Iubesc ciocolata in general, iar despre ciocolata de casa, nici nu trebuie sa va mai spun, o ador!
Reteta asta asteapta cuminte de la Paste sa vada lumina blogului si abia acum reusesc sa v-o arat.
Alaturi de Caise, Ciocolata de casa mi-a indulcit sarbatorile de Paste…
si m-am gandit ca v-ar prinde bine sa o aveti pe masa de Craciun sau Revelion printre dulciuri.
Mie imi aminteste mult de copilarie, ciocolata de casa. Am sa va arat exact cum o face mama.
Desigur, pot exista multe combinatii si variatiuni, dupa gustul fiecaruia.
Ne trebuie:
150 ml apa
200 g unt
500 g lapte praf
50 g cacao
350 g zahar
30 nuci (150- 200 g de miez..)
Cum se face:
Fierbem apa cu zaharul, punem cacaoa si mai lasam sa fiarba pana incepe sa faca bule deasupra. Cam asa:
Ridicam de pe foc si adaugam untul, amestecam pana se topeste, apoi punem laptele praf si nuca taiata grosier.
Omogenizam bine.
O obesevatie am: nu puneti chiar tot laptele. In functie de calitatea lui, amestecul va iesi vascos sau foarte vascos.
Posibil sa fie nevoie sa puneti 500 g minus 4-5-6 linguri ca amestecul sa nu iasa foarte tare, sa il puteti intinde in tava.
Punem intr-o tava hartie de copt si intindem in strat uniform ciocolata.
Dimensiune tava: 25×18 cm. Merge si puutin mai mare.
Lasam la frigider pana incepe sa se intareasca apoi o portionam.
Se poate lasa si la temperatura camerei.
NB: In loc de nuca puteti folosi alune, migdale, sau fistic.
Sau puteti renunta la nuci si puneti stafide, sau fructe confiate.
Puteti pune cateva picaturi de rom sau alta esenta care va place sau coaja rasa de portocala.
Dupa preferinte.
Enjoy!
aaaa, mi-e gura zoaie, asta era dulcele preferat cand eram mic, era cam greu pe-atunci de lapte praf…
Super! Thumbs Up!
ce lapte praf se poate folosi?
Minunata! Noi am terminat-o aseara, dar nu ma satur de ea…
E minunata ciocolata ta Edith. Vreau sa te intreb insa ceva, cat de mult seamana la consistenta cu batonul de ciocolata ce se gaseste in comert? Sotului meu ii place enorm ciocolata de casa, doar ca e fixat cu batonul ala, probabil are amintiri din copilarie…Din acest motiv caut o reteta care sa semene la consistenta cu acel baton. Felicitari pentru retetele minunate pe care le impartasesti cu noi :*
Merci, Gabriel! Era sipreferata mea in copilarie 🙂
Cristina, poti folosi orice fel de lapte praf, dar NU cel pentru copii..
Cristina, si eu am o poftaa, avand in vedere ca am facut-o acum 8 luni :(( si n-am mai repetat-o de atunci..
Florina, seamana cu cel din comert, insa e muuuult mai buna.
Eu zic sa faci un test, fa 1/2 de compozitie si il lasi sa hotarasca el daca seamana sau nu 🙂
Imi aduce aminte de copilarie, era un deliciu tare scump pe vremea aceea! Totusi sunt amintiri dragi mie! Edith mi-ai adus aminte ca de mult timp nu am mai facut! Te pup!
ce deliciu! Crezi ca pot sa inlocuiesc zaharul cu indulcitor ? Multumesc
mamaaaahhhh.. delicios..
Cu siguranta nu se compara cu cea din comert 😉 … si noua ne place ffff mult cea facuta in casa !!!
si eu am facut zilele astea…ador ciocolata de casa…
Tare bine mai arata!!!Imi place mult cum ti-a iesit!Notat reteta!Pup!
eu fac mereu de Craciun. N-am pus niciodata cacao la un loc cu apa si zaharul,mereu adaugam dupa. Ia sa incerc si eu asa,precis are o aroma mai puternica.
