Un desert rapid, racoros, numai bun pentru o zi de vara calduroasa.
Se face repede si poate fi servit cu succes si la o masa festiva, putand inlocui foarte bine clasicul tort.
Ne trebuie:
450 g zmeura congelata Edenia
4-5 linguri cu varf de zahar
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
2-3 linguri zahar pudra
cca 80 g biscuiti digestivi
– cantitati pentru 4 portii –
Cum se face:
Fierbem zmeura cu zaharul la foc mic 15-20 de minute amestecand din cand in cand, apoi lasam sa se raceasca.
Mixam branza mascarpone aflata la temperatura camerei cu zaharul pudra cca un minut, apoi adaugam frisca lichida rece,
treptat, mixand continuu pana obtinem o crema aerata.
Atentie sa nu mixati prea mult, pentru ca se va transforma in unt 🙂
Punem in pahare/boluri biscuiti sfaramati (eu i-am sfaramat cu mana, cei digestivi sunt usor de sfaramat),
adaugam un strat de crema, apoi un strat de zmeura (care s-a racit intre timp) si din nou un strat de crema.
Le dam la rece pentru minim 1-2 ore, pentru a ne bucura de un desert racoros si crema sa se intareasca putin.
Putem orna paharele cu zmeura proaspata si menta si/sau cocos, migdale, fistic.
Sau le putem manca neornate, daca nu avem o masa festiva, vor fi la fel de bune, garantez 🙂
Enjoy!
E foarte bună și ușor de făcut rețeta! Iese un deliciu, bun de savurat în orice anotimp! (eu sunt mare fan mascarpone, deci cam tot ce e cu mascarpone trebuie încercat). Mulțumesc frumos pentru rețetă!
Luminita, cu drag! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!
Buna. Se poate lasa cumva desertul peste noapte la frigider, inainte de a se consuma?
Miruna, scuze de intarziere, am fost plecata in concediu 🙂
Sigur, il poti consuma imediat sau a doua zi, sigur. Recomand sa le pastrezi acoperite (daca ai recipiente cu capac e ideal, daca nu, cu folie de plastic).
O minune de desert. Se face repede și e foarte răcoros pt o seara de vara pe terasa alături de un proseco rece. Mulțumim pt rețeta
Tina, ma bucur ca ti-a placut 🙂