Ca-mi place mancarea turceasca nu cred ca mai este vreun secret pentru cei care imi stiti retetele mai vechi.
Nu am multe retete turcesti, insa stiti ca le laud pe cele pe care le am, pe Facebook, destul de des 🙂
Cu o pofta romaneasca de mancare turceasca, intr-o seara rece si cetoasa am purces catre restaurantul Divan din Floreasca.
Nou deschis, aflat in apropiere de mine, deci nu mai aveam scapare, trebuia sa il vizitez musai, musai.
Nu stiu cum este intr-un restaurant din Turcia (sper sa aflu cat mai curand…), insa m-am simtit direct acolo de cum am pasit inauntru.
Lumina obscura, corpurile de iluminat si covoarele de pe pereti au fost primele lucruri pe care le-am observat.
Cam asa arata ziua restaurantul:
Urma ca apoi sa aflu mai multe amanunte: corpurile de iluminat sunt suflate manual de sticlari.
Cele rosii au ca sursa de inspiratie fes-ul turcesc, iar cele albastre /verzi au ca sursa de inspiratie narghileaua.
Covoarele si kilimurile de pe pereti sunt tesute manual, taiate si cusute intr-un ansamblu patchwork,
iar ceramica de pe perete se numeste iznik si este pictata manual.
Deci am intuit bine ca am calcat intr-un loc traditional Turcesc. Abia asteptam sa degust bunatati.
Am baut ayran, limonada mojito si ceai turcesc (of course! 🙂
Antreu: chiftelute de bulgur umplute cu carne de vita (İçli Köfte) si crema de branza iute cu ulei de masline (beyaz peynir ezmesi). Mi-nu-na-te.
As mai fi cerut cate o portie din fiecare, dar zic, hai sa mai pastrez loc si pentru felul principal.
La felul principal, chelnerul, vazandu-ne nehotarati (noi de fapt, voiam de toate :)), ne-a recomandat Platou mixt Divan,
cu cate putin din fiecare: si cotlet de berbecut si frigarui de pui si Adana Kebab si o vanata cu carne.
Si langa antreu, si langa felul principal am primit lipii calde, aburinde, umflate si pufoase.
Langa platou am luat si o salata ciobanului, proaspata si aromata.
Desi foarte satui, nu puteam rata desertul. Baklava cu inghetata turceasca si desert otoman cu lapte (cu apa de trandafirrrrr).
Arome delicioase, atmosfera calda si placuta, traditie si cultura, o calatorie culinara si culturala deopotriva, toate la Divan.
Hope to see you soon, Divan! Yakında görüşmek üzere, Divan! 🙂
_______________________________________________________________
Credeati ca va las sa salivati aici degeaba? Nuuu, Divan ofera o invitatie la cina pentru 2 persoane.
Ce trebuie sa faceti pentru a intra in posesia ei:
1. Sa lasati un comentariu la aceasta postare si sa-mi spuneti ce experiente turcesti ati avut, daca nu, ce ati dori sa experimentati?
2. Nu uitati sa-mi lasati si numele vostru, iar adresa de e-mail pe care o completati sa fie cea reala,
pentru a va putea contacta daca sunteti castigatorul. 🙂
Castigatorul va fi anuntat in data de 30 decembrie 2013 in aceasta postare si pe facebook
si va alege data in care va merge sa ia cina la Divan fie in restaurantul din Floreasca fie in cel din Str Franceza.
Mult succes! 🙂
*****************************
Ta-daaaam, avem castigatorul, de facpt castigatoarea cineiu la Divan care ne-a impresionat cu comentariul ei:
Bianca g. (Opalescent White). Felicitari!
baclava š
Buna Edith,
si eu si sotul meu sunt mari fani ai mancarii turcesti! Am avut placerea s-o descoperim in 2008 cand am fost in concediu in Turcia si de atunci suntem prinsi fara scapare de miresmele si gusturile ei š Am mai reimprospatat amintirile culinare si in 2011 cand am fost din nou in Turcia, iar aici in Bucuresti stim cateva restaurante care pastreaza vii aceste amintiri. Mie imi plac multe din mancarurile turcesti, mai ales aperitivele si felurile principale bazate pe vinete si carne de vita, dar si supele, una din preferatele mele fiind supa de iaurt cu menta! Sotului meu, ii plac multe cele bazate pe carne de miel. De-a lungul anilor, am incercat mai multe feluri de mancare si suntem cuceriti! Acum asteptam primul nostru copil si cu siguranta, la momentul potrivit, o sa-i facem cunostinta cu bucataria turceasca!