Îmi aduce aminte de ciocolata de acasã, pe vremuri…nu se comparã cu nimic în lume:)
Foarte buna ciocolata,dar mie nu mi se dizolva laptele de tot si nu stiu de ce.As avea o intrebare poate imi poti raspunde tu sau altcineva:mama facea intodeauna de Craciun o prajutura cu crema de caise dar am pierdut reteta,Stiu ca se faceau cinci foi din care una se cocea mai tare se sfarima si se punea deasupra,crema se facea din unt si dulceata de caise,As fi foarte recunoscatoare daca cineva mar putea ajuta
ii zice prajitura katy,de fapt asa ii zicea vecina noastra unguroaica care ne a dat reteta ei tuturora din bloc.e delicioasa prajitura
ANgela, cum se vede in poze, nici mie nu mi se dizolva laptele praf de tot.. dar asta nu ma deranjeaza deloc 🙂
In ceea ce priveste prajitura de care zici, suna taare bine, insa din pacate nu am mancat asa ceva si nici nu am reteta..
Poate ai noroc si stie altcineva..
Licuta, abia astept sa o vad facuta de tine. O sa iasa o minunatie 🙂
Valeu ce bine arata…oare de ce-am intrat :).pupici
Asa o fac si eu,cu axceptia zaharului.Pun mai putin.Este foarte buna.Te pup!
Mmmm… cat de bine arata iar sunt o ciocoholica inraita!!!!…
Ador ciocolata de casa.
Am prestat-o azi.Exceptionala.Edith,daca sughiti,sti cine vorbeste de cioco :).Am redus zaharul la 280 grame,si-am pus in ea fructe uscate(caise,stafide,fulgi de cocos,papaya,mango).Multumesc.Sigur next time de anul nou am sa-i fac poze pas cu pas.xoxo
Ana, scuze, mi-a scapat comentariul tau.
Nu stiu daca poti, banuiesc ca nu este bine sa il fierbi.. si nu cred ca are efectul de “legare” a compozitiei care o fierbi pe foc..
Poti incerca insa cu 1/4 din cantitate eventual, pentru a nu strica ingredientele. Poti sari peste etapa de fierbere, fierbi apa simpla, pui untul in ea, amesteci pana se topeste, pu indulcitorul, amesteci laptele praf cu cacaoa si pui amestecul in apa cu unt.. Vezi ce iese. 🙂
Paradis, ma bucur mult ca ti-a placut!
Cred ca a fost minunata cu fructe uscate 🙂
Si n-am sughitat! :)) Te pup!
Arata suuuper !!! Inca ceva…cand intru pe site, antivirusul ma anunta exista un malware..si imi blocheaza aproape tot…
URL: https://www.edithskitchen.ro/2011/09/praj…
Process: file://C:Program Files (x86)GoogleChr…
Infection: vbs:Malware-gen
Warn your friends to avoid this website
Am dat copy..
multumesc frumos! E clar acum de ce nu mi a iesit,nu reteta ta,dar am incercat o reteta a altcuiva,deci de asta nu se incheaga 🙂
Seara buna!
Foarte bine ti-a iesit. Si eu am aceeasi reteta de la mama. Chiar nu o facusem de mult asa ca multumesc ca mi-ai adus aminte. O seara frumoasa.
Georgiana. nu stiu ce se intampla :(( Imi pare rau..
de mult iti da mesajul asta? Eu cand intru e totul ok..
Ana, deci ai incercat si nu merge.. E clar ca treaba sta in sirop atunci..
Ghiocel, este reteta tuturor mamelor, cred 🙂
Seara frumoasa si tie!
Ciocolata ta arata ca batoanele ce le mancam in copilarie :)Demult cautam o reteta sa aiba acest rezultat !!O incerc cat de curand !!
Multumesc!!:*
NU, acum vad ca nu mai apare. Vroiam sa va felicit pentru site-ul dvs…il urmaresc cu placere, am facut multe retete delicioase de aici. La cat mai multe retete !!!
ce imi aduc aminte din copilarie este ca nu mai ajungea niciodata ca in ultima ta poza…de obicei o mancam calda…. 🙂
buna seara! am incercat mai multe retete si tot timpul rontaie zaharul.cum as putea remedia aceasta problema?imi poti spune cat timp se fierbe siropul?multumesc! diana
Buna Diana, nu am cronometrat, insa cum am spus si in reteta, il fierbi pana face “bulbuci” 🙂 Oricum nu dureaza prea mult..
