cornuri cu gem 2 - Cornuri cu gem

Imi plac cornurile de orice fel. Cum bine stiti, nu prea ma incumet la facut aluaturi, insa din

cand in cand imi iau inimia-n  dinti si “o comit”. Aluatul asta  nu este pretentios deloc si este extraordinar de bun.

Este cumva un amestec intre aluatul de foietaj si cel clasic, dospit pentru cornuri.  Musai trebuie sa-l incercati!

Cornurile astea pot fi un desert ideal pentru masa de Paste.

Ne trebuie:

200 g crema de branza

200 g unt moale

225 g faina

2 lg zahar pudra

vanilie, un praf de sare

gem, nutella pentru umplutura

– cantitati pentru cca 18 bucati –

Cum se fac:

Am folosit acest tip de branza, de la Mega Image:

fresh cheese 1 - Cornuri cu gem

Amestecam crema de branza si untul (ambele la templeratura camerei) cu zaharul, sarea, vanilia si faina.

Formam un aluat omgen pe care il punem in folie de plastic, il aplatizam usor si il lasam la frigider 1-2 ore.

aluat 1 - Cornuri cu gem

Impartim aluatul in 3 parti. Doua din ele le punem inapoi in folie in frigider, cea de-a 3-a o intindem sub forma de cerc,

pe o suprafata infainata, intr-o foaie groasa de 2-3 mm, pe care 0 taiem in 6 triunghiuri.

Pe fiecare triunghi obtinut punem putin gem si rulam de la baza spre varf.

cornulete taiate 1 - Cornuri cu gem

Procedam la fel si cu celelalte 2 parti oprite la frigider.

Asezam cornurile obtinute in tava, pe hartie de copt.

cornulete in tava 1 - Cornuri cu gem

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20-25 minute.

 Incredibil de bune aceste cornuri cu gem. Se consuma imediat, asa ca mai bine faceti din start portie dubla!

Enjoy!

cornuri cu gem 1 1 - Cornuri cu gem