Eu am avut o experienta cu restaurantul Edessa ( zona Colentina) si au cele mai bune kebab-uri, cele mai delicioase pide, cele mai gustoase ciorbe de linte aici le veti gasi.
Karniyarik este felul de mancare pe care nu l-am incercat pana acum, doar pentru ca nu il aveau la restaurantul hotelului la care am stat in Turcia. Dar eu sunt foarte mare fana vinete, asa ca mi-a cam parut rau ca nu l-am gasit. In rest, multe combinatii de miel si oaie au fost pe lista de experiente culinare la turci.
Aaaoleu, cum arata baclavaua cu inghetata…. Eu sint topita dupa mancarea turceasca, mi se pare ca ce am mancat la noi in restaurantele turcesti (Divan included) e chiar mai bun decat ce-am gustat pe la Istanbul. In afara de preparatele cu carne de oaie, dupa care nu ma omor in mod deosebit, toate-mi plac, si placintele, si antreurile, si salatele cu suc de rodie, si deserturile cu apa de trandafiri…
Ma duc sa-mi fac o pasta de naut, sa nu lesin de pofta!
Musai o sa trec si pe la Divanul cel nou!
Am mancat o budinca de orez buna rau acum ceva timp la restaurantul de pe Lipscani.. si lipia pufoasa si aburinda este dementiala!
Baclavaua si cataiful!
Experienta mea cu mancarea turceasca e minimala, dar fotografiile acestea m-au facut sa suspin si sa salivez de dupa monitor. E o premiera pentru mine sa ma inscriu la un concurs cu un astfel de premiu, dar e prea imbietor š Unde mai pui ca decorul e genial!
Buna, Edith,
Am avut placerea sa descopar mancarea turceasca si de atunci sunt prinsa fara scapare….imi plac multe din mancarurile turcesti, mai ales aperitivele si felurile principale bazate pe vinete si pui
probabil mi-ar placea sa gust dulciurile turcesti, in rest alte experiente in sensul acesta nu prea am…in orice caz cine va castiga invitatia o sa fie un norocos
Baclavaua este una din deserturile preferate ale mele si ale sotului meu, dar, in general , toate preparatele turcesti incercate pana acum ne-au placut.
Am avut norocul sa ajung la Kusadasi si cel mai mult mi-a placut desertul cu iaurt, fistic, miere si smochine, dar nu m-as da in laturi nici de la o salata de cuburi de vinete prajite cu smantana sau o pidda cu carne.
Buna Edith,
Mi-as dori foarte tare sa ajung la Istanbul, sa mananc turceste! Intre timp, am mai experimentat bucataria turceasca de Bucuresti, plus acasa folosesc multe condimente de gen. Super concurs, multumesc!
Eu nu am experimentat bucataria turceasca pana acum, de fapt cate-o baclava facuta-n casa am mai mancat dar, cu siguranta , nu este ca cea de la mamicuta ei …. de ce nu am incercat bucataria turceasca ? din lipsa de informare, cred : pe de o parte , nu am stiut un restaurant bun, care sa ma faca sa iubesc aceasta bucatarie – ingredientele imi plac, in genere, nu as vrea sa dau chix ca prima impresie conteaza , pe de alta parte, nu as fi stiut ce sa cer de mancare ….. oricum, am pus Divanul pe lista de vizitat in anul care vine .
Un an nou frumos tuturor !
O, Edith! Adooooor bucataria turceasca! Pentru mine este ceva special! Prepar des bucatele lor…kataif, pide( chiar astazi am facut), suberek, borek…nici nu am cuvinte sa-ti spun cat de mult imi plac preparatele lor! Ingrediente pline de arome si savoare…care dau farmec mancarii si aduc intreg Orientul intr-o farfurie š
N-am ajuns inca in Turcia, dar am experimentat bucataria turceasca pe unde am putut. Incepand cu suberecul mancat la mare, continuand cu felurile turcesti de la Crama lui Terente din Braila, cu preparatele de la Calif (unde mananc macar de 2 ori pe saptamana) si terminand cu restaurantul turcesc de pe Buzesti sau cu cel de la Muncii, unde chiar au chestii deosebite.
