (ca sa fiu sigura) 🙂 Deci… functioneaza!
Simona, ma bucur sa aud inca o confirmare 🙂