La asta nu o sa mai simti zaharul 😉
multumesc pentru raspuns!o sa incerc reteta cu siguranta! diana
Ti-a iesit foarte fain, arata minunat. Reteta e usor diferita de a mamei, dar principiul ramane acelasi, cred ca toate “mamicile” noastre fac cam aceleasi chestii in bucatarie 🙂
Imi creeaza fluturasi in stomac!!!
…sunt indragostita de ciocolata de casa…iubire veche(stiti cu totii ce zic).
Dar felul tau de a prezenta…Pfua!!!
Multumesc mult si sa stii ca nu-i corect: ziua trebuie sa aibe 37 de ore ca sa am si io timp sa stau la tine pe blog si sa mai pot face si ale alea.
Te imbratisez cu multumiri, Sarbatori fericite!!
Teo, clar, retetele mamelor sunt the best 🙂
Adriana, crede-ma ca problema cu lipsa timp o avem toti din pacate 🙁
Dar sunt sigura ca iti faci tu timp, macar din cand in cand 🙂
Sarbatori fericite si tie!
te mai astept!
Buna Edith..
pot sa fac ciocolata d ecasa cu lapte condensat? nu am lapte praf in casa.. sau ai idee unde as putea gasi o reteta cu lapte condensat?
Mersi frumos.
Adriana, uite aici o reteta de chocolate fudge,cu lapte condensat. Si eu vreau sa o incerc 🙂
http://www.joyofbaking.com/candy/SimpleChocolateFudge.html
Nu cred ca reteta mea merge cu lapte condensat..
Multumesc FFF mult!:)
Am facut si eu ciocolata, dar mi-a iesit lipicioasa, am respectat intocmai reteta. Ai idee de ce? Mersi
Bianca, posibil sa nu fi fiert destul siropul.. de asemenea depinde foarte mult de tipul de lapte praf folosit.
Nu ai folosit lapte praf pentru bebelusi, nu?
E bine ca intotdeauna sa ai in plus macar 100 g, daca compozitia iese prea moale, sa mai adaugi.
Imi pare rau ca ti-a iesit lipicioasa, poate o mai incerci si fierbi mai mult siropul sau folosesti un alt tip de lapte praf.
Buna Edith. Am si eu o intrebare..in casa am un lapte praf dar scrie pe punga k este indulucit. Oare iese prea dulce daca fac cu el..sa mai reduc din cantitatea de zahar?
Mersi de raspuns. Am folosit lapte praf de la Dr Oetker. S-ar putea sa fie siropul.
Ioana, gusta laptele praf, nu cred ca este foarte dulce..
Poti folosi 300 g de zahar si te sfatuiesc sa folosesti 130ml de apa, pt ca neavand toata cantitatea de zahar nu se va “lega” la fiert cum ar trebui. Eventual, poti avea si cateva lg in plus de lapte praf, in caz ca vei obtine o consistenta prea moale.
Cand o pui in tava, ea trebuie sa fie tare, greu de amestecat.
Multumesc mult pentru raspuns si multumesc pentru toate retetele tale, sunt foarte utile..mai ales pt o incepatoare intr-ale bucatariei ca mine.
Ioana, ma bucur ca iti sunt de folos.
Sa imi zici cum ti-a placut ciocolata.
Te mai astept!
am facut-o :X, e la frigider….am lins castronul pana cand mi s-a aplecat:X:X:X e delicioasa:X
Multumesc Edith!!!!
Oana
Oana, ce harnicuta esti!! un moment nu stai!
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Si eu eram responsabila cu lins castronul cand facea mama :)))
Multumim pentru reteta, am incercat-o azi si a iesit foarte bine si e f gustoasa 🙂
Cu placere! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
incerc si eu reteta… 🙂
Edith, ce zici, pot pune xylitol in loc de zahar? Merci!
Alexandra, poti incerca. Nu stiu daca siropul se va mai ingrosa si va mai face bulbuci 🙂
Pentru orice eventualtitate, sa mai ai cateva lg de lapte praf in plus, in caz ca va fi compozitia prea moale cu cantitatea din reteta.
Sa-mi spui si mie cum ti-a iesit 🙂
Buna! E ceva ce nu inteleg la primul pas: se fierbe mai intai apa cu zaharul si cand fierbe, punem cacaoa? Sau le punem toate 3 de la inceput? Vreau sa o fac maine si sa pun esenta de cafea sau migdale, stafide si cocos:) sper sa iasa buna! Te pup!
