cred ca este una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat vreodata.
Cand am mancat prima data m-am temut ca nu o sa-mi iasa, dar este destul de simpla
pentru o prajitura in 3 straturi… V-o recomand din inima.
Blat
9 oua
9 linguri de zahar
1 si ½ plic Crème Olé de la Dr.Oetker cu gust de ciocolata ( 126 gr )
400 ml smantana dulce Dorna (rosie) rece
400 ml lapte rece
2 plicuri Crème Olé de vanilie
3 linguri apa
3 linguri zahar
150 gr ciocolata de lapte Milka sau Poiana
150 gr unt gras sau margarina pentru prajituri
(cantitatile sunt pentru tava mare de aragaz)Cum se face:
Blatul
Se separa ouale, albusul se bate spuma si se adauga cate 2 linguri de zahar,
treptat pana incorporam cele 9 linguri de zahar si bezeaua sta bat.
Se lasa robotul la viteza mica si se adauga cate un galbenus pana se termina galbenusurile.
Se adauga apoi praful Crème Olé care se incorporeaza in albus in reprize cu ajutorul unei spatule amestecand usor.
Se unge tava cu unt, se rastoarna compozitia si se niveleaza usor cu spatula, pana acoperim uniform suprafata tavii.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 25 min. Se verifica cu paiul.
Se poate umfla blatul in timpul coacerii f tare insa dupa cateva minute din momentul in care
observam ca s-a umflat deschidem o clipa usa sa se lase blatul, sau intepam cu o scobitoare.
Blatul se poate lasa in tava sau se transfera caldut pe un platou (eu, neavand platou asa de mare, l-am lasat in tava).
Crema
Se pune totul in vasul robotului si se mixeaza se intareste rapid.
Crema se pune pe blatul rece si se intinde cat mai uniform. Se da la frigider.
Glazura
Se pun pe foc apa si zaharul pana se topeste zaharul dar sa nu fiarba.
Se da la o parte si se adauga 3 linguri de coniac sau whisky, se pune iar pe foc si se adauga untul,
amestecam putin sa se topeasca untul, apoi adaugam ciocolata.
Se amesteca pana se omogenizeaza, dizolva ciocolata la foc mic dar sa nu fiarba. La sfarsit, glazura arata cam asa:
Se lasa la racit amestecand in glazura din cand in cand.
Se pune peste prajitura lingura cu lingura sau foarte usor in fir subtire sa aibe timp sa se coaguleze altfel curge pe marginea tavii.
Glazura mea a iesit in final putin mai tare pentru ca eu am pus in plus un rand de patratele
de ciocolata fata de cantitatile din reteta.
Nu este nevoie sa faceti asta, mie mi-a fost teama ca nu se va intari grazura si asa.. s-a intarit prea tare.
A fost minunata oricum.
Se da la frigider si in momentul servirii se taie (va recomand sa taiati toata tava odata)
cu ajutorul unui cutit incalzit, altfel marginile glazurii se strica.
Desi pare complicata, nu este.
Iar rezultatul, va garantez ca nu va va dezamagi.
Este foarte foarte buna.
la cum arata cred si eu ca e foarte buna:)…si eu mai folosesc din cand in cand prafuri pentru creme …desi nu sunt prea sanatoase
Saluty! Nu am mai trecut de ceva vreme in vizita, dar de cand a venit bebe, nu mai e timp de nimc 🙂 Vroiam sa iti spun ca am organizat un concurs culinar pe Teo’s Kitchen si te asteptam cu drag daca vrei sa ne impartasesti retete. TEO
Edith, jos palaria, arata ca o praji de cofetarie (dar sigur de 100 de ori mai gustoasa), e perfecta. Felicitari !!! Pupici !
Lory, da din pacate.. iar reteta asta asa era cu prafuri.
Teo, multumesc! O sa intru sa vad…
Giuca, saru’mana! Si pe mine m-a surprins placut cat de frumoasa a iesit. Initial mi-a fost putin teama ca nu o sa-mi iasa, avand in vedere ca am mancat-o de la Gabi Cara care este o maestra a prajiturilor (si nu numai..).
Pup!