Buna! Am avut norocul sa experimentez bucataria turceasca acum doi ani, cand am vizitat Istambulul. Baclavaua era nemaipomenita, kebab-ul la fel, dar diferit fata de ce mancasem la noi in tara. Am fost la un restaurant de langa Marele Bazar si ne-au servit cu o lipie extraordinara, pe care am terminat-o pana a venit felul principal, si anume chicken casserole. A fost o minunatie! Am incercat si eu sa fac acasa, dar nu avea acealasi gust. Seara ne plimbam pe strazile arhipline ale Istambulului si ne cumparam kebab pe care- l savuram alaturi de un ayran super bun. Nu mai vorbesc de diversele tipuri de rahat turcesc pe care-l gaseai in cofetariile lor (nu cel la cutie, este total diferit,nu se compara). A fost o minunatie si pentru papilele gustative, nu numai pentru ochi!
Buna,
Sunt foarte incantata de preparatele turcesti(pacat ca nu pot sa le consum decat in concediu).
Imi plac preparatele lor atat felurile de baza cat si deserturile lor minunate.
Interesant concurs….multumesc
Ce am dori sa experimentam? Mancarea turceasca, binenteles :)))))
Buna. Sincer, eu sunt pe jumatate turcoiaca, dar bunica mea nu stie sa faca foarte multe feluri de mancare turcesti. Asa ca visez doar la ziua cand voi ajunge in Istanbul si voi gusta toate deliciile lor. Sau poate voi castiga invitatia si voi ajunge mai intai la Divan impreuna cu fetita mea.
Am fost de 2 ori in Turcia si m-as duce in fiecare an in vacanta. Imi plac oamenii acolo, traditiile lor, ospitalitatea si cel mai mult mancarea. Si tare imi e dor sa mananc ceva bun si pana ajung iar la ei (cu siguranta voi mai merge), ar fi tare buna o cina in doi (si sotul e topit dupa mancarea turceasca si i-as face o surpiza).
De cand am fost la Istanbul, m-am indragostit de bucataria turceasca, iar Divan este unul dintre restaurantele pe care le vizitez din cand in cand. Preparatele fara carne sunt printre favoritele mele, iar sotul e fan preparate cu carne de oaie.
Iti multumim pentru oportunitate, Edith! š
Doar baclava am incercat, dar sunt foarte deschisa oricaror experiente. Si din ce ne prezinti tu aici, cred ca bucataria turceasca este minunata! Multumim pentru cina oferita, tie si restaurantului Divan!
Imi place borek-ul, suberek-ul, baklavaua si intr-o zi sper sa ajung si in Turcia sa le incerc “de la mama lor” š
Pana atunci, ne delectam cu bunatatile de la Divan š š š
In primul rand vreau sa te felicit pentru site-ul superb, pentru noul aspect, pentru ca, continutul a ramas acelasi, de foarte mare calitate, ca si pana acum.
In ceea ce priveste bucataria turceasca, am incercat de la tine placintele tigarete si salata de morcovi si am luat masa de cateva ori in restaurante turcesti, Mancarea lor m-a cucerit pe deplin,
Sper sa ajung cat de curand si la Divan (poate chiar cu ajutorul tau!) š
Mancarea turceasca este printre preferatele noastre. Testata la ea acasa in Istanbul, Antalya, in Adrasan am mancat intr-un restaurant unde stateam cu picioarele in mare, sau in Kas unde am mancat cele mai bune fructe de mare, dar si in restaurantele din Bucuresti . Atat de mult imi place mancarea turceasca, incat intalnirea de 8 martie cu prietenele mele am avut-o la Divan! Atmosfera frumoasa, mancarea foarte buna… As reveni oricand aici!
Despre cultura turca nu stiu mai nimic, insa despre partea culinara… pot sa spun ca am degustat celebrele kebab-uri chiar la ele acasa, in Istanbul. Si mi-au placut mult. Imi place mult ideea lor de mancare stradala, cum gasesti la tot pasul preparate care mai de care mai gustoase si pe care le poti consuma in timp ce le vizitezi orasele.
Wow, arata tare bine inauntru! Mi-ar place o experienta culturalo-culinara la restaurantul Divan.
Nu am incercat pana acum mancarea turceasca, dar din ce ne-ai prezentat tu, suna minunat!
Imi tin pumnii :))
Singurul contact de pana acum cu bucataria turca l-am avut primavara trecuta, cu ocazia Festivalului Turcesc din Herastrau. Era extrem de multa lume, foarte cald, cu chiu cu vai, am reusit sa cumparam un fel de coucous condimentat cu ardei. Nu stiu cum se numea, dar mi-a placut la nebunie. M-am strecurat apoi, dornica de o portie mai consistenta, dar nu mai aveau. š De atunci, mi-a ramas gandul numai la bucataria turca si la momentul cand voi avea ocazia sa gust mai multe preparate. Iar deserturile din poza arata extrem de apetisant; imi doresc sa le incerc pe fiecare in parte!
