Ca-mi place mancarea turceasca nu cred ca mai este vreun secret pentru cei care imi stiti retetele mai vechi.

Nu am multe retete turcesti, insa stiti ca le laud pe cele pe care le am, pe Facebook, destul de des 🙂

Cu o pofta romaneasca de mancare turceasca, intr-o seara rece si cetoasa am purces catre restaurantul Divan din Floreasca.

Nou deschis, aflat in apropiere de mine, deci nu mai aveam scapare, trebuia sa il vizitez musai, musai.

divan

Nu stiu cum este intr-un restaurant din Turcia (sper sa aflu cat mai curand…), insa m-am simtit direct acolo de cum am pasit inauntru.

Lumina obscura, corpurile de iluminat si covoarele de pe pereti au fost primele lucruri pe care le-am observat.

Cam asa arata ziua restaurantul:

interior 1

Urma ca apoi sa aflu mai multe amanunte: corpurile de iluminat sunt suflate manual de sticlari.

Cele rosii au ca sursa de inspiratie fes-ul turcesc,  iar cele albastre /verzi au ca sursa de inspiratie narghileaua.

Covoarele si kilimurile de pe pereti sunt tesute manual, taiate si cusute intr-un ansamblu patchwork,

iar ceramica de pe perete se numeste iznik si este pictata manual.

Deci am intuit bine ca am calcat intr-un loc traditional Turcesc. Abia asteptam sa degust bunatati.

Am baut ayran, limonada mojito si ceai turcesc (of course! 🙂

bauturi

 

Antreu: chiftelute de bulgur umplute cu carne de vita (İçli Köfte) si crema de branza iute cu ulei de masline (beyaz peynir ezmesi). Mi-nu-na-te.

As mai fi cerut cate o portie din fiecare, dar zic, hai sa mai pastrez loc si pentru felul principal.

antreu

La felul principal, chelnerul, vazandu-ne nehotarati (noi de fapt, voiam de toate :)), ne-a recomandat Platou mixt Divan,

cu cate putin din fiecare: si cotlet de berbecut si frigarui de pui si Adana Kebab si o vanata cu carne.

Si langa antreu, si langa felul principal am primit lipii calde, aburinde, umflate si pufoase.

platou divan

Langa platou am luat si o salata ciobanului, proaspata si aromata.

coban salat

Desi foarte satui, nu puteam rata desertul. Baklava cu inghetata turceasca si desert otoman cu lapte (cu apa de trandafirrrrr).

desert

Arome delicioase, atmosfera calda si placuta, traditie si cultura, o calatorie culinara si culturala deopotriva, toate la Divan.

Hope to see you soon, Divan! Yakında görüşmek üzere, Divan! 🙂

_______________________________________________________________

Credeati ca va las sa salivati aici degeaba? Nuuu, Divan ofera o invitatie la cina pentru 2 persoane.

Ce trebuie sa faceti pentru a intra in posesia ei:

1. Sa lasati un comentariu la aceasta postare si sa-mi spuneti ce experiente turcesti ati avut, daca nu, ce ati dori sa experimentati?

2. Nu uitati sa-mi lasati si numele vostru, iar adresa de e-mail pe care o completati sa fie cea reala,

pentru a va putea contacta  daca sunteti castigatorul. 🙂

Castigatorul va fi anuntat in data de  30 decembrie 2013 in aceasta postare si pe facebook

si va alege data in care va merge sa ia cina la Divan fie in restaurantul din Floreasca fie in cel din Str Franceza.

Mult succes! 🙂

*****************************

Ta-daaaam, avem castigatorul, de facpt castigatoarea cineiu la Divan care ne-a impresionat cu comentariul ei:

Bianca g. (Opalescent White). Felicitari!