Crema de fasole cu spanac sau fasole batuta cu spanac, cum vreti sa-i spuneti, putin diferita de varianta clasica

de fasole batuta cu adaos de maioneza si drojdie inactiva si spanac, cu un plus de prospetime in ton cu anotimpul.

Un aperitiv delicios, rapid, ce poate fi consumat ca gustare sau ca masa de sine statatoare, cu crackers sau paine prajita.

Pentru varianta de post puteti folosi reteta de maioneza de post, preparata din apa din conserva de fasole.

 Ne trebuie:

cca 150 g baby spanac

2 linguri de ulei

2 catei mari de usturoi

2 conserve de fasole Sun food

2 linguri de maioneza (optional)

3 linguri de drojdie inactiva

sare, piper

Am folosit fasole din conserva de la Sun Food, conserve sanatoase.

Cum se face:

Calim spanacul in 2 linguri de ulei cu sare. Amestecam cateva minute pe foc. Stingem focul si adaugam usturoiul pisat.

Scurgem fasolea de lichid (oprim lichidul daca vrem sa facem maioneza de post) si o punem intr-un

robot de bucatarie sau in vasul blederului de mana.

Adaugam uleiul, maioneza, fulgii de drojdie inactiva, sare si piper si puem blenderul in functiune.

Cand compozitia este relativ fina si omogena, adaugam si spanacul calit si mai pulsam de 2-3 ori pentru omogenizare.

Mancam cu paine (prajita sau nu), crackers, grisine, etc. Bun tare!

Enjoy!