clatite-cu-pui-si-ciuperci

Cand faceti clatite, va recomand sa opriti cateva sa le umpleti, in caz ca nu ati incercat varianta de clatite cu pui si ciuperci pana acum.

Sunt absolut delicioase, eu le ador! E drept ca per total nu se fac foarte repede, insa merita, va asigur.

Puiul il puteti folosi si in varianta de friptura pe care o aveti facuta cu 1-2 zile inainte.

Ne trebuie:

4 clatite

1 ceapa medie

1 borcan de ciuperci la conserva (sau cca 4oo g ciuperci proaspete)

cca 300 g pui fiert sau prajit

200 g smantana fermentata (cu min. 20% grasime)

cca 50 g cascaval ras

1/2 legatura patrunjel (sau marar)

2 lg ulei

sare, piper

– cantitati pt 2 portii –

 Am folosit si de aceasta daca, pentru ca le am mereu la indemana, ciuperci taiate la borcan

de la Sun Food 100% conserve sanatoase.

ciuperci-SunFood

Cum se fac:

Tocam ceapa marunt si o calim cu un praf de sare si uleiul. Adaugam puiul taiat bucatele si ciupercile

si mai lasam pe foc sa se imprieteneasca 2-3 minute, amestecand din cand in cand.

Eu am folosti ciuperci la borcan de data asta, pentru ca mereu am la indemana un borcan. Sunt foarte utile cand nu

ai ciuperci proaspete la indeamana.

Adaugam piper din belsug si indepartam de pe foc. Dupa 5 minute adaugam smantana si 1-2 linguri de patrunjel tocat.

Puteti pune marar sau puteti sa nu puneti verdeata deloc. Dupa preferinte. Mie imi plac cu patrunjel mai mult.

Umplem clatitele cu compozitia obtinuta, fie le rulam clasic, fie le imapchetam in forma de triunghi cum am facut eu,

le punem intr-o tava punem cascaval ras deasupra si le lasam la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 10 minute.

Ornam cu patrunjel tocat si servim cu multa pofta!

Sunt foarte bune si calde si reci.

Mie mi s-au racit pana acum apucat sa le fac poza, asa este cand vine administratorul cu probleme la usa :))

Dar cum va spuneam, sunt perfecte si reci. Eu nu pot spune care varianta imi place mai mult 🙂

clatite-cu-pui-si-ciuperci-1

Enjoy!

clatite-cu-pui-si-ciuperci-2