Cui nu-i plac chiftelultele? Mie una imi plac indiferent daca sunt de porc, de pui, curcan sau vita.
Sigur ca cele prajite sunt cele mai bune 😛 dar astazi avem o reteta de chiftelute la cuptor,
dietetice, putin mai speciale, ce se pot consuma si in dieta Dukan.
Ne trebuie:
700 g carne tocata pui/curcan
2 oua
1 lgt sare
1 ardei gras mare
1 lgt praf de usturoi
1 ceapa mare
200 g branza dulce 0,1%
3 lg tarate de ovaz macinate
2 lg mustar
1/2 lgt turmeric (optional)
o legatura marar
sare, piper
– cantitati pentru cca 40 bucati –
Cum se fac:
Tocam foarte marunt ceapa, ardeiul gras si mararul.
Amestecam toate ingredientele si punem compozitia in forme de muffins (cam1 cm in fiecare forma).
De preferat este sa folositi forme din silicon, sa nu se lipeasca. Le coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 minute.
Sunt delicioase servite cu muraturi, salata dar si simple.
Le-am servit cu maioneza dukan: am amestecat un galbesnus crud cu 1 lg de mustar, sare, piper si
3-4 lg de iaurt. Puteti adauga putin praf de usturoi, usturoi crud, pudra de turmeric (pentru culoare).
Si uite asa obtinem chiftelute aperitiv de pui. Bune de tot!
Enjoy!
Note: Daca nu tineti dieta, si nu doriti sa folositi taratele de ovaz puteti adauga pesmet. Recomand sa adaugati si 2-3 lg de parmezan ras pentru un plus de savoare.
Turmericul am inceput sa il adaug in foarte multe retete, fie dulci, fie sarate, pentru culoarea galbena placuta pe care o da praparatelor.
Insa el este si foarte benefic pentru sanatate. Mai multe puteti citi aici.
Super arata! O idee foarte buna sa le gatesti in tavile de muffins -nu m-as fi gandit la asta, dar acum sigur voi incerca pentru ca par o optiune foarte buna de luat la pachet la serviciu.
Alexandra, ma bucur ca iti place ideea. M-am gandit ca asa ies mai frumoase 🙂
Ce frumoase sunt!de fapt tot ce gatesti arata splendid!imi plac tacamurile,de unde le-ai luat?!pupici
Loredana, iti multumesc frumos!
Daca imi aduc bine aminte, le-am luat dintr-un targ de antichitati din acela stradal 🙂
Multumesc frumos!:)
Minunat de delicioase! Si dietetice pe deasupra. Cred ca le incerc si pe astea in weekend (ca tot ne troieneste iar…).
Multumesc pentru ideile minunate pe care le impartasesti cu noi, Edith! Si felicitari pentru pozele exceptionale, ce te fac sa vrei sa intinzi mana prin ecran sa iei 🙂
Multumesc! Baietelul meu le adora.
Ma bucur! 🙂
Foarte, foarte bune! Multumesc <3
Ma bucur ca ti-au placut, Raluca! 🙂
Sun foarte bune ,problema este ca o sa caut tavi din silicon ca se prind de hartia de copt.Eu tin Dukan si am slabit ff bine dar nu am nevasta si te-as lua pe tine sa imi gatesti .
Cristi, nu stiu ce hartie de copt ai tu, insa nu se lipesc iremediabil. Le poti dezlipi cu usurinta, chiar daca se lipesc putin…
Eu zic sa schimbi hartia, abia apoi sa coci pe foaie de silicon 😉
Buna,imi place foarte mult reteta insa am o intrebare, pot folosi in loc de branza dulce, sa folosesc branza tofu ? Deoarece am intoleranta la lactoza. 🙂
Andreea, scuze pt intarziere. Da, ar merge si tofu maruntit bine in robot eventual. In cazul asta nu stiu cum se va mai lega compozitia, dar te orietntezi tu, pui pesmet eventual daca nu tii dukan, sau mai multe tarate 🙂
Multumesc frumos. Chiar o voi incerca saptamana viitoare si revin cu un comentariu!:)
cu placere! Da, sa-mi spui 🙂