Avand colege la birou turcoaice, am comandat cu ele mancare : lipie cu carne de miel si mult patrunjel, cu niste sosuri picante si ayran, mi-au placut foarte mult. Am mai fost la un restaurant turcesc in Bucuresti si am servit tot felul de delicatese la terasa. Imi place foarte mult si rahatul turcesc cu fistic si alune.
Pana acum nu am incercat mancarea turceasca, dar sunt sigura ca ar fi o experienta frumoasa. Sincer, sunt innebunita dupa dulciuri! Baclavaaaaaaaaa!
š Buna, Edith!
Eu sunt prietena veche cu bucataria turceasca, pe care am descoperit-o prin intermediul unor colegi turci, pe cand eram la o bursa de studii. Si am petrecut o mini-vacanta superba in sudul Turciei, in Iskandaron, unde m-am delectat cu minunatele lahmacun si condimentatul kebap, insa recunosc faptul ca am avut mereu si am o slabiciune pentru salatele nenumarate, supa de iaurt si sarmalutele acelea subtiri cat degetul, stropite din belsug cu suc de lamaie. Si cireasa de pe tort a fost un cadou super dulce primit din Istanbul, o cutie imensa cu baclava, cu nuca, fistic si migdale. O minunatie! Iar acum ma mai bucur din cand in cand de deliciile turcesti la restaurantul Divan (insa nu atat de des pe cat mi-as dori) :).
Eu tocmai am scos din cuptor un borek cu branza si foietaj crocat š
Buna, baclavaua din istambul este cea mai buna ! Pupici
Buna , Edith !
Trebuie sa marturisesc ca nu am avut o experienta directa cu meleagurile turcesti, nu am ajuns in peregrinarile noastre(eu si sotul meu) pana acum in Turcia , desi “bantuim” in fiecare an. Acum cativa ani lucram la o firma al carei patron era turc si tin minte ca de cateva ori sotia lui ne-a adus in perioada Sarbatorilor lor preparate specifice tarii lor facute de femeile din familiile lor, si, trebuie sa marturisesc ca la nivelul acelor gusturi si arome nu a ajuns la mine nicio mancare pe care am incercat-o in restaurantele noastre(sper ca Divan sa faca diferenta, aici nu am ajuns).Asta a fost inceputul aventurii mele culinare cu blogul tau: cautand o reteta pentru baclava, am ajuns pe site-ul tau si de atunci te citesc, te” incerc” si te apreciez frecvent .
Sarbatori fericite, sanatoase si pline cu tot ceea ce-ti bucura tie sufletul , draga mea ! Diana Florescu
Draga Edith,
eu nu am noroc (decat in dragoste, sic!), dar ma inscriu totusi. Sper sa mi se ofere aceasta posibilitate, de a merge la divan, pentru ca decand am citi despre el la tine si la Cookie, nu mai am liniste. Plus ca mie si sotului meu ne-ar prinde bine o iesire in doi.
Multumim pentru oportunitate!
Ema
Nu am fost in Turcia inca, mancare turceasca cred ca am mancat de 2-3 ori si mi-a placut.
Asa ca m-ar incanta o experienta la Divan. Arata tare bine…
Sa vorbesc despre experienta mea legata de Turcia e pentru mine o mare bucurie, sper sa nu sune pompos, dar eu , cand ma gandesc la Turcia, ā¦
Imi vin in minte cateva lucruri care m-au facut sa ma indragostesc de tot de tara aia, e preferata mea (daca nu era bariera limbii cred ca m-as fi mutat pana acum acolo.)
Imi vin in minte momentele cand, in a doua zi de Turcia, ma aflam intr-o piateta din Antalya si subit, s-a auzit chemarea la rugaciune. A fost sublim, ca o chemare puternica de tot care nu stiam de unde vine dar imi venea un pic sa plang de bucurie ļ, cu toate ca n-am nicio treaba cu islamul.. Mai auzisem ,,cantece,, din astea dar acolo se auzea atat de viu ca invaluia tot si toate.. Repede de tot m-am indragostit de Turcia, atunci, pe loc.
