cheesecake cu portocale si goji

Astazi avem un dulce si nu orice fel de dulce, ci un dulce Dukan.

Nu o sa va mint, ca este la fel de bun ca cheesecake-ul clasic.

Asta este facut cu banza 0,2%, cum ar putea fi la fel de bun ca cel facut cu crema de branza grasaa?!? 🙂

Insa este foarte bun si asta, atunci cand vrei sa slabesti, vrei dulce si nu ai incotro.

– Reteta pentru perioada de Atac/PP –

Ne trebuie:

600 g crema de branza (marca Ehrmann 0.2 %)

100 g branza 0,1% (din Angst, este f buna!)

3 oua

indulcitor Xylitol dupa gust

2-3 lg de goji

1 lgt coaja de portocala

aroma de portocala (optional)

vanilie

un praf de sare

– pt cca 6 portii –

Cum se face:

Simplu de tot. Asta-mi place la deserturile dukan, ca nu te mai complici.

Lasam la scurs pt cca 30 de minute crema de branza intr-o sita pe care am pus o bucata de tifon,

pentru a scurge din excesul de apa.

Mixam ouale cu indulcitorul (folosesc pe baza de Xylitol de la plafar), 1-2 minute.

Adaugam apoi crema de branza, branza, coaja de portocala, sarea, vanilia si esenta de portocala (daca puneti).

La sfarsit adaugam si fructele goji hidratate in prealabil pt 5 minute in putina apa.

Daca nu este suficent de dulce, mai adaugati indulcitor.

Turnam amestecum omogenizat in forme individuale sau intr-o tava

(cred ca este ok una cu diametrul de 22-26 cm, eu am preferat sa fac in forme individuale).

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30-40 minute

(in functie de cat de gros este cheesecake-ul in tava).

Sfat: Umpleti tavile 2/3 nu mai mult, pentru ca la copt se va umfla.. apoi isi revine.

Puneti tava/tavile cu cheesecake-ul in tava de la aragaz, pe harttie de copt.

Compozitia este destul de apoasa, se umfla la copt si mai stropeste cu lichid,

si ca sa nu se arda lichidul in cuptor, se va surge pe tava, pe hartie.

Lasam sa se raceasca 1-2 ore (este mai buna rece) si servim.

cheesecake cu portocale si goji 2

Enjoy!

cheesecake cu portocale si goji 1