Maria, da, se fierbe intai apa cu zaharul si apoi se adauga cacaoa, asa cum scrie in reteta 🙂
Sper sa iti placa cu combinatia de arome aleasa 🙂
Te astept sa-mi spui!
Draga Edith iti multumesc din suflet pentru aceasta reteta.Am urmat-o punct cu punct si a iesit super delicioasa.Parca nici cea de la mama nu era chiar asa buna 😉 . Mentionez ca aceasta e a 4 a reteta de pe internet pe care am incercat-o si singura cu care am avut succes.Sunt la dieta dar nu m am abtinut sa nu ling craticioara si lingura plina de ciocolata; o bunatate .
Beatrice, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Eu intotdeauna ma ocupam de linsul cratitei dupa ce facea mama ciocolata :)))
Nu iti garantez pentru alte retete de pe net, insa iti garantez pentru ale mele 😉
te mai astept!
buna, sunt noua in bucatarie si ma intrebam daca laptele praf se poate inlocui cu laptele normal?
daca da, cat ar tebui sa adaug?
multumesc frumos pentru reteta, si va doresc toate cele bune 🙂
Gabriela, din pacate nu merge cu lapte lichid, normal. Laptele praf ajuta ca compozitia sa devina compacta. Cu lapte lichid vei obtine o masa curgatoare..
Buna, am si eu o curiozitate. De ce nu merge laptele de bebelus? Am o punga de 300 gr pe care fi-mea nu vrea sa o mai manance si nu imi vine sa o arunc. Multumesc de rasp.
Nu stiu, nu am incercat. Poti incerca, insa nu garantez rezultatul 🙂
Buna Edith am incercat si eu ciocolata si e fff gustoasa numai ca nu stiu din ce cauza s-a lipit de hartie si nici nu s-a intarit suficient in sensul in care nu pot as o portionez merge mancata cu lingurita .Ai idee care sa fie cauza ?
Se mai lipeste de hartie uneori. Cred ca depinde de hartie.
Ai respectat intocmai cantitatile? Poate nu ai fiert suficient siropul de a ramas asa moale.. altfel nu imi dai seama ce s-a intamplat. Ai facut-o cumva cu lapte de bebelusi? pentru ca am inteles ca nu se incheaga cu el…
buna. am incercat si eu reteta in seara asta. ce am lins de pe cratita e o bunatate. nu stiu daca se va intari, vom vedea. cu siguranta ca nu va ramane in tava, chiar daca va fi mai moale. am folosit lapte praf Raraul. pare sa fie bun si sa se intareasca. cu laptele de bebelusi, din nu stiu ce motive, nu se intareste niciodata. multumesc pentru retet6a
Liana, sper sa se fi intarit ciocolata, te astept sa-mi spui. E bine de stiut ca nu se incheaga cu lapte pentru bebelusi, eu nu am incercat niciodata, insa vad ca multe persoane sunt tentate sa o faca..
pentru cocoloasele de lapte praf dinauntru: folositi o sita.
Eu amestec cacao + lapte praf separat, pe o hartie, dupa ce le dau prin sita laptele praf sa sparg cocoloasele, si adaug asta in siropul de apa si zahar si unt.
Nu am fol. niciodata lapte praf de bebelusi. E prea scump 😀
nu am cernut niciodata laptele praf.. e o idee buna.
Deci punem in tava si punem la frigider ? 😀 sunt putin nedumerita..astept nerabdatoare un raspuns
Da, asa cum am spus si in reteta, se pune compozitia in tava si apoi tava la frigider pana se intareste 🙂
Minunata! Ca la mama acasa, de fapt bunica era “de vina” pentru astfel de delicii. Multumesc, mi-ai amintit de copilarie cu reteta asta.
Si eu cred ca mama are reteta de la bunica.. 🙂
Cu drag si te mai astept! 🙂
Ciocolata, dragostea mea pe care trebuie sa o cam parasesc….:( Din cate stiu eu, pentru a se intari ciocolata de casa, nu trebuie cumparat lapte praf instant, ci din acela care il freci ca pe ness.
Totusi, cred ca macar de sarbatori voi fce si eu reteta asta. Pana atunci inghit in sec… Multumesc, oricum!
