cadouri252520Maille thumb25255B425255D - CONCURS: TRIMITE-MI O RETETA CU MUSTAR

Cred ca in frigiderul fiecaruia dintre noi se afla (cel putin) un borcan de mustar. Daca nu mai multe.

Fie cel clasic, fie cel cu seminte sau cu hrean, cu maioneza sau cu miere daca folosim

unul dintre cele mai calitative brand-uri de mustar existente pe piata: MAILLE.

In ultima vreme, v-am aratat 2 retete delicioase in care am folosit savurosul mustar:

Chiftelute de somon cu vinegreta de mustar si Chutney  de mere si smochine.

chiftelutedesomon thumb3 1 - CONCURS: TRIMITE-MI O RETETA CU MUSTAR pieptdepuicuchutney thumb3 1 - CONCURS: TRIMITE-MI O RETETA CU MUSTAR

Maille este cel mai popular brand de mustar Dijon din Franta.

Compania Maille a fost fondata în 1747 de Antoine Claude Maille (fiul), distilator si producator de otet,

mustarul si otetul produse de acesta ajungând pe mesele regale franceze si rusesti.

Astazi, Maille este unul dintre cele mai vechi branduri franceze, fiind considerat

o raritate in patrimoniul cultural francez si international.

Maille este distribuit in peste 70 de tari din toata lumea din Statele Unite pana  in Japonia si din Anglia

pana în Africa de Sud.

———————————————————————————————–

Impreuna cu Maille, vreau sa va provoc la concurs!

Trimite-mi o reteta in care folosesti mustar (delicioasa-delicioasa!), corect si complet explicata, cu ingrediente si

mod de preparare si eu voi alege cu ajutorul random.org un castigator pe saptamana

care va primi un cadou compus din: Patru borcane de mustar Maille si Un set de linguri pentru salata.

Astept retetele voastre (fara fotografii!) pe adresa de e-mail: edithfrincu@yahoo.com

(rog ca subiectul e-mailului sa fie: Concurs Maille).

Perioada de desfasurare: 10 Octombrie – 7 Noiembrie 2013.

Castigatorul va fi anuntat in aceasta postare si pe facebook-ul Edith’s Kitchen.

Succes tuturor! 🙂

———————————————————————————————–

Update 17.10.2013 – Saptamana 1

Avem castigatorul primei saptamani. Ea este Liliana Costache si ne-a trimis reteta

Pui cu umplutura pe baza de mustar Dijon

1 pui de 1 – 1.200 kg
2 cutii de crema de branza simpla (personal folosesc Philadelphia)
4 linguri de mustar de Dijon
2 linguri de stafide
2 linguri de alune prajite, fara coaja
1 lamaie feliata
Curry, sare, piper, ulei.
Curatam puiul (atentie sa nu taiem pielita de la tartita pentru ca o vom folosi drept “capac” atunci cand coasem puiul) si ii desprindem cu mana pielita de pe piept. In buzunarul format, saram si piperam din abundenta pieptul si introducem feliile de lamaie astfel incat sa acopere intreg pieptul sub pielita.
Separat amestecam crema de branza (poate intra si o cutie si jumatate, in functie de marimea puiului) cu mustarul Dijon, stafidele si alunele prajite si umplem puiul. Apoi il coasem ca sa nu iasa compozitia. Masam bine intreg puiul cu ulei si curry si il punem intr-o tava mai adanca cu 1-2 cani de apa. Il dam la cuptor pana se rumeneste. In timpul coacerii, cu o lingura, mai punem sos din tava peste pui. Optional, alaturi de pui, in tava mai putem pune felii mari de cartof, sferturi de mar, sferturi de ceapa si cativa catei de usturoi zdrobiti cu cutitul.
Cand este gata, il scoatem pe o tava si taiem puiul pe piept, cu un cutit ascutit, astfel incat sa se vada compozitia din interior. Il portionam si il asezam in farfurie alaturi de legumele de care am vorbit sau orez si se pune deasupra compozitia cu mustar. Merge cu un demisec alb alaturea.

