clafoutis
De multa vreme voiam sa incerc desertul asta ultra-mega rapid (daca nu mai punem la socoteala si scosul samburilor…).
Dar cand l-am vazut la Alison, am zis gata, pana aici, si l-am incercat.
Minunat, rapid, data viitoare il incerc si cu visine.



Ne trebuie:
500 g de cirese
3 oua
80 g zahar
100 g faina
200 ml lapte
vanilie
1 virf de cutit de sare
1 lingurita de unt
 
Cum se face:
Scoatem samburii cireselor (daca aveti aparat, e perfect).
Eu le-am taiat in jumatate, am rotit jumatatile in sens contrar una fata de cealalta si apoi am scos samburele.
A mers repede asa. Atentie, faceti operatiunea cu manusi, eu am avut niste cirese mai negre care cam patau pielea.
Punem ciresele intr-o forma de copt unsa cu unt (diametru de max 25-26 cm).
Mixam putin ouale intregi cu zaharul, vanilia, sarea, cat sa se omogenizeze, adaugam faina si apoi putin cite putin laptele si omogenizam.
Vom obtine o compozitie moale, cam ca cea de clatite. Turnam compozitia obtinuta peste cirese si coacem la cuptorul bine incins (180 grade C)
pentru cca 40-45 minute, pana trece testul scobitorii.
tavi clafoutis
Dupa ce am “tras-o-n poza” de mai sus, am mai incercat odata cu scobitoarea si am mai dat la cuptor vreo 10 minute
(eu am cuptor cu probleme, asa ca trebuie sa coc mai mult decat normal).
Cand e gata, lasam sa se racoreasca putin, scoatem prajitura din tava, o pudram cu zahar si servim.
E buna si calda si rece, insa atentie, cand se raceste, se va topi si zaharul de deasupra.
clafoutis 2
PS. Am avut oua de casa – de aici culoarea mai galbena Smile
Si inca o feliuta.
Enjoy!
 clafoutis 1