Cu sau fara “prostii” in crema ….e minunata .Nu stiu cum e crema asta Olé dar ma gandesc ca e ca o budinca , nu ?
Cat despre faptul ca te gandeai ca nu iti iese, ma faci sa rad. Din manutele tale iese totul perfect si apetisant.Esti o adevarata sursa de inspiratie pentru noi.Pupici
Edith, ce e aia crème olé ? Un fel de budinca ?
Moni, esti tu dragutza,dar nu-s chiar asa priceputa. Cred ca doar am norocul incepatorului..:P Te pup!
Irina, Moni, Creme Ole este un praf de la Dr Oetker, instant (nu se fierbe), se mixeaza cu lapte si iese o crema-desert.
Alte amanunte gasiti pe: http://www.cremeole.ro/
Sper sa va ajute. 🙂
Wowww, Laurici…cu prajitura asta chiar m-ai dat gata!!!
Plecaciuni de admiratie!!!!!!!!! :))
Si eu am facut-o demuuult, demult 😛 …si stiu cat este de gustoasa!
Bestiala! 🙂
Vai, ce bine arata!!!!!Si cred ca e la fel de gustoasa.Dupa cum arata cred ca are gust de Kinder Delice, dupa care sunt innebunita.De-abia astept s-o fac si eu.
Tizuta mea, un compliment ca asta venit de la tine, inseamna muult! Saru’mana! Intr-adevar e o bunaciune praji asta. Pup!
Gargarita, e si mai buna decat Kinder Delice 🙂 Incearc-o! Multumesc de vizita!
Arata superb si sunt absolut convinsa ca este delicioasa! Abia astept sa o fac! O sa revin cu impresii dupa!
Georgiana, iti multumesc! Sigur o sa-ti placa pt ca este delicioasa. Te astept cu impresii 🙂
Va astept in “Topul Blogurilor Culinare” pe wwww.ardei-iute.ro.
Multumesc,
Calin
Multumesc frumos pt invitatie, Calin! 🙂
Nu pot sa ma abtin Edith fara suparare…arata extraordinar:*.Am mai vazut praji asta pe mai multe bloguri, mi-a atras atentia din prima…dar cand am vazut-o la tine, m-a dat gata ce bine arata.Cred ca e super gustoasa, mai ales ca eu sunt fan creme-budinci.
Legat de prafuri…nu stiti voi fetelor ca tot ce e bun la gust de obicei nu e sanatos sau ingrasa:))
Eu sunt addicted de delikat si cuburi in bucatarie…la fel prafuri cu mii de E-uri, dar … dau un gust mancarurilor…
Inerc sa ma las…nu stiu daca voi reusi.
Multumesc frumos, Deea!
E posibil sa iti placa mai mult pt ca,asa cum am spus am pus 5 cuburi de ciocolata in plus la glazura si asa a iesit mai tare si s-a taiat frumos. In realitate, glazura tb sa fie “budincoasa”. Data viitoare o sa respect intocmai reteta 😛
Prafurile astea si delikatu’ si cuburile sunt bune, dar ar trebui sa ne obisnuim fara ele. Si eu mai folosesc 🙁
Am facut prajitura si, cum ma si asteptam, este delicioasa. Mie nu mi-a iesit la fel de frumoasa, dar mi se iarta, pt ca sunt incepatoare, nu? 😀
O sa postez si eu in curand pozele.
Multumesc.
Georgiana, nici nu avea cum sa nu-ti placa 🙂 Ma bucur ca ti-a placut, iar in ceea ce priveste aspectul.. eu zic ca mai important e gustul 😉
Ai un blog? Da-mi si mie adresa dc vrei 🙂
Sigur ca vreau sa iti dau adresa: http://georgy-anna.blogspot.com/
Abia am creat blogul, iar astazi am postat primele retete, printre care si prajitura aceasta.
Inca o data, multumesc.
Georgiana merci, cum am putin timp, ma duc sa arunc un ochi la tine…
Edith aseara am facut si eu prajiturica, si ai mareee dreptate, cred ca e cea mai gustoasa din cate am mancat pana acum…multumiri si pupicutze de la toata familia
Crede-ma Edith ca nu am mancat ceva mai bun….am facut-o si nu ma pot opri…e bestiala…multumeeeeesc….pupici…
Rux, ce ma bucur ca-ti place 🙂 Asa-i ca nu te mai poti opri? Pup!