 ———————————————————————————————–

Update 24.10.2013 – Saptamana 2

Avem castigatorul celei de-a doua saptamani. Ea este Roxy R care ne-a trimis mai multe retete,

cea care mi-a facut cu ochiul a fost:

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

  • 4 copanele de pui
  • 4 cartofi
  • 2 linguri mustar
  • 3 linguri ulei + 1 lingura pentru uns vasul
  • 3 -4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita vegeta
  • cimbru uscat
  • oregano uscat

Mod de preparare:
Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie.
Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime.
Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat.
Peste cartofi punem copanelele.
Curatam usturoiul si il pisam.
Peste el adaugam mustarul si uleiul si frecam pana obtinem o pasta.
Condimentam cu sare, piper, varful de vegeta si cimbru uscat.
Tot acest sos il subtiem cu putina apa, apoi il turnam uniform peste cartofi si copanele.
Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam preparatul 50-60 de minute pana este bine patrunsa carnea.
Scoatem capacul si le mai lasam 10 minute la foc putin mai mare sa prinda o crusta usor aurie!
Cand sunt gata scoatem vasul din cuptor, lasam sa se racoreaca si servim.
Noi am pregatit o salata din rosii, castraveti si ridichii. Puteti servi si cu muraturi sau alte salate.

———————————————————————————————–

Update 31.10.2013 – Saptamana 3

Avem castigatorul celei de-a teia saptamani. Ea este Raluca Bilec, care ne-a trimis reteta:

CARNE DE PORC CU SOS DE MUSTAR

INGREDIENTE

  • cotlet de porc dezosat 1000 gr.
  • mustar dijon, cel cu boabe 200 gr
  • ulei de masline 100 ml
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • vin alb 200 ml

MOD DE PREPARARE

· Cotletul se spalasi se portioneaza (se taie felii dar nu pana la capat)

· Intr-un mojar se amesteca pana la omogenizare mustarul, sarea, piperul, uleiul, boiaua de ardei dulce, rosmarinul si cimbrul

· Ungem si masam bine carnea cu amestecul obtinut si o lasam la rece 15-20 de minute sa patrunda aromele in carne

· Asezam carnea intr-o tava si o bagam la cuptorul preincalzit cam 10 minute, pana se rumeneste

· Punem vinul si acoperim cu o folie si mai lasam carnea la cuptor circa 30-40 minute la 200 grade

· Se poate servi cu o garniture de cartofi, ciuperci sau legume

———————————————————————————————–

 

Update 07.11.2013 – Saptamana 4

Avem castigatorul celei de-a patra saptamani. Ea este Angelica Nistor, care ne-a trimis reteta:

MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE MUSTAR DIJON

Ingrediente:

-2 bucati muschiulet de porc

-1 gogosar

-1 legatura de verdeata

-2-3 linguri de pesmet

-sare, piper, boia

-16 felii subtiri de bacon

Sos:

-200 ml.smantana

-2 linguri mustar Dijon

-putin cimbru

-sare si piper

Garnitura:

-12 cartofi mai mici, dar cam de aceeasi dimensiune

-laptuci sau altfel de salata pentru decor

Mod de preparare:

1.Taiem fiecare muschiulet in doua ,pe latime, si bucatile rezultate le pudram cu sare, piper si boia.

2.Amestecam verdeata taiata marunt cu gogosarul tocat si scurs bine, condimentam cu sare, piper si apoi punem si pesmetul.

3.Intindem pe o planseta de lemn3 felii de bacon usor suprapuse una peste alta, presaram pe suprafata lor compozitie din verdeata si asezam apoi cate o bucata de muschiulet.

4.Rulam strans fiecare rulou si il invelim in folie de aluminiu.

5.Punem rulourile la prajit pe un grill si le intoarcem pe fiecare parte pana se rumenesc putin.Le scoatem, le punem intr-o tava pentru cuptor, punem un pahar de apa si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute.

6.Intre timp punem la prajit in ulei la foc potrivit (nu tare) cartofii intregi si curatati de coaja.II verificam daca sunt patrunsi cu o scobitoare atunci cand capata o culoare aurie.

7.Pregatim sosul dijon amestecand smantana cu cimbrul taiat marunt cu sare si cu piper.

8.Cand toate sunt gata asezam pe o farfurie cate 3 cartofi aurii, cate o bucata de muschiulet feliat si putin sos Dijon.

9.Decoram si servim cu laptuci sau salata .

NOTA:

Daca vreti ca sosul sa fie mai iute puteti pune mai mult mustar.