Nu credeam ca o sa ajung sa gatesc cu Coca Cola Mai ales carne.
Cred ca a fost pentru prima data cand am cumparat…
Dar de cum am vazut reteta asta am zis ca trebuie sa o incerc. Au iesit tare bune si picante si in plus nu sunt prajite.
Merg de minune langa o salata cu de toate (cu muuulta ceapa).
Ne trebuie:
Chiftelute:
500 g carne tocata (de vita am folosit eu)
1 ou mare
4-5 lg pesmet
Condimente:
1 lgt sare
1 si 1/2 lgt paprika dulce
1 lgt pudra ceapa (1 ceapa mica tocata marunt)
1 lgt piper
1/2 lgt usturoi pudra (3 catei de usturoi pisati)
1 lgt patrunjel verde/uscat
Glazura:
4 lg zahar brun
125 ml Coca Cola
3 lg sos chilli (1-2 ardei iuti taiati bucati)
Cum se fac:
Am folosit ceapa deshidratata pe care am macinat-o in robot (sau in masina de rasnit cafea).
Ceapa deshidratata si morcov deshidatat gasiti la Angst (ambalate in borcanase mici).
Sunt foarte bune de folosit la mancaruri, supe, ciorbe, sosuri si nu au alte adaosuri.
La chiftelute puteti folosi si ceapa cruda daca nu aveti deshidratata.
Revenim la reteta.
Amestecam carnea cu condimentele, oul si pesmetul. Facem chiftelute nu prea mari.
Punem chiftelutele in tava de la cuptor pe hartie de copt si dam la cuptorul bine incins pentru cca 25-30 minute.
Intre timp facem glazura. Folositi un vas cu fundul dublu de preferat si amestecam Coca Cola cu zaharul si sosul chilli
si lasam sa fiarba intre 7-10 min.
Lasam sa se raceasca. Rece, glazura se va mai ingrosa.
Dupa cele 25-30 de minute pensulam chiftelutele cu glazura picanta si le mai dam la cuptor pt inca 5-10 min.
Sunt bune calde, dar si reci langa o salata cu de toate, cum spuneam mai sus.
Mie imi place cu multa ceapa.
Enjoy!
Eu sînt maaare amatoare de cola!Stiu,nesanatos…dar na,mai are si omu’ pofte de astea 😀
Arata super chiftelutele tale,iar prezentarea este impecabila,ca de obicei.
Pupici!
Foarte interesant! sunt fan chiftelute, am sa incerc, ca tare bine arata! Puup si o zi minunata!
uhhh…mi-e pofta
Imi place tare mult paprika.. dar sunt putin surprinsa de cola… Ii buna rau pifteua, nu?? Cred ca in loc de cola merge o lingurita cu miere, nu? Pupici
Da’ bine bine..citesc eu acolo ” de cand am vazut-o”..dar de la capo al fine nu vad nicio sursa .
Unde sau la cine ai vazut-o,nimic .:)
Tare stiti sa mustruluiti voi marii bloggeri pe ‘ai ce Doamne feri uita sa va citeze dar voi va arogati toata inventia culinara gasita pe foodgawker , tastesspoting sau unde va clatiti ochii ca dehe..muritoru’ de rand n-a auzit de asa ceva :))
Ntz ntz,,
Taaaarreee bune! Edith, draguta, cred ca ai uitat de cola! Nu apare pe nicaieri! Doar la ingrediente!
Te puuup!
Buna Edith 🙂 cola cand se adauga in reteta?
Parca ziceai ceva de Cola… Nu m-am prins unde se foloseste…
Cu placere !
Arata senzational urmeaza sa le fac in week-end.
Felicitari ai niste retete pe gustul meu.
Cred ca acest Coca Cola pe care si eu il evit poate fi inlocuit cu un sirop caramel (zahar caramelizat cu apa).
Claudia
sper deosebire de tine eu sunt fan devotat coca cola dar totusi n-am folosit acest produl in mancare niciodata.arata foarte ,foarte bine chiftelele tale dar totusi as vrea sa stiu daca au gust dulce inainte de a le incerca.mi-ai putea te rog spune daca sunt sau nu dulci?multumesc!
iti doresc o zi minunata!
pe perioada verii, mai ales cand e canicula, este recomandat a se evita mancarurile grele – carnea tocata este clar nerecomandata! vara se consuma alimente usoare, multe legume..iar a adauga Coca-Cola la gatit mi se pare o nepretuire a propriei sanatati, caci se stie ce nociva este aceasta bautura si ca trebuie evitata!! nici sa gatesti la cuptor pe caldura asta nu mi se pare o idee inspirata..acuma, na, fiecare traieste cum doreste alegand sa isi pretuiasca sau nu sanatatea organismului..toate bune!
Fetele, ma bucur ca va place!! 🙂
Draga anonima, probabil ca esti una dintre cele care nu scriu nicio sursa cand fura retete de pe blogurile romanesti.. d-aia lasi si comentarii anonime.
Eu cand preiau retete de pe bloguri ROMANESTI precizez intotdeauna sursa.
In ceea ce priveste sursa restului retetelor mele, nu cred ca te priveste pe tine!
Va multumesc frumos celor care m-ati atentionat ca scrisesem despre cola doar la ingrediente. Am omis.
Am fost in concediu si am remediat destul de tarziu.
Va multumesc si celor care ati spus-o pe un cu totul alt ton decat ar fi fost cazul si pe care v-a deranjat ca nu v-am multumit mai repede 😀
Sarah, sunt o idee dulcege dar nu foarte rau. Poti incerca cu o cantitate mai mica si vezi daca iti plac 🙂
Draga mea Elena-Daniela, daca te uiti putin cand este postata reteta, ai vedea ca atunci nu erau aceste temperaturi. Eu cand le-am facut chiar ploua.
