dip de branza 1

Am ramas datoare cu reteta de dip cu care am mancat delicioasele chipsuri la cuptor.

Este tare bun si se face foarte repede.

Se poate consuma atat in varianta calda cat si in varianta rece, langa chipsuri de cartofi, biscuiti sarati, chipsuri tortilla,

batoane de legume crude (morcov, castravete, ardei, apio).

Ne trebuie:

cca 200 g crema de branza

cca 150 g branza cheddar (puteti folosi cascaval)

4-5 fasii subtiri de bacon

1 catel de usturoi

2 fire de ceapa verde (doar frunzele verzi)

Cum se face:

Prajim feliile de bacon intr-o tigaie antiaderenta, pana devin usor crocante, apoi le taiem cubulete mici.

Amestecam apoi crema de branza (la temp. camerei – sa fie mai moale) cu branza cheddar rasa, baconul tocat, usturoiul stors si ceapa verde tocata ff marunt.

Omogenizam bine, punem in boluri si servim in variantele expuse la inceput.

Daca amestecul este prea vascos, puneti 2-3 lg de lapte in compozitie.

Pentru varianta de dip cald (cremos si aromat:P) puneti amestecul intr-un bol care merge la cuptorul cu microunde si incalziti 1-2 minute. Omogenizati bine si repetati daca este nevoie.

Il puteti incalzi si in cuptorul clasic, intr-un recipient care merge la cuptor.

Bun si aromat!

Aici in varianta calda:

dip de branza

Enjoy!