Cheesecake is always a good idea! 🙂 Nu-i asa? Mai ales daca este un cheesecake la rece, cu fructe acrisoare.
Astazi, reteteta de cheesecake cu visine, absolut minunat! Nu stiu voi, insa eu iubesc visinele in prajituri si in..
smoothie (gasiti pe blog reteta de smoothie de visine)
Ne trebuie:
Pentru baza:
140 g biscuiti
75 g unt
Pentru compozitia de branza:
250 g mascarpone Granarolo
400 g crema de branza
5 linguri zahar pudra
vanilie
un praf de sare
8 g gelatina (4 foi)
Pentru jeleul de visine:
400 g visine congelate
5-6 linguri de zahar
6 g gelatina (3 foi)
– cantitati pentru un cheesecake cu diametrul de 18 cm –
Cum se face:
Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, turnam peste ei untul topit si omogenizam bine,
pana obtinem binecunoscuta consistenta de nisip umed. Punem inelul unei tavi pe un platou,
iar in interiorul lui presam cu o lingura compozitia de biscuiti. Dam la frigider pana pregatim umplutura.
Mixam crema de branza (aflata la temperatura camerei) cu sarea, vanilia si zaharul pudra pana se omogenizeaza bine,
apoi adaugam branza mascarpone (aflata si ea la temperatura camerei) si mixam pana la omogenizare
(atentie, nu mixati in exces, pentru a nu se branzi mascarpone-le).
Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, le stoarcem bine apoi le dizolvam in 3-4 linguri de lapte
fierbinte (atentie, nu fierbeti gelatina, infierbantati laptele, il ridicati de pe foc, apoi adaugati gelatina).
Adaugam gelatina dizolvata astfel peste crema de branza, omogenizam bine compozitia si o turnam peste blatul de biscuiti care a stat la frigider.
Lasam din nou la frigider minim 30 min pentru a se intari putin,
iar intre timp facem jeleul de visine.
Punem visinele congelate pe foc cu 5-6 linguri de zahar si lasam sa fiarba cca 30 minute, amestecand din cand in cand.
Luam de pe foc, inlaturam 4-5 linguri din sosul lasat de visine (daca este prea mult), apoi punem foile de gelatina
(inmuiate in apa rece in prealabil si stoarse bine) si omogenizam bine jeleul.
Il lasam sa se racoreasca putin apoi il punem peste crema de branza si lasam din nou la frigider minim 2 ore.
Dupa care scoatem cu grija inelul din jurul cheesecake-ului,
il feliem si savuram cu mare pofta pentru ca este delicios!
Enjoy!
Nota:
Atentie, eu am folosit o forma de 18 cm diametru! Daca aveti o tava mai mare, mariti proportional cantitatile.
Buna,
Arată nemaipomenit.
Ce fel de crema de brânza ai folosit? Mulțumesc
Miha, multumesc 🙂
De data asta Am folosit Philadelphia.
Daca am o tava de 26cm, cam cu cat as mari cantitatile?
Cred ca ar fi ok 250 g biscuiti, 120 g unt, 500 g mascarpone, 600 g crema de branza, 8-10 lg zahar pudra, 14 g gelatina (7 foi) si 800 g visine congelate cu 10 g gelatina si 8 lg zahar
Multumesc pentru raspuns !
Cu placere! Ai incercat-o? 🙂
Da, am, incercat-o, multumesc pentru cantitati. Am facut-o cu ocazia zilei mele si le-am dus colegilor la servici. S-au batut pentru ea, asa ceva nu am patit niciodata.
M-am temut ca e prea mult, dar a fost super, cu toate ca nu am reusit nici macar o firimitura sa gust.
Arata apetisant,sunt fan visine,am facut de caramel,de capsuni,au fost un deliciu.Multumesc pt minunatele retete !
Silviana, e minunat si asta! Ma bucur ca le-ai incercat si pe celelalte 🙂
arata super ! il fac maine ,multumesc pentru reteta
Camelia, te astept cu impresii 🙂
Nu am visine congelate,nici nu gasesc prin zona,as putea folosi oare vinise din compot?
Adina, poti folosi si visine din compot insa problema este ca nu vor lasa si suc la fiert, cum lasa cele congelate si va trebui sa adaugi tu ceva zeama de la compot. Insa nu as sti sa-ti spun ce cantitate de zeama sa adaugi, poti incerca cu 3-4-5 linguri. Dar sa stii ca nu pot garanta o reusita 100% pentru ca se comporta diferit la fiert visinele din compot fata de cele proaspete sau congelate…
Vreu sa știu cât apa se pune pentru a topi gelatina?
Scrie in reteta: “Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, le stoarcem bine apoi le dizolvam in 3-4 linguri de lapte fierbinte”
Daca te referi la cantitatea de apa in care se inmoaie, trebuie sa fie suficienta cat sa le acopere pentru a le inmuia pe toata suprafata…
Luiza, imi pare rau, mi-a scapat comentariul tau.
Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece, cat sa le acopere, ele se vor inmuia. Le storci bine de apa si le adaugi peste visinele fierte, calde. Foile de gelatina nu trebuie dizolvate inainte, daca le pui in ceva cald.
Eu le prefer mai bine decat granulele.
Buna, gelatina se pune prima data in apa si apoi in lapte cald? Daca am inteles bine
Alis, scuze pentru intarziere. Eu am folosit gelatina foi, care, conform instructiunilor de pe ambalaj, intai se inmoaie in apa rece pentru a o hidrata, apoi se storc si se dizolva in putin lichid cald. Deci da, la inmuiat in apa rece, apoi dizolvate in laptele cald, care se adauga la crema de branza 🙂