Imi mai vine in minte momentul cand unul din participantii turci (eram la un training, ca n-am fost in Turcia in vacanta, ce credeati?:D) ne-a servit cu o chestie care nici acum nu am aflat cum se numeste, un ,,dulce,, bun-bun, era un fel de vata pe bat dar fara.. bat :)), si era mai stratificat si putin mai crocant.. Se topea in gura la propriu si lasa un gust de caramel amestecat cu un iz delicat de alune.. Am intrebat cum se numeste dar acum nu mai stiu- va ziceam, limba lor mi se pare cam imposibila..
Si imi mai vin in minte sentimentele de bucurie + tristete din ultima dupa-amiaza, cand mi-am dat seama ca a doua zi se va imprastia grupul ala incredibil. Am uitat sa va zic: era decembrie, eu stateam intr-un hamac claie peste gramada cu alti 6 tineri ļ) si afara erau 18 grade (e adevarat, am fost norocosi in acel an-2010)! Iar turcii, gazdele noastre, facusera totul ca noi sa ne simtim minunat. Si au reusit. Printre sedinte de lucru ne-am bucurat de Turcia in asa hal š incat pentru multi a ramas o amintire perfecta- doar amintirile pot fi PERFECTE, nu?! Am lins inghetata in decembrieeeee!,, ne-am plimbat prin Kaleici- centrul vechi, intesat cu buticuri si bazaruri, al Antalyei, si mai ales, am mancat sanatos si buun!
Am ramas cu pofta permanenta de cafea la nisip (si am gasit-o in Piata Sudului, la intrare!!!); de Lahmacun- dupa pizza normala nu ma omor dar pizza Turciei as.. hali-o oricand ļ; cu dorul de Ayran- noroc ca pe-asta il gasim aproape la tot pasul, nu in varianta originala desigur :D; cu dorul de prajitura aia incredibila pe care nici n-as sti cum s-o cer intr-un restaurant trucesc; si de prajitura asta careia i-ai pus tu aici poza, Edith, asta din crema de lapte, pe care am gasit-o intr-un loc in Bucuresti cu numele frumos de ,,Noapte in oaza,,- mai mult arabesc numele decat turcesc, nu?!!
In Romania am mancat ,,turceste,, la Calif- bun, dar tot ,,fast-food,, si la diverse evenimete cu specific turcesc.
Iar acasa imi fac cel putin o data pe luna supa de linte pe care eu o aromez cu menta š ā stiu ca tu nu, Edith ļ
Cam atat.. (de fapt, ar mai fi.. turcul simpatic cu care ne-am imprietenit pe strada si a mers cu noi sa ne ghiceasca in cafea(si nu, n-a fost nici insistent nici badaran in nici un fel cu toate ca eram un grup de 3 fete cosanzene); covoarele minunat colorate pe care le-as fi luat acasa, la spinare; toti zambaretii de la buticuri care ne chemau la o suta de ceaiuri; soarele cald in miez de iarna; salatele lor; zambetele din bazaar.. si peste toate, prietenia si deshiderea turcilor, ospitalitatea lor care intr-adevar le circula prin vene.. si ar mai fi multe-multe, dar nu vreau sa va plictisesc :D)
Finally, mi-ar placea sa ajung la Divan pentru ca vad ca au detalii traditionale turcesti in design, si cred ca as regasi o parte din aerul ,,turcaletz,, si asta ar fi frumos, pentru ca mi-e tare dor de Turcia.
~Bianca~
Uite aici va pun o poza cu mine savurand cafeaua turceasca: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1515230196961&set=a.1515191956005.2067270.1120621259&type=3&theater
Multam Edith ca mi-ai amintti de Turcia- cu toate ca am devenit cam sentimentala..
Era septembrie 2013.Merg cu colegele la un miting al traducatorilor la Bucuresti.
Cu ocazia asta profitam sa dam o fuga prin centrul vechi.
De pe strada m-a ademenit un miros de care de cum l-am simtit am stiut ca mi-era dor de el de multa vreme.Mirosea a Turcia,mirosea la Divan.
Am ramas placut impresionata de local,dar servirea si preparatele m-au dat gata!
Am baut ayran cu polonic turcesc š Am mancat sis kebap cu orez si un platou cu de toate.
M-am rasfatat cu un sutlas delicios!
Turcia e mai aproape in Romania prin Divan.Sa imi fie de bine!
Edith, eu nu ma pot sa ma hotarasc, le-as incerca pe toate š
Anul viitor sper sa ajungem in concediu in Turcia.
