Chiftelute dietetice, in crusta de susan, coapte la cuptor, ce pot face parte cu succes dintre
aperitivele de pe o masa festiva.
                                                                                                                                                                                                                   Reteta BD
Ne trebuie:
carne de pui
ceapa
ardei
morcov
usturoi
cimbru
marar, patrunjel
piper
sare
pesmet sau paine inmuiata in apa/lapte
oua
susan alb si negruCantitatile difera in functie de cate chiftelute vreti sa faceti.Cum se fac:
Se pun in robotel (sau in masina de tocat) carnea si legumele si se toaca.
Daca faceti numai din piept de pui puneti si ceva grasime de pui sa nu iasa prea uscate.
Le puteti face din orice fel de carne.
Se amesteca ce am mixat mai sus cu painea inmuiata in apa/lapte sau cu pesmetul,
ouale si se adauga condimentele (cimbru, piper, sare, dupa gust) si verdeata.

Daca, compozitia este prea moale, mai adaugati pesmet.
Se fac bilute cu mana putin uda si se dau printr-un amestec de susan alb si negru
(eu nu am gasit negru si am pus seminte de in, pentru aspect).
Se pun pe harite de copt in tava sau se prajesc in ulei.
Eu am ales varianta mai sanatoasa, la cuptor.

Sunt ideale ca aperitiv pentru ca sunt tare aspectuoase.

Merci pentru idee, BD!

Si inca o poza ca nu ma mai opream din fotografiat Photobucket