Cum astazi se mananca peste, va arat niste chiftelute de peste delicioase, rapide
si Dukan pe deasupra.
Ce ne putem dori mai mult? Ma rog, ne putem dori un maare tort de ciocolata de exemplu.
Eu nu pot sa mananc asa ceva, insa voi daca nu sunteti la dieta, cu siguranta il puteti savura
Nu credeam ca pestele combinat cu branza dulce va fi atat de delicios, insa este… foarte!
Cu siguranta pot face parte cu succes dintre aperitivele de pe masa de Paste.
– Reteta pentru perioada de Atac/PP –
Ne trebuie:
cca 700 g file de peste (eu am folosit salau – delicios!)
2 lg branza dulce 0.2%
1 albus de ou
1 lg tarate de ovaz (facute faina la robot)
1 lg ceapa deshidratata (sau fulgi de ceapa )
1 lgt usturoi granulat
marar (eu am pus uscat, iese f bun si asa)
sare, piper, chilli
– cantitati pt cca 30 buc –
Cum se fac:
Fierbem pestele cca 10-15 minute in apa cu putina sare.
Apoi maruntim pestele cu mana (cel putin eu asa am facut, sa il verific daca nu are oase – nu avea )
dupa care il punem in robotul de bucatarie.
Punem peste el branza dulce, albusul de ou, taratele, ceapa deshidratata, usturoil granule, mararul,
sare, piper si chilli (optional).
Mixam putin cat sa se omogenizeze.
Formam bilute pe care le punem in tava pe hartie de copt.
Cocem la cuptorul preincazit la 180 C pt cca 25-30 minute.
Apoi le savuram ca atare, sau cu o salata de rosii. Sunt delicioase oricum,
musai trebuie sa le incercati chiar daca nu tineti dieta.
Au o textura cumva de.. pogacele ca sa zic asa.
Minunate (si nu le laud ca-s ale mele ).
Enjoy!
La multi ani tuturor celor care purtati nume de flori!
Draga Edith,
Doar uitandu-ma la poze parca le simt aroma.
Musai am sa incerc aceste bunatati.
Felicia
arata super! cred ca sunt la fel de bune. O sa le incerc si eu.
Edith vad ca te ti tare!Felicitari!
Imi ploua in gura, Edith! Ador pestele! Iar pozele sunt amazing!!! Pup
Super arata!!!
Edith, ai idee, cu cod or iesi bune? As vrea sa le fac maine ca am niste file de cod in congelator…
Merci.
siiigur ies bune si cu cod, scuze, mi-a scapat mesajul tau 🙁
bestiale!cand se pun bunataturi inauntru,nu au cum sa nu fie bune!iar cu pozele tale Edith,faci sa para orice buuuuuuuuuuuuun!
Chiftelutele astea nu numai ca sunt delicioase, dar se si fac rapid …cat ai zice “peste” :)))
Am sa le incerc si eu cu siguranta!
Pupici! :*
intrebare: ce poate inlocui (suplini)in acest preparat taratele de ovaz? in cazul in care nu se tine o dieta anume. Multumesc – Corina
Corina, poti pune 2-3-4 lg de pesmet in loc de tarate.
Insa sa stii ca si taratele sunt f sanatoase, le poti folosi chiar daca nu esti la dieta 🙂
Ma bucur mult ca va plac, poate le incercati ca-s minunate 🙂
Arata foarte foarte bine. Din pacate nu mai e timp pentru Pasti, dar dupa sigur o sa incerc si eu reteta.
Edith,m-ai convins sa tin dieta Dukan cu ajutorul retetelor tale.Te rog sa postezi cat mai multe,pentru ca in tine am incredere ca faci ceva nu doar mancabil ci delicios.Asa ca cine nu poate tine o dieta cu retete delicioase?Asta e pentru faza de atac,da?
Da, e pt faza de atac/PP. Am omis sa scriu, rectific acum.
Sa stii ca nu toate retetele sunt wow, unele sunt foarte bune, atele sunt bune, mai stii tu ca depinde de gusturi 🙂
Eu oricum iti doresc bafta cu dieta si sper sa iti placa ce incerci de la mine.
Iar retete, fii fara grija, or sa tot vina, am deja vreo 6-7 in asteptare 🙂
Buna, eu tin dieta South beach.Am voie carne slaba, peste din toate tipurile, branza slaba, cateva legume,fara fructe(in faza 1). Daca ma poti ajuta cu ceva retete ti-as fi recunascatoare.Am incredere in tine avand in vedere ca ti-am probat multe retete, mai ales tortuletele. Nu egeaba sunt acum la dieta!!!
Daca s-ar tine diete cu prajituri as fi slaba!!
Atunci inseamna ca retetele pe care le postez pentru Dukan merg si la tine in south beach..
Pentru restul, te uit pe blog si le adaptezi in functie de ce ai voie si ce nu 🙂
Vezi ca am si dulciuri Dukan, care sunt cu indulcitor si sigur ai si tu voie. Si or sa mai urmeze dulciuri dukan, stai pe aproape 🙂
Salut Edith ! In sfarsit am gasit retete sanatoase,ceea ce caut de mult timp.
pt aceste chiftele, putem sa folosim si conserva de ton in suc propriu?
Multumesc .
Chris, scuze pt intarziere. Da, popi folosi si ton in suc propriu, cu conditia sa il storci bine.
Sper sa-ti placa. Te mai astept!
Buna ziua!Felicitari pentru retete si sufletul ala mare ,cat Universul si-napoi!Edith,esti o femeie deosebita ,ca o perla intr-un sirag purtat cu drag la gat.Imi place si gandurile(raspunsurile) calde cu care iti incanti cititorii.Te pup,multtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!
Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase 🙂 ♥
Te mai astept cu drag!
Merci, Edith! Le-am mancat cu mare pofta! Facute cu orez pufos fiert putin mai mult (ca nu aveam de sarmale) si o conserva de ton si una de hering! Mi-a dat cu yammy la final! :)) A, si putina zeama de lamaie! Pfoooai, delicioase!
Laura, ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Daca ai pus orez, deja ai facut chiftelutele cu ton si orez 😛
Lool, pe alea cu orez le-am facut! Am facut comentariul la reteta gresita! 😂
hehe, poate le incerci si pe astea. Si astea sunt bune-bune 🙂
Salut. Iti multumesc ca împărtășești cu noi aceste rețete sănătoase.
Vreau sa te întreb dacă pot înlocui taratele de ovăz cu faina de cocos și dacă da, în ce proporție?
Iti multumesc și iti doresc sănătate și mult succes!
Cristina, faina de cocos are gust de cocos, eu nu as combina cu peste 🙂
Daca nu tii dieta Dukan, poti pune eventual faina de migdale, ca este mai putin aromata. 1-2 linguri, in functie de consistenta compozitiei, sa ii ia din umiditate, sa stea chiftelutele.
Te astept cu impresii.