chiftelute de conopida

La multi ani! Sa aveti un an plin de dragoste, sanatate, ganduri bune si veselie!

Sper ca ati petrecut frumos si fara excese (prea multe 😛 ).

Incepem sirul retetelor de anul acesta cu o reteta mai lejera de chiftelute de conopida,

delicioase atat pe post de garnitura, cat si ca atare, pe post de aperitiv. Poate aveti sarbatoriti de Sf Ioan.

Pentru a fi adaptata la dieta Low Carb, inlocuim pesmetul cu 1 lingura rasa faina de cocos, faina de arowroot.

Poate fi adaptata si dietei Dukan, daca inlocuim branza cheddar cu branza dulce si pesmetul cu tarate de ovaz.

Ne trebuie:

1/2 conopida

1 ou mare

1/2 ceapa

60 g banza cheddar (sau cascaval/mozzarella)

4-5 lg de pesmet

patrunjel/marar

sare, piper

– cantitati pentru cca 20 bucati –

Cum se fac:

Fierbem conopida (eu o fierb la aburi de obicei, pentru a-si pastra cat mai multe vitamine) si o tocam marunt

cu cutitul sau in robotul de bucatarie.

Cu cealalta jumatate de conopida eu am facut salata de conopida cu maioneza – salata ce poate de asemenea fi un aperitiv festiv.

O amestecam cu restul ingredientelor: oul, ceapa tocata marunt, branza cheddar rasa pe razatoarea mica, 2-3 lg de pesmet,

marar tocat marunt (puteti pune patrunjel, dupa preferinte), sare si piper.

compozitie chiftelute

Omogenizam compozitia si daca este prea moale sa o modelam cu mana, mai adaugam pesmet, cate 1-2 linguri, pana obtinem

consistenta dorita.

Le dam forma dorita, rotunde sau cum le-am facut eu, le punem in tava de la aragaz pe hartie de copt si le

coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15-20 minute (la jumatatea timpului le intoarcem, pentru a se rumeni pe toate partile).

chiftelute in tava

Bune si lejere.

Enjoy!

chiftelute de conopida 1

Nota: pentru un plus de gust puteti adauga in compozitie putin bacon prajt sau nu in prealabil, tocat foarte marunt.