chiftelute cu sunca 1

Este ultima reteta pe care v-o propun inainte de Paste.

Este special dedicata celor care tin dieta Dukan, insa nu numai.

Sunt delicioase, usor de facut si pot fi un aperitiv minunat pe masa de Paste.

Sunt facute cu o sunca de curcan buna-buna de la Ifantis. Musai sa o incercati daca nu ati facut-o deja.

Numele ei complet: Specialitate curcan Fouantre.

– Reteta pentru perioada de Atac/PP –

Ne trebuie:

sunca de curcan

branza dulce 0,2%

tarate

ceapa deshidratata

1 albus de ou mic (sau doar 1/2 daca este mai mare)

marar (uscat am pus eu)

sare, piper, chili

(cantitatile le-am pus din ochi..)

Cum se fac:

Maruntim bine sunca in robotul de bucatarie, apoi o amestecam cu restul ingredientelor.

Albusul (crud) il putem adauga tot, daca oul este mai mic, sau doar jumatate.

Branza trebuie sa nu fie prea apoasa. Daca este apoasa lasati-o la scurs intr-o sita acoperita cu tifon 1-2 ore.

Facem bilute din amestecul obtinut, le punem pe hatrtie de copt in tava si coacem

la cuptorul preincalzit al 180 C cca 30 minute.

Gustoase, piperate, miam!

Enjoy!

chiftelute cu sunca


Va doresc sa aveti un Paste Fericit si linistit si sa nu exagerati cu mielul, ca pica greu la stomac 😉