chipsuri de cartofi la cuptor 1

Nu mananc chipsuri din comert. Deloc. Desi imi plac mult, prefer sa consum alte bombe calorice (si chimice) la care chiar nu pot renunta :))

Insa uneori am o pofta de chipsuri.. ceva de speriat.

Asa s-a intamplat si in weekend asa ca am facut aceste minunate chipsuri…. la cuptor.

Vi le recomand, sunt tare bune, consumate simple, sau cu un dip, langa un pahar de bere.

Ne trebuie:

5-6 cartofi medii

3-4 lg de ulei

sare, piper, boia iute, turmenic, etc

(pt 2 portii)

Cum se fac:

Se spala bine cartofii cu buretele de bucatarie (partea aspra).

Ii feliam in felii groase de cca 2 mm. Ii punem intr-un castron si turnam peste ei 2-3 lg de ulei. Putem presara peste ei boia iute, turmenic, piper, la alegere. Omogenizam bine.

Sau ii putem lasa simpli. Eu am facut ambele feluri.

Cu o lg de ulei ungem hartia de copt, cu ajutorul unei pensule, hartie pe care o punem in tava de la aragaz.

Aranjam feliile de cartofi in tava, pe un singur rand, presaram sare (si piper daca vrem) si dam la cuptorul bine incins in prealabil.

cartofi
Dupa cca 10-15 minute scoatem tava de la cuptor si intoarcem feliile de cartofi pe cealalta parte. Mai lasam 5-10 minute la cuptor.

Nu ii lasati nesupravegheati pentru ca se ard destul de repede, mai ales cei pe care i-am taiat mai subtiri…

Cand ii scoatem de la cuptor si ii punem pe farfurii intinse, sa nu se suprapuna prea mult, pentru a nu se inmuia. Dupa ce se racesc, ii putem supraune.

Ii servim ca atare sau cu diverse sosuri.

Noi am mancat si simpli si cu dip de branza cu bacon si ceapa (reteta urmeaza curand).

Minunati, buni si crocanti.

chipsuri de cartofi la cuptor

Enjoy!

chipsuri de cartofi la cuptor 2