Stii ce fac in seara asta Edith?…creme a la creme….maine mergem la o petrecere si vreau sa le arat prajitura adevarata marca Edith….multumesc din nou…imbratisari,….esti minunata!
Hi hi, Rux esti tu o dragutza, insa reteta nu-mi apartine 😛 Ea este a lui Gabi Cara, insa ma bucur ca-ti place, sigur va place si celor care o vor servi…
Pup!
Hay ca am facut inventii si m-am si distrat, la fiecare praji imi place sa mai schimb cate ceva…am inlocuit smantana dulce cu frisca lichida ceea ce a facut crema mai consistenta, si am mai adaugat o crema de ciocolata tot cu creme ole….am pus crema de vanilie prima apoi peste…. cea de cioco si glazura…sper sa iasa buna…a iesit si mai inalta…hmmmm papa bun Edith…data viitoare intercalez si un blat alb desigur cu creme ole de vanilie….si o sa am doua blaturi, doua creme si glazura de cioco…o sa o intitulam, creme a la creme a la creme…pupici pentru cea mai dulce Edith din lume…
o sa iti incerc toate dulciurile, tin sa spun k ai un blog superb si melodiile lui george michael sunt cireasa de pe tort !
Saby, ma bucur ca-ti plac dulciurile mele 🙂 Te astept cu impresii daca incerci ceva.
Si merci ca iti place blogul si muzica. Te mai astept.
Salut,sunt Raluca,am dat peste blogul tau din intamplare,cand cautam o reteta de snitele:)…si am ajuns sa fac prajitura Fanta,absolut delicioasa,sa te lingi pe degete!acum vreau sa incerc coconut ice si creme a la creme,abia astept!Toate aticolele sunt interesante,ma bucur ca am dat de ele,pup
Raluca, ma bucur ca ti-a placut prajitura Fanta. Daca la aia te-ai lins pe degete, stai sa vezi la creme a la creme :))
Merci de vizita si mai astept.
edith,ma intreb daca in loc de creme ole,merge acea crema de vanilie(tot praf),da care zice ca e pentru prajituri…..de la dr oetker.
si sa nu uit:fasole verde cu usturoi,pizza aceea cu aluat congelat,tocanita cu ardei gras si ciuperci,supa crema de ciuperci,TOATE le-am facut,si au fost dementiale.
incet incet,o sa prestez din multe retete ale tale.
pupici MARI.
Mari, poti incerca, nu cred ca nu iese. Dar de ce vrei sa inlocuiesti Creme Ole-ul? Nu gasesti?
Ce harnicuta ai fooost 🙂 Ma bucur ca ti-au placut 😉 Pup!
Sunt foarte incantata de retete, ma scot din dificultate cand nu mai stiu ce sa gatesc. Am o rugaminte, imi poti spune cu ce pot inlocui plicurile de Creme Ole din reteta Creme ale Creme, pt ca, din pacate, in Italia, unde locuiesc, nu gasesc asa ceva. Multumesc! Georgia
Draga Georgia,
Creme a la Creme este o budinca instant care se face cu mixerul si cu lapte rece. Sigur trebuie sa gasesti un corespondent pe acolo. Daca nu, poate ai rude aici si iti trimit in pachet 🙂
Ca e taare buna prajiturica asta, e pacat sa nu o incerci 🙂
Ma bucur ca te ajuta retetele, te mai astept sa imi spui cum ti-au placut.
Multumesc mult, m-ai scos din ceata, acum sigur voi putea face aceasta prajitura, sigur gasesc si aici o astfel de bundica instant sau poate o crema instant. Multumesc! Georgia
Cu multa placere, Georgia!
Te astept sa-mi spui cum ti-a placut!
m-ai innebunit cu retetele tale, esti meseriasa si pozele sunt adevarate!
maine am oaspeti la masa si intentionez sa ii impresionez cu prajitura asta!!!
