Numai bune langa o portie zdravana de salata, la o petrecere sau chiar de luat la picnic.

Chiftelute in bacon, deloc greu de facut si delicioase!

Ne trebuie:

Pentru chiftelute:

500 g carne tocata amestec

2 oua

1 ceapa

4 catei usturoi

1/2 legatura patrunjel tocat

6 linguri de pesmet (sau 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine)

sare, piper

cca 400 g bacon felii

Pentru sos:

o conserva rosii Sun Food

3 linguri ulei

1 lingurita zahar

1/2 lingurita sare

1 lingura otet de mere

4 catei de usturoi

1 lingurita sos chilli

piper

ierburi aromatice dupa gust

Pentru sos am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti.

– cantitati pentru cca 25 bucati –

Cum se fac:

Amestecam ingredientele pentru chiftelute, le dam o forma ca in foto de mai jos si le infasuram in fasii de bacon.

Capatul fasiei de bacon il lasamla baza, sa nu se defaca. Le coacem, in tava pe hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 20-25 minute.

Noi le-am mancat cu un sos de rosii aromat pe care l-am facut asa: am pasat rosiile din conserva cu blenderul de mana

si le-am pus pe foc impreuna cu uleiul, sarea, zaharul, sosul chilli, otetul de mere, piper si am lasat sa fiarba la foc mic

pentru cca 15 minute, pana cand sosul mai scade. Adaugam in ultimele 5 minute usturoiul pisat si orice alte ierburi aromatice preferati.

Eu l-am lasat simplu, doar cu gustul de usturoi.

Servim chiftelutele calde sau reci, cu sos de rosii, cu salata, cu garnitura de cartofi sau cum doriti voi. Yum!

Enjoy!