Mama intotdeauna a folosit lapte praf clasic (pe timpuri nici nu se gaseau mai multe feluri..). Iar acum, eu cumpar in general de la Dr Oetker (parca..) – este cel mai des intalnit in magazine.
Duminica trecuta am facut si eu ciocolata de casa dupa reteta ta Edith . Este foarte foarte delicioasa ! Cea mai reusita, si va ramine reteta de baza pt ciocolata de casa . Asta au spus toti musafirii 🙂 . Eu ca sa nu ma chinui cu taiatul ei , am pus-o in forme de silicon , care chiar au forma unui baton de ciocolata , si a fost foarte buna ideea . Multumesc Edith !
Cerasela, ma bucur tare ca ti-a placut. Reteta mamei este intr-adevar cea mai buna din cate am gustat si eu 🙂
Super ideea cu formele de silicon, trebuie sa o folosesc si eu 🙂
A doua dulciurica pe ziua de azi si tot de la tine 🙂 Am vazut commentul Ceraselei si am pus si eu in forme de silicon. Astept sa vad cum iese dupa ce se intareste.
Edith, a iesit foarte foarte buna la gust. Eu am pus migdale si papaya dezhidratata. Insa textura e cam gumoasa si moale. De ce oare?
Deea, ai respectat intocmai cantitatile (masurate si nu puse la ochi..)? Amestecul, cand il pui in tava, nu trebuie sa fie unul f curgator, il nivelzei cu lingura, cam asa de tare este.
Daca ai respectat cantitatile exact, atunci inseamna ca e de la laptele praf. Sper ca nu ai folosit din cel pentru bebelusi 🙂 Ar fi trebuit sa mai adaugi 3-4-5 lg de lapte in plu..
Bineinteles ca nu mai e nici o bucatica de cioco, ca era tare buna 😀 M-am mai interesat si am aflat de la bunici ca secretul consistentei ar sta in sosul de apa cu zahar de la inceput, poate trebuia sa-l las sa se ingroase putin.Compozitia mea a fost foarte densa, abia am nivelat-o. Revin cand mai experimentez. Multumesc ca esti atenta si raspunzi comentariilor si nelamuririlor noastre 🙂
Ma bucur ca v-a placut.
In legatura cu sosul cu apa si cacao.. A facut bulbucii aratati de mine in poza?
Dar daca totusi a fost tare cand ai pus-o in tava.. de ce nu s-a intarit bine..
Ramane un mister. Daca o mai repeti, sa folosesti un alt lapte praf decat cel folosit acum (apropo, ce marca ai folosit? )
Da, a facut bulbucii ca in poza zic eu (poate totusi mai trebuia putin lasat pe foc). Am folosit lapte praf Dr Oetker. Dar nu-i mare bai, voi mai incerca 🙂 important e ca a fost buna la gust si nu contine E-uri, conservanti si alte minuni.
salut! si eu am facuto cu lapte praf malita…sau ceva de genul…a mea nu s-a intarit deloc.Cand am pus-o in tava era destul de tare si ma asteptam sa se mai intareasca putin dar nu s- a intarit deloooc. Oricum e ff gustoasa si asa direct din tava cu lingurita :).Trebuie altfel de lapte praf cred…nu stiu.
Anku, cel mai sigur este de la timpul cat fierbe sosul. Trebuie lasat sa se ingroase o idee, sa faca bulbucii din imagine. Daca nu este fiert suficient si ramane prea subtire, ciocolata nu se va intari cand se raceste.
Cred ca orice fel de lapte praf e ok, in afara de cel pt bebelusi (nu am incercat, dar am inteles ca nu se intareste cu el..).
Daca o mai faci, fierbe mai mult sosul de cacao 🙂
Edith, ma intrebam daca am putea sa o facem in stil aprox Dukan, adica lapte praf 0%, cacao degresata, si indulcitor? Pastram doar unt si nuci… ce zici?
Ala, sigur, merge si in varianta Dukan cu cacao, lapte praf si indulcitor. Insa nu stiu sa-ti spun cantitatile. Cauta pe net, sigur gasesti o reteta de ciocolata dukan cu cantitati. 🙂
Are ceva daca folosesc lapte normal ?