Multumim de recomandare, restaurantul e aproape de locul de munca š
Buna Edith. Eu recunosc ca n-am avut ocazia sa incerc bucataria turceasca inafara de baclava si sarailie si chiar m-as bucura nespus daca as putea sa ii fac o astfel de surpriza logodnicului meu si sa il duc la un restaurant cu specific turcesc š Arata extraordinar de bine preparatele din poze. Te pup
Buna Edith! Din pacate, inca nu am ajuns sa degust preparatele turcesti de pe meleagurile lor natale. In schimb, am experimentat atat retete de desert (baclava,sarailie), placinta borek cu branza sarata , kebap etc. Cu siguranta m-ar incanta o cina la Divan, mai ales dupa experienta ta impartasita.
Din pacate pana acum nu am avut nicio experienta culinara turceasca si mi-ar placea tare mult sa o incerc, mai ales ca ne-ai ademenit cu bunatile de mai sus care arata suuuuper bine.
Buna! Nu am incercat decat retete turcesti adaptate, in special baclava.
As vrea foarte mult sa incerc imam bayildi autentic. Pana acum nu am vazut in menu-urile bucurestene acest preparat.
Iubesc mancarea turceasca! si ador deserturile! toate!:)) da, sunt disperata dupa ele! nu ma intind la povesti, nu as sti sa spun ce anume imi place mai mult din bucataria Turciei, ipentru ca nu am dat peste ceva care sa nu-mi placa:)) insa cand am fost acolo in concediu, am venit cu cateva kilograme in plus, o fi de vina si faptul ca mancam farfurii intregi de dulciuri traditionale?:)) habar n-am, dar a fost bine!:))
Restaurantul Divan este in topul preferintelor mele si ale sotului, intim, placut, atmosfera orientala autentica, darrrr…mancarea, oh, mancarea!! papile gustative in delir culinar de fiecare data!! š Drumurile in centrul vechi sfarseau acolo foarte des.
… pacat ca viata din ultimul an a fost atat de alambicata si cu o groaza de neplaceri incat nu ne-am mai intersectat drumurile… amandoura ne este tare dor de o seara turceasca, ..
Poftim.. acum o sa adorm cu gandul la Bƶrek, Adana Kebap, cataif, Turkish delight si baclava!:P
O minunata ceainarie situata intr-un gang in Istanbul,pufaiala unei narghilele,ceai in paharute de sticla si oameni binevoitori,printre pernute colorate si saluri agatat.
Desertul preferat il gasesc intotdeauna la un restaurant turcesc: acele foi subtiri cu lapte, apa de trandafiri si rodii! Nu ma mai satur de el! Nici mancarea nu ma lasa rece. De fiecare data cand vreau sa ma rasfat cu o masa buna dar gustoasa si indestulatoare, merg la un restaurant turcesc.
Buna seara.
Am gustat diferite preparate turcesti (gatite in Romania). De fiecare data cu pofta si de fiecare data cu satisfactia descoperii. Mi-ar placea sa incerc si Manti.
Felicitari pentru provocarea incitanta si succes tuturor.
Nu prea am avut ocazia sa degust preparate din bucataria turceasca, dar acest restaurant arata foarte bine si pozele postate iti lasa gura apa. Din partea mea desertul de lapte cu apa de trandafiri suna dumnezeiesc, tare as vrea sa il incerc!
as dori sa experimentez toate dulciurile din meniu!! dar si preparatele cu rodie!!
As dori sa experimentez retete cu legume, bineinteles cu arome turcesti.
Prieteneul meu adora mancarea turceasca si in special Baclavaua! Mi-as dori sa-i fac o surpriza cu aceasta cina! :X
Cea mai placuta experienta culinara de origine turceasca a fost la rstaurantul Les Ottomans si a constat in Karniyarik. Un fel de mamcare foarte popular la ei facut din vinete amestecate cu ceapa, usturoi, rosii si carne tocata,. Acest amestec, extrem de delicios, eate facut la cuptor. Si bineinteles, sa nu uit de cafeaua turceasca la nisip!
Bucataria turceasca e dementiala! Asa imi spune toata lumea, dar eu nu am avut inca ocazia sa o gust acolo, la mama ei, in Turcia! Si nu m-as putea lauda cu o experienta memorabila nici aici, in tara.
Ce ne arati tu in acest articol e curata tortura, ma duc sa mananc niste pufuleti, poate trece. Sper, ca altfel nu stiu ce fac!
O seara faina!