Buna Edith,
Am facut si eu prajitura asta, a iesit buna, doar ca mi-a iesit crema cam moale. Pot sa o tai, ramane intreaga, numai ca e moale. Normal trebuie sa fie mai tare, nu?
Gaberiela, merci :))
Sper ca au fost impresionati musafirii tai! 🙂
Relly, crema nu este nici f moale nici foarte tare, oricum nu curge cand o tai.
Ai respectat exact cantitatile ingredientelor?
Edith, da am respectat cantitatile, numai ca eu nu am folosit la crema Creme Ole, ca nu am gasit de vanilie atunci cand am fost si am luat tot de la Dr. Oetker Puding, am citit aici la comentarii ca poate fi folosit orice fel de praf de budinca. O fi asta motivu de nu s-a intarit suficient? Nu curgea crema, dar nu era mai tare asa. Nu arata deloc ca cea din pozele tale.
Oricum, a iesit tare buna, s-a mancat imediat…. si normal ca nu am scapat de degustatorul meu. :))
Pupici
Relly, trebuia sa folosesti o crema instant, nu o budinca.. Fetele au tot intrebat daca Creme ole este budinca,dar este o crema instant, care nu se fierbe, se amesteca cu lapte la rece, ca si praful de frisca.
In schimb cand budinca se fierbe.. asta este motivul pt care nu s-a intarit crema ta.. 🙁
Alta data,dc nu gasesti creme ole(desi se gaseste mai in toate supermarketurile si hipermarketurile) incearca cu praf de crema instant tot de la Dr Oetker pt creme care se prepara cu lapte rece. Sigur se va intari. 🙂
Relly, scuze, ti=am respins comentariul din greseala! 😛
Da, sigur asta este cauza pt care nu ti-a iesit crema tare 🙂
Alta data stii 🙂
Edith, am facut prajitura asta de Paste…a avut succes nebun :)).Toata lumea a fost fff incantata de prajitura…i am dat gata…si cu ocazia asta tin sa ti multumesc, eu intru de ff mult timp pe blogul tau, dar n am postat niciodata niciun comentariu…in uram cu trei ani nu stiam sa prajesc nici un ou si acum sunt o bucatareasa desavarsita …o parte din succesul meu ti de datoreaza…si am tinut neaparat, sa ti multumesc 🙂
Wett, am bucur tare ca ai avut succes cu prajiturica asta ff buna.
Si ma bucur ca esti acum o bucatareasca desavarsita si in asta am si eu un merit macar 1% 🙂
Te mai astept!
la glazura spui sa punem coniac sau whisky dar la ingredientele pt glazura nu apare, e neaparat sa punem?
Nu e obligatoriu sa pui, la ingrediente nu am scris pt ca nu am pus, asa era reteta originala.
delicios arata… am sa o fac si eu diana ciobanu
Diana, sper ca ti-a placut daca ai incercat-o 🙂
Buna, Edith, am facut prajitura pt Paste, a iesit foarte buna. Chiar daca are “prafuri”, ma gandesc ca aproape nimic nu mai e natural, deci, nu imi fac probleme.Evident, am repetat si Prajitura galbena, la cererea familiei . 🙂 Va doresc tuturor sarbatori cat mai senine si multa sanatate.
Camelia, din cand in cand mai calcam stramb si mai folosim prafuri 😀
Sincer, eu as calca stramb zilnic pentru prajitura asta :)))
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Nu stiu care este prajitura galbena.. cred ca nu este de la mine 😛
Te mai astept cu drag!
Buna, Edith. Am facut prajitura pt Paste, a iesit f buna, am pus-o la favorite.Urmeaza, sambata, tortul Krantz, pt ziua fetitei mele, Georgiana. Te pup si multumesc mult pt retetele tale, care, pe langa faptul ca sunt f gustoase, sunt si f explicite.
Sper sa iti placa si Krantz-ul la fel de mult 🙂
La multi ani fetiteti tale!