Ce inseamna lapte normal? Si eu am folosit lapte praf normal…
Daca te referi la lapte dulce, lichid, nu, nu poti folosi. Nu iese nimic.
buna.am incercat si eu reteta.m-am impotmolit in momentul in care am inceput sa adaug laptele praf(degresat,magermilchpulver,a fost singurul pe care l-am gasit in Germania).Pachetul avea 250gr asa ca am injumatatit reteta.astfel ca dupa ce am facut siropul din 75ml apa 175gr zahar cacao si 100gr unt,am inceput sa adaug laptele praf,din care am pus,cred,mai putin de jumatate de pachet.Am avut impresia ca nu mai pot amesteca,ca e mult prea vascos si m-am oprit.in final a iesit foarte buna la gust,s-a intarit cum trebuie,doar ca,cum am mentionat,am introdus foarte putin lapte praf fata de reteta…de asta nici consistenta e usor diferita.concluzie:imi puteti da vreun sfat?multumesc
Anca, nu stiu ce sa-ti spun, din paate nu stiu cum este laptele praf in Germania (desi nu ar trebui sa difere atat de mult de cel al nostru…). Daca ai cantarit bine toate cantitatile, inseamna ca ese de vina consistenta laptelui praf.. Daca ajungi in tara, iei lapte praf de aici, cu asta sigur tb sa folosesti cantitatile date de mine. 🙂
Insa una peste alta, ma bucur ca a fost ok si te-ai oprit la timp din adaugatul laptelui praf. 🙂
Buna din nou.Am facut iarasi reteta.Vizualizasem intre timp si alte retete,si mi-am dat seama cam unde fusese problema(la siropul fiert ceva mai mult,iar lapte praf ar mai fi intrat si data trecuta).De data asta a iesit cea mai buna ciocolata de casa pe care am mancat-o ever.Multumesc de retete.
Ma bucur tare ca pana la urma a iesit. Asa-i ca-i tare buna? 🙂
Buna, Edith! O intrebare: o reteta pentru ciocolata alba? Si merge oare cu nuca? 🙂 Multumesc!
Mirela, nu am incercat inca sa fac ciocolata alba.. Mi-am propus de mult dar nu am reusit. As sugera sa pun 2-3 linguri de lapte praf in plus (sa suplinesti cacaoa), in rest, probabil ca se face la fel.
Cand reusesc sa o fac o sa postez reteta 🙂
As pune merisoare pt contrastul frumos de culoare. Sau fistic, dar sigur merge si cu nuca 😉
Bună Edith! Mama mea e înnebunita după ciocolata cu menta, ca tot vine ziua ei, m-am gândit sa ii fac ciocolata de casă, rețeta ta. Îmi poți spune cum sa procedez? Dacă pun mentă mărunțită și câteva fructe uscate /rodie în loc de nuca, va fi ok? Sau trebuie sa iau o esență de mentă?
Ella, scuze de intarziere, eu as merge pe esenta de menta.
Si nu as pune rodie, nu stiu cum se va comporta compozitia, avand in vedede ca sunt apoase.. Poate stafide sau merisor daca nu vrei nuca.
Am încercat cu merișoare și a ieșit genial de buna, a fost prima data când am făcut ciocolata de casă și chiar a ieșit ca cea de se găsește în magazine. Sunt curioasă ce va ieși, atunci când o voi face cu esență de mentă. Mulțumesc frumos.
Ela, ma bucur ca ti-a placut. Eu zic ca cea pregatita in casa este cu muuult mai buna decat cea din magazine 🙂
Cu esenta de menta va iesi ca ciocolata cu menta, daca o preferati asa, e ok 🙂
Cât timp fierbe siropul inainte de a pune cacao ? Vreau sa fac aceasta reteta si sa pun pe fundul tavi foaie de napolitana si deasupra la fel .Oare trebuie sa fie putin mai moale ? Daca poti raspunde maine vreau sa fac reteta .Multumesc
Inainte de a pune cacao fierbem putin peste momentul cand incepe sa fiarba, apoi adaugam cacao si fierbem pana face bule deasupra, ca in foto.
Nu am facut cu napolitan, din pacate, dar da, poti reduce laptele praf cu 1-2-3 linguri sa fie putin mai moale compozitia cand o torni.
Sper ca nu am raspuns prea tarziu…