cornulete-cu-magiun

Baking mode is “on” acum ca a venit toamna, nu? 🙂 Astazi avem un dulce clasic al copilariei,

cornulete cu magiun. Impreuna cu cornuletele cu rahat (facute cu untura) fac parte din amintirile

din copilarie ale fiecaruia dintre noi. Sunt absolut delicioase langa o cana de lapte cald.

Eu am folosit un magin fara zahar, pentru un desert cu ceva mai putine calorii.

Ne trebuie:

100 ml lapte

3-4 lg de zahar

600 g faina

1 lingurita drojdie granule

un praf de sare

200 g unt

1/2 lingurita turmeric (optional – pentru culoare)

2 galbenusuri

3-4 linguri de smantana

un borcan de magiun de prune

zahar pudra (vanilat sau nu)

– cantitati pentru cca 40 bucati –

Cum se fac:

 Dizolvam zaharul in laptele caldut.

Amestecam intr-un bol incapator faina cu sarea, drojdia si turmericul (daca folositi).

Adaugam untul aflat la temperatura camerei taiat cubulete si fie cu ajutorul mixerului, fie cu mana,

omogenizam compozitia pana obtinem un amestec omogen. Adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul,

galbenusurile,  1-2 linguri de smantana si framantam bine. Daca aluatul este prea uscat, mai adaugati smantana.

Framantam aluatul timp de cateva minute.

Impartim aluatul in 3 parti (pentru a lucra mai usor cu el), din fiecare bucata de aluat intindem o foaie de

cca 4-5 mm grosime si taiem patrate nu prea mari.

In interiorul fiecarui patrat punem cate o lingurita de magiun si impaturim cornuletele ca in imagine.

etape-cornulete

 Punem cornuletele in tava, pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15-18 minute.

Cat sunt fierbinti, le pudram cu zahar pudra si le lasam sa se raceasca in tava.

Bune-bune, mai ales langa  cana cu lapte.

Enjoy!

Materialul frumos folosit in fotografii este cumparat de pe Fabrix.ro, un loc unde gasiti cele mai minunate materiale textile

Intrati sa va convingeti singuri 🙂

cornulete-cu-magiun-1

Nota: Daca vreti niste cornulete mai dulci adaugati 1-2 lg de zahar in plus.