Imi plac cornurile de orice fel. Cum bine stiti, nu prea ma incumet la facut aluaturi, insa din
cand in cand imi iau inimia-n dinti si “o comit”. Aluatul asta nu este pretentios deloc si este extraordinar de bun.
Este cumva un amestec intre aluatul de foietaj si cel clasic, dospit pentru cornuri. Musai trebuie sa-l incercati!
Cornurile astea pot fi un desert ideal pentru masa de Paste.
Ne trebuie:
200 g crema de branza
200 g unt moale
225 g faina
2 lg zahar pudra
vanilie, un praf de sare
gem, nutella pentru umplutura
– cantitati pentru cca 18 bucati –
Cum se fac:
Am folosit acest tip de branza, de la Mega Image:
Amestecam crema de branza si untul (ambele la templeratura camerei) cu zaharul, sarea, vanilia si faina.
Formam un aluat omgen pe care il punem in folie de plastic, il aplatizam usor si il lasam la frigider 1-2 ore.
Impartim aluatul in 3 parti. Doua din ele le punem inapoi in folie in frigider, cea de-a 3-a o intindem sub forma de cerc,
pe o suprafata infainata, intr-o foaie groasa de 2-3 mm, pe care 0 taiem in 6 triunghiuri.
Pe fiecare triunghi obtinut punem putin gem si rulam de la baza spre varf.
Procedam la fel si cu celelalte 2 parti oprite la frigider.
Asezam cornurile obtinute in tava, pe hartie de copt.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20-25 minute.
Incredibil de bune aceste cornuri cu gem. Se consuma imediat, asa ca mai bine faceti din start portie dubla!
Enjoy!
Trebuie incercate cat mai curand 😀
Super faine. Imi place mult aspectul aluatului, parca zici ca este foietaj!
Rocsy, e mai bun decat foietajul 🙂
chiar diseara cand ajung acasa le incerc..si pizza la tigaie..arata grozav amandoua..felicitari!! 🙂
Otilia, te astept cu impresii. Sper sa fie pe gustul tau 🙂
Revin cu impresii…au fost nemaipomenite..nu am mancat asa cornulete pana acum..exact crocante cat trebuie la exterior..o sa le repet si in weekend pt ca trebuie sa mai lucrez la aspect..le-am facut pe graba..iar de pizza nu mai zic nimic ca imi ploua in gura numai la gandul cum a iesit blatul acela…super bun..numai pizza in tigaie o sa fac de acum incolo…multumesc tare mult Edith pt retetele postate.
Otilia, ma bucur tare ca ti-au placut si cornurile si pizza.
Se pare ca ne asemanam, si eu am fost la fel de incantata ca si tine de ambele preparate 🙂
Te mai astept sa te inspiri! 🙂
Au iesit foarte gustoase, cam ca un foietaj 🙂 M-am chinuit putin la modelare, dar a treia parte a iesit bine.
Deea, asa este, aluatul este asemanator foietajului, insa mie mi s-a parut mult mai bun 🙂
De ce te-ai chinuit la modelare?
Desi am incercat sa lucrez repede cat era rece, tot a fost cam moale si lipicios aluatul. Dar intr-adevar, mai bun ca foietajul 🙂
Deea, mai puteai adauga 1-2 lg de faina in plus. Data viitoare framanta-l pe o suprafata infainata putin, pana nu mai este moale si lipicios 🙂
L-ai impartit in 3 si ai lucrat cu ele pe rand, in timp ce celelalte erau in frigider?
Da, asa am facut la a 3-a parte.. cu faina mai multa si a iesit bine. Multumesc!
Le-am incercat si eu azi, dar nu au iesit ca ale tale in poze 🙁 Nu s-au vazut striatiile alea ca de foietaj..nu stiu de ce…seamana cu o coca normala..Am cumparat pana si aceeasi branza ca sa fiu sigura :))
Oana, sa stii canici la mine nu a aratat chiar ca foietajul, sa stii..
Nu stiu ce s-a intamplat. Daca zici ca ai pus aceeasi crema de branza.. Ai respectat intocmai cantitatile si modul de preparare? Ai impartit aluatul in 3 parti, l-ai dat la frigider si ai lucrat cu ele pe rand?
Macar ti-au placut? Ca pana la urma asta e important…
Da, tot, am avut lista langa mine. Oricum asa fac la fiecare reteta.
Mi-au placut si mie si mamei :D, dar cand le vad asa frumoase la tine si la mine mai “normale”, parca ma oftic nitel..:)) Eh mai incerc mai ales ca nu e asa complicata reteta.
O sa vezi data viitoare. Daca ies la fel, inseamna ca le vezi tu prea “foietate” la mine 😉
A venit momentul sa le fac felul acestor cornulete. Dar, nu i asa, am o intrebare 😀
Daca fac aluatul de cu seara si il las la rece pana a doua zi, este vreo drama? Se strica rezultatul?
Multumesc Edith! Cam trei sferturi din preparatele pt sarbatori ( si mesele zilnice din ultima saptamana) au fost de la tine. Multumesc multumesc!
Sarbatori fericite si gustoase iti doresc!
Ana, sincer, nu am incercat. Insa nu cred ca are ce sa se intample rau. Go for it 😉
Ma bucur tare ca iti sunt pe plac retetele mele.
Sarbatori fericite si gustoase si tie! 🙂
Sunt minunate.am pus un strop de faina in plus
Ma bucur ca ti-au placut. 🙂 Poate depinde de tipul de faina folosit…
Bună Edith, am o prietena care e innebunita dupa cornurile cu gem de prune (am facut de cateva ori reteta de cornulețe cu magiun dar am transformat-o in cornuri cu magiun, ea le prefera cu osanza in loc de unt, i se pare ca ies foarte bune). Întrebarea mea ar fi: as putea sa fac aceasta reteta dar sa înlocuiesc untul cu osanza? Stiu ca este mai grasa, dar i se par ei ca ies mult mai bune si fragede…
Ella, scuze de intarziere. Sincer sa-ti spun, nu le-am facut decat asa cum este scris in reteta, deci nu stiu sa-ti spun exact cum vor iesi cu osanza.
In principiu, da, untul poate fi inlocuit cu osanza, insa, ca sa nu ai surprize, poti incerca pt inceput doar 1/2 de cantitate sa vezi cum ies 🙂
Te astept sa ne spui si noua ce si cum 🙂 Merci.