Baking mode is “on” acum ca a venit toamna, nu? 🙂 Astazi avem un dulce clasic al copilariei,
cornulete cu magiun. Impreuna cu cornuletele cu rahat (facute cu untura) fac parte din amintirile
din copilarie ale fiecaruia dintre noi. Sunt absolut delicioase langa o cana de lapte cald.
Eu am folosit un magin fara zahar, pentru un desert cu ceva mai putine calorii.
Ne trebuie:
100 ml lapte
3-4 lg de zahar
600 g faina
1 lingurita drojdie granule
un praf de sare
200 g unt
1/2 lingurita turmeric (optional – pentru culoare)
2 galbenusuri
3-4 linguri de smantana
un borcan de magiun de prune
zahar pudra (vanilat sau nu)
– cantitati pentru cca 40 bucati –
Cum se fac:
Dizolvam zaharul in laptele caldut.
Amestecam intr-un bol incapator faina cu sarea, drojdia si turmericul (daca folositi).
Adaugam untul aflat la temperatura camerei taiat cubulete si fie cu ajutorul mixerului, fie cu mana,
omogenizam compozitia pana obtinem un amestec omogen. Adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul,
galbenusurile, 1-2 linguri de smantana si framantam bine. Daca aluatul este prea uscat, mai adaugati smantana.
Framantam aluatul timp de cateva minute.
Impartim aluatul in 3 parti (pentru a lucra mai usor cu el), din fiecare bucata de aluat intindem o foaie de
cca 4-5 mm grosime si taiem patrate nu prea mari.
In interiorul fiecarui patrat punem cate o lingurita de magiun si impaturim cornuletele ca in imagine.
Punem cornuletele in tava, pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15-18 minute.
Cat sunt fierbinti, le pudram cu zahar pudra si le lasam sa se raceasca in tava.
Bune-bune, mai ales langa cana cu lapte.
Enjoy!
Materialul frumos folosit in fotografii este cumparat de pe Fabrix.ro, un loc unde gasiti cele mai minunate materiale textile
Intrati sa va convingeti singuri 🙂
Nota: Daca vreti niste cornulete mai dulci adaugati 1-2 lg de zahar in plus.
Ce bine arata, voi incerca si eu in aceasta seara. Sper sa imi iasa !
Alina, sigur iti ies. Te astept cu impresii 🙂
Delicioase au fost! Astazi a fost ziua “Edith’s Kitchen” in bucataria mea 🙂
Saru’mana pentru reteta!!
Mihaela, ma bucur tare ca v-ati rasfatat! 🙂
Acuma ma pregatesc sa lé fac. Merci
Te astept cu impresii! 🙂