Cand postez o reteta nu oblig pe nimeni sa o incerce in aceeasi zi sau pe canicula…
In ceea ce priveste sanatatea, la fel, fiecare este liber sa manance ce vrea, nu cred ca prin postarea unei retete aduc atingere dietei cuiva, asa ca nu ii vad niciun rost comentariului tau…
@ Edith, prin raspunsul tau mi-ai dat dreptate, poate fara sa vrei!! hai nu mai fi suparacioasa degeaba..
Draga mea,astazi le-am ,,comis´`sint extraordinare,cu siguranta o sa le mai fac.
Pupici
@Elena Daniela: Cu ce ti-am dat dreptate? Te inseli!
Si nu sunt suparacioasa, insa cand vin persoane ca tine si isi dau cu parerea pe munca mea (in conditiile in care nu ii obliga nimeni sa intre pe blog…) nu pot ramane indiferenta.
Lale, ma bucur tare ca le-ai incercat si ti-au placut! Pup!:)
@Edith, cu alte cuvinte, accepti numai laudele, iar cine “indrazneste” sa aiba o parere care nu iti gadila egoul se trezeste cu o mustrare!! este atitudinea tipica a blogerilor, din pacate..invatati si voi ca cine nu e de aceeasi parere cu voi nu inseamna ca va este impotriva!! think about it next time..
Ba esti fix impotriva, din cauza asta ai si lasat comentariu!!
Si da, se trezeste cu o mustrare cine “isi face timp” sa lase un comentariu veninos doar sa se afle in treaba.
Nu iti place blogul, exista un X in coltul din dreapta sus, foloseste-l cu incredere!! Nu te obliga nimeni sa intri, sa incerci retete, sa fii de acord cu ele. Tu de ce simti nevoia sa critici si sa faci observatii??
Ce-ar fi sa nu te mai obosesti sa intri pe blog, ne-ai face amandurora o favoare, e timp pierdut de ambele parti si timpul e atat de pretios…
Ce bine ca la noi ploua de doua saptamîni!Am voie sa manînc chiftele 😀
Elena-Daniela,de ce nu e permisa carnea macinata vara?Te referi în general la carne,sau doar la cea macinata?Si daca da,de ce?
Stiu ca nu e treaba mea,dar chiar ai împroscat cu rautate.Nu ai comentat reteta,ci ai atacat un stil de viata.Chiftelele alea nu reprezinta stilul de viata a lui Edith,iar tu în loc sa dai un buna ziua ai intrat cu tot cu usa în casa.Adica ai judecat gratuit si degeaba(tinînd cont,ca singura ai spus,ca de fapt fiecare face cum doreste).
by Maya,mare amatoare de cola 😀
Edith,scuze ca ma adresez Elenei pe aceasta cale.Daca lasa un link unde o puteam contacta,nu o faceam aici.Daca nu doresti asta,poti sterge mesajul.
Maya, nu am de ce sa ma supar, ai perfecta dreptate.
Plus de asta si-a trimis si prietenele sa comenteze, sau comenteaza ea cu alt nume, insa am ales sa nu mai public comentariile…
De multa vreme zic ca nu mai public genul asta de comentarii dar nu ma invat minte :))
These meat balls look delicious! This recipe looks very interesting and loved reading your post. You have a great collection of recipes. Do visit my Indian curry blog too!
http://cosmopolitancurrymania.blogspot.com
Elena Daniela, chiar sunt si eu tare curioasa de ce nu e permisa carnea tocata vara??? Nu am mai auzit niciodata chestia asta!!!
Cat despre Cola, si eu o ador si o beau cu placere din cand in cand. Daca stam sa punem sub lupa fiecare produs cumparat, iti garantez ca nu ai mai manca sau bea nimic. In comert sunt produse muuuult mai periculoase decat cola.
Mi se pare complet deplasat comentariul tau!!
apropo…te-am adaugat la mine in blogrol…mersi frumos…
Alice, apropo la ce, ca nu m-am prins? 😀
Edith, scuze…
m-ai lasasem un comentariu, dar…vad ca nu a aparut…in fine…
intrebam daca se pot face si cu ceapa normala, ca sa zic asa :)),
si mai spusesem ca esti senzationala, unica, un blog nemaipomenit, ….ca te citesc ce ceva vreme…mai multe…dupa care venise si comentariul cu “apropo-ul” :))
deci? se pot face cu ceapa normala? 😀
Alice, se pot face sigur, si cu ceapa cruda. Am scris si in reteta 😉
Merci, acum am inteles. Multumesc frumos, dar cred exagerezi :))
Buna Edith,am incercat si eu reteta,desi am facut unele schimbari,in special pentru ca nu le-am facut cu carne,ci cu ciuperci.Mda,este o schimbare radicala,dar au fost delicioase.Interesanta combinatia de cola si zahar,mi-a placut mult.Eu nu am avut sos de chili,si am folosit fulgi de chili,dar nu cred ca am pus destul,pentru ca nu au fost picante..cel putin pentru gustul sotului.Oricum,o sa mai fac din retetele de pe blogul tau,pentru ca nu e prima reteta pe care o incerc,si mi-a placut.
Sa ai o seara placuta!
Alice, ma bucur ca ti-au placut.
Cred ca de ciuperci au fost minunate.
Poti incerca sa pui iute si in compozitie asa vor iesi cu siguranta mai picante 🙂