Cheesecake is always a good idea! ­čÖé Nu-i asa? Mai ales daca este un cheesecake la rece, cu fructe acrisoare.

Astazi, reteteta de cheesecake cu visine, absolut minunat! Nu stiu voi, insa eu iubesc visinele in prajituri si in..

smoothie (gasiti pe blog reteta de smoothie de visine)

Ne trebuie:

Pentru baza:

140 g biscuiti

75 g unt

Pentru compozitia de branza:

250 g mascarpone Granarolo

400 g crema de branza

5 linguri zahar pudra

vanilie

un praf de sare

8 g gelatina (4 foi)

Pentru jeleul de visine:

400 g visine congelate

5-6 linguri de zahar

6 g gelatina (3 foi)

– cantitati pentru un cheesecake cu diametrul de 18 cm –

Cum se face:

Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, turnam peste ei untul topit si omogenizam bine,

pana obtinem binecunoscuta consistenta de nisip umed. Punem inelul unei tavi pe un platou,

iar in interiorul lui presam cu o lingura compozitia de biscuiti. Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Mixam crema de branza (aflata la temperatura camerei) cu sarea, vanilia si zaharul pudra pana se omogenizeaza bine,

apoi adaugam branza mascarpone (aflata si ea la temperatura camerei) si mixam pana la omogenizare

(atentie, nu mixati in exces, pentru a nu se branzi mascarpone-le).

Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, le stoarcem bine apoi le dizolvam in 3-4 linguri de lapte

fierbinte (atentie, nu fierbeti gelatina, infierbantati laptele, il ridicati de pe foc, apoi adaugati gelatina).

Adaugam gelatina dizolvata astfel peste crema de branza, omogenizam bine compozitia si o turnam peste blatul de biscuiti care a stat la frigider.

Lasam din nou la frigider minim 30 min pentru a se intari putin,

iar intre timp facem jeleul de visine.

Punem visinele congelate pe foc cu 5-6 linguri de zahar si lasam sa fiarba cca 30 minute, amestecand din cand in cand.

Luam de pe foc, inlaturam 4-5 linguri din sosul lasat de visine (daca este prea mult), apoi punem foile de gelatina

(inmuiate in apa rece in prealabil si stoarse bine) si omogenizam bine jeleul.

Il lasam sa se racoreasca putin apoi il punem peste crema de branza si lasam din nou la frigider minim 2 ore.

Dupa care scoatem cu grija inelul din jurul cheesecake-ului,

il feliem si savuram cu mare pofta pentru ca este delicios!

Enjoy!

 Nota:

Atentie, eu am folosit o forma de 18 cm diametru! Daca aveti o tava mai mare, mariti proportional cantitatile.