Chiftelute dietetice, in crusta de susan, coapte la cuptor, ce pot face parte cu succes dintre
aperitivele de pe o masa festiva.
Reteta BD
Ne trebuie:
carne de pui
ceapa
ardei
morcov
usturoi
cimbru
marar, patrunjel
piper
sare
pesmet sau paine inmuiata in apa/lapte
oua
susan alb si negruCantitatile difera in functie de cate chiftelute vreti sa faceti.Cum se fac:
Se pun in robotel (sau in masina de tocat) carnea si legumele si se toaca.
Daca faceti numai din piept de pui puneti si ceva grasime de pui sa nu iasa prea uscate.
Le puteti face din orice fel de carne.
Se amesteca ce am mixat mai sus cu painea inmuiata in apa/lapte sau cu pesmetul,
ouale si se adauga condimentele (cimbru, piper, sare, dupa gust) si verdeata.
carne de pui
ceapa
ardei
morcov
usturoi
cimbru
marar, patrunjel
piper
sare
pesmet sau paine inmuiata in apa/lapte
oua
susan alb si negruCantitatile difera in functie de cate chiftelute vreti sa faceti.Cum se fac:
Se pun in robotel (sau in masina de tocat) carnea si legumele si se toaca.
Daca faceti numai din piept de pui puneti si ceva grasime de pui sa nu iasa prea uscate.
Le puteti face din orice fel de carne.
Se amesteca ce am mixat mai sus cu painea inmuiata in apa/lapte sau cu pesmetul,
ouale si se adauga condimentele (cimbru, piper, sare, dupa gust) si verdeata.
Daca, compozitia este prea moale, mai adaugati pesmet.
Se fac bilute cu mana putin uda si se dau printr-un amestec de susan alb si negru
(eu nu am gasit negru si am pus seminte de in, pentru aspect).
Se pun pe harite de copt in tava sau se prajesc in ulei.
Eu am ales varianta mai sanatoasa, la cuptor.
Sunt ideale ca aperitiv pentru ca sunt tare aspectuoase.
Merci pentru idee, BD!
susan negru sau seminte de in? 🙂
Edith iar ai facut ceva bun… sper ca stai bine cu kilogramele dupa cate bunatati gatesti ! Te pup, sa ai un we placut !
bravo,prezentare ca de revista!
Edith, chiftelutele arata super. Mi-ai facut o poftaaa!SUPER!!!Felicitari!
@ama: reteta era cu susan negru insa eu nu am avut si am folosit seminte de in, scrie in reteta 🙂
@amalia: dimpotriva :(( Dar trebuie sa manance si ioan (macar din cand in cand – dupa cum ai vazut in ultima vreme :))
@mihalea: multumeeesc 🙂
@ iulia: multumesc frumos! 🙂
Te salut cu drag!Te rog spune-mi daca se fac binr la cuptor!as vrea sa incerc si eu!
O idee excelenta pentru aperitive..
sincere felicitari pentru prezentare..
Cu ocazia Nasterii Fecioarei Maria, iti si va doresc un sincer La Multi Ani si toata fericirea din lume!
o zi minunata iti doresc
@Mariana: se fac bine, eu chiar le-am lasat cam mult si au iesit mai… crocante
@Mona: Multumesc frumos!
@James: La multi ani, si muuulta fericire si liniste si tie!
O seara minunata iti doresc. Superb fundal sonor. Merita sa te intorci de zeci de ori numai pentru aceasta melodie.
Ma bucur ca-ti place, James 🙂
O zi fumoasa!
Multumesc ca existi! Datorita tie am inceput sa gatesc! 🙂
Adicuta, iti multumesc tare mult si ma bucur ca ai ce invata de aici de pe blog :), asta a fost si scopul lui, pt ca nu demult si eu ma numaram printre cele care abia incepeau sa gateasca…
Si inca mai am muuulte de invatat!
Te mai astept! 🙂
Cta timp ar trebui sa stea la cuptor?
Ai incercat sa faci prajite? Se desprinde susanul de pe chiftelute?
La cuptor se lasa cca 35-40 min in cuptorul incins in prealabil(le incerci eventual).
In reteta originala se prajeau, deci nu se desprinde susanul.
O retetta apetisanta! Vreau sa o incerc si eu, poti sa-mi spui te rog la ce temperatura trebuie sa fe cuptorul? Si in cat timp sunt coapte?
Madalina, am un cuptor clasic, deci nu pot sa iti spun la cate grade le-am facut. Ideea este sa incingi bine cuptorul inainte ca sase faca mai repede (180-200 grade).Si le lasi undeva peste 30 de min, vezi dupa cum se rumenesc sau incerci una dupa 35-40 de minute si vezi cum este. Timpul depinde de cuptor si de cat de mari le faci…
ce carne de pui ai pus? si ai putea sa imi zici care sunt cantitatile pentru 9 persoane? ms
Am spus in reteta, poti folosi orice fel de carne, iar de la pui, ce vrei, pulpe sau piept. Daca folosesti piept de pui, mai adaugi ceva grasime, ca ies uscate. Eu folosesc pulpe ca nu sunt asa seci.
Pt 9 persoane.. e cam vag. cate mananca fiecare? 2-3-4-5? Eu zic ca cca 800g-1 kg de carne ar tb sa fie super de ajuns.
buna. ma intereseaza ce carbe de pui ai pus. si pentru cate persoane? pentru ca eu as vrea sa fac pentru 9 persoane..ms mult
ms mult de tot Edith. mi-a fst de mare ajutor. o sa iau si eu pulpe..o sa le dezosez si o sa folosesc carnea… vorbesti de pulpe superioare da? ms mult. esti cea mai tare!
cu placere 🙂
Se gasesc pulpe deja dezosate, dar da, cele superioare se dezoseaza mult mai usor, daca o faci tu acasa 🙂
Spor!
scuze. dar n-ai zis cantitatile de legume…
nu sunt niste cantitati fixe, pui din ochi, 2 cepe, 1 ardei, 1 morcov, 4-5 catei de usturoi.. la 1 kg de carne
Foarte bune!as manca pana as pocni!tot ce am facut de pe situl a iesit f bun.pupici
Elena, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!