Astazi avem o variatiune mai kid friendly a celebrului Club sandwich care contine bacon si maioneza.

Am inlocuit maioneza cu smantana, am pastrat sunca si am facut niste amestecuri interesante pe gustul meu.

Sper sa fie si pe gustul vostru daca le incercati.

Genul asta de sandwich are avantajul ca este versatil, poate fi folosit atat ca mic dejun, dar si pentru pachetel la serviciu/scoala

cat si la petreceri, iar copiii cu siguranta vor fi incantati de ele.

Am facut doua variante, piesa comuna fiind amestecul de smantana, porumb, usturoi granule si turmeric.

Le puteti taia fie triunghiuri, fie patrate,am facut ambele variante.

Secretul pentru a le taia usor si a nu se imprastia straturile este sa infigem scobitori in el,

care sa ramana acolo unde vor veni bucatile rezultate dupa taiere.

Si bineinteles, trebuie puse ingrediente cremoase, care sa asigure o lipire buna a straturilor.

Nu va dau cantitati, totul este dupa gust, si depinde cate sandvisuri doriti sa faceti.

Ne trebuie:

Sandwich nr 1:

paine feliata (graham am folosit eu)

unt

sunca presata/jambon (sau alt mezel dupa preferinta)

salata verde

smantana+porumb din conserva Sun Food + usturoi granulat + turmeric

ridichi

Sandwich nr 2:

paine feliata (graham am folosit eu)

smantana + pasta de ardei dulce

sunca presata/jambon (sau alt mezel dupa preferinta)

salata verde

smantana+porumb din conserva Sun Food + usturoi granulat + turmeric

Am folosit porumbul crocant  delicios de la Sun Food – 100 % conserve sanatoase.

Cum se face:

Am inceput prin a face doua spread-uri. Am amestecat smantana cu boabele de porumb, bine scurse inainte de lichid, putina sare,

usturoi granulat si putin turmeric pentru culoare si pentru proprietatile sale terapeutice.

Am lasat amestecul in bol si am facut si cel de-al doilea spread: am amestecat smantana cu pasta de ardei dulce.

Daca ati incercat apertivul cu gogosari pentru iarna, se preteaza foarte bine pentru aceasta reteta, insa trebuie sa il maruntim bine cu o furculita,

sau daca facem cantitate mai mare, in robotul de bucatarie cu lama in S.  La fel de bine puteti folosi si ardeii dulci (sau iuti daca nu mananca si copiii)

umpluti cu branza care se gasesc in supermarketuri. La fel, mixati pasta in robot.

Acum ca avem cele doua amestecuri delicoase preparate, trecem la asamblarea sandwich-ului.

Sandwich-ul 1:

Punem pe o felie de paine un strat de unt , adaugam 4-5 felii subtiri de sunca (taiate cat feliile de paine), foi de salata

si acoperim o cu alta felie a carei fata care vine in jos am uns-o u un strat f subtire de unt (pentru aderenta). Presam ferm.

Peste a doua felie punem amestecul cu smantana si porumb, in strat generos, intins uniform, iar deasupra punem felii de ridiche.

Acoperim cu cea de-a treia felie de paine unsa cu putina smantana din amestecul cu porumb si presam bine.

Vom aveam 3 straturi de paine si 2 straturi de umpluturi.

Punem scobitori in locurile in care vedeti in poza, daca vreti sa le taiati triunghiuri, si taiati ferm pe cele 2 diagonale.

Eu am pus si jumatati de rosii cherry. Puteti pune si ridiche sau masline.

Sandwich-ul 2:

Punem pe o felie de paine un strat de amestec de smantana si pasta de ardei, adaugam 4-5 felii subtiri de sunca (taiate cat feliile de paine), foi de salata

si acoperim o cu alta felie a carei fata care vine in jos am uns-o u un strat f subtire de amestec cu pasta de ardei (pentru aderenta). Presam ferm.

Peste a doua felie punem amestecul cu smantana si porumb, in strat generos, intins uniform.

Acoperim cu cea de-a treia felie de paine unsa cu putina smantana din amestecul cu porumb si presam bine.

Vom aveam 3 straturi de paine si 2 straturi de umpluturi.

Punem scobitori in locurile in care vedeti in poza, daca vreti sa le taiati patrate si taiati ferm in cruce.

Desigur, combinatiile se pot face dupa preferinte si dupa ingredientele pe care le aveti la indemana.

Mie mi-au placut tare acestea doua, insa the sky is the limit.

Daca vor fi consumate de adulti, puteti inlocui crema de ardei cu dulceata de ardei iute, pe care sa o amestecati cu smantana.

Eu am folosit paine care nu avea coaja. Daca folosit paine toast cu coaja, puteti alege fie sa o indepartati fie sai pastrati.

Asa a iesit club sandwich-ul nr 1:

Si asa club sandwich-ul 2:

Enjoy!