Buna Edith , gatesc de vreo 2 ani din retele tale, sunt fabuloase si mai ales se starduiesc sa fie un pic mai sanatoase, desi epoca asta nu prea ne lasa, dar prima parjitura pe acre am facut-o de la tine asta a fost(aflata de la o colega ), dar vreau sa stii ca este vedeta, si sa mai facut in cel putin 10 familii, o stiu pe dinafara si am mai inbunatatit-o un pic de cand o fac , inchipuieti ca am facut 4 tavi, la turta ficei mele , hai ca nu vreau sa te plictisec , vreau doar sa iti multumesc ca ai facut blogul asta si ca eu il recomand de cate ori am ocazia.
Catalina, ma bucur mult ca iti plac retele mele 🙂
Intr-adevar, prajitura asta este foaarte buna. Ce ai imbunatatit la ea? Da-ne si noua idei 😉
Nu ma plictisesti, astept cu drag impresiile tale si pe viitor si iti multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
Este o prajitura ” plina ” de calitati :
– e delicioasa
– se face repede
– nu e scumpa
– arata foarte bine
O RECOMAND – MULTUMIM PENTRU RETETA EDITH :* Carmen
Carmen, ma bucur ca ti-a placut. Asa este, minunata prajiturica asta 🙂
Esti minunata in tot ceea ce faci !
Sa fii sanatoasa o mie de ani !
Iti multumesc din suflet! 🙂
multa sanatate si tie si te mai astept!:)
este cea mai dementiala prajitura pe care am mancat-o pana acum!!! ma mir ca nu am dat in diabet, am facut-o de 5 ori intr-o luna, atat de vorace sunt dupa ea 🙂 multumesc pentru reteta, geniala!
Dupa nereusita cu supa crema de linte rosie (pe care n-am mai refacut-o dar o sa o refac 🙂 ) am incercat aceasta prajitura… Nu pot sa spun decat ca….. ar trebui interzisa o astfel de prajitura!!! E prea buuunaaaa!!:)Nu sunt de acord cu plicurile cu prostii, dar asa o data pe an merg… Este…n-am cuvinte….:) Multumim! Numai bine! Adriana
:)) asa ese, ar trebui interzisa :))) Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Am aflat si eu de aceasta prajitura intamplator si am facut-o,chiar daca e din prafuri,foarte buna,nu-ti mai vine sa te opresti din mancat,o singura greseala am facut,trebuia sa pun mai multa ciocolata la glazura,pentru ca nu s-a intarit si nu a fost foarte aspectoasa.Dar o voi mai repeta cu siguranta pentru ca a fost tare buna,dar nu prea des pentru ca e o bomba calorica si nu ne putem permite sa abuzam.Super faina,chiar nu ma asteptam sa iasa asa de buna o simpla prajitura din prafuri.Multumin pentru reteta,Edith si un weekend placut iti doresc!
Laura, asa este, este tare tare buna prajitura asta. Ma bucur ca ti-a placut 🙂
O saptamana frumoasa sa ai! 🙂
Buna! in seara aceasta vreau sa pregatesc aceasta prajitura dar, ca incepatoare, nu inteleg 2 lucruri: aceasta prajitura nu contine faina? praful Ole si ouale sunt suficiente pt un blat? si in al doilea rand: este genul de praji care se topeste repede daca nu sta la frigider? (trebuie sa fac niste pachetele si ma intereseaza in mod deosebit acest amanunt). Multumesc tare pt reply!!
Buna, blatul nu contine faina. Este suficient plicul de budinca Creme Ole (insa sa nu folosesti altceva ca nu stiu ce iese..). Blatul iese unul pufos buretos..
Prajitura nu se “topeste” daca nu sta la frigider, insa glazura de deasupra este destul de moale, avand ciocolata se va mai inmuia si se va lipi de ambalaj. Poate ar fi mai bine alegi alta prajitura daca le pui la pachet.
Uf, si tare mi-ar fi placut… Nu-i nica! ai atatea retete minunateeeee. Mai dau o raita prin ele si imi aleg…tot ceva ciocolatos. Multumesc pt sfat!
Ar merge doar daca o pui in caserole de plastic.
Sau poti alege ciocolata de casa, se preteaza la impachetat foarte bine. 🙂
Am gasit muffins cu ciocolata. E perfect!
DE-LI-CIOA-SA!!!!!!!!
Raluca, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Delicioasă !