Crumble – un desert rapid, delicios, foaaarte versatil, ideal vara, dar nu numai.
De multe ori folosesc fructe congelate cand fac crumble, mai ales cand este cazul visinelor
(pe care le ador in deserturi), pentru ca nu trebuie sa le mai scot samburii.
Astazi avem o reteta de crumble de visine cu cocos, de-li-cios!
Ne trebuie:
450 g visine congelate Edenia
3 linguri de zahar
2 linguri amidon
Crumble:
80 g unt topit
70 g faina
50 g zahar
4 linguri fulgi de cocos
30 g fulgi de ovaz
un varf de lingurita de sare
Cum se face:
Intr-un bol amestecam visinele congelate cu zaharul si amidonul amestecate intre ele in prealabil.
Punem fructele intr-o tava bine unsa cu unt (este necesara o tava mica, a mea a avut 21 x 14 cm).
Intr-un alt bol amestecam faina, fulgii de cocos, fulgii de ovaz, zaharul si sarea si adaugam peste ele untul topit.
Omogenizam pana obtinem un aluat asemanator nisipului ud.
Presaram amestecul peste fructe in tava
si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute,
pana camd fructele incep sa faca bule pe langa crumble.
Lasam sa se raceasca complet si mancam crumble-ul cu inghetata de cocos,
de vanilie sau simplu, pentru ca este delicios.
““““““““““““`
Gasiti pe instagram un reel din timpul prepararii, aici.
Enjoy!