Astazi avem un dulce si nu orice fel de dulce, ci un dulce Dukan.
Nu o sa va mint, ca este la fel de bun ca cheesecake-ul clasic.
Asta este facut cu banza 0,2%, cum ar putea fi la fel de bun ca cel facut cu crema de branza grasaa?!? 🙂
Insa este foarte bun si asta, atunci cand vrei sa slabesti, vrei dulce si nu ai incotro.
– Reteta pentru perioada de Atac/PP –
Ne trebuie:
600 g crema de branza (marca Ehrmann 0.2 %)
100 g branza 0,1% (din Angst, este f buna!)
3 oua
indulcitor Xylitol dupa gust
2-3 lg de goji
1 lgt coaja de portocala
aroma de portocala (optional)
vanilie
un praf de sare
– pt cca 6 portii –
Cum se face:
Simplu de tot. Asta-mi place la deserturile dukan, ca nu te mai complici.
Lasam la scurs pt cca 30 de minute crema de branza intr-o sita pe care am pus o bucata de tifon,
pentru a scurge din excesul de apa.
Mixam ouale cu indulcitorul (folosesc pe baza de Xylitol de la plafar), 1-2 minute.
Adaugam apoi crema de branza, branza, coaja de portocala, sarea, vanilia si esenta de portocala (daca puneti).
La sfarsit adaugam si fructele goji hidratate in prealabil pt 5 minute in putina apa.
Daca nu este suficent de dulce, mai adaugati indulcitor.
Turnam amestecum omogenizat in forme individuale sau intr-o tava
(cred ca este ok una cu diametrul de 22-26 cm, eu am preferat sa fac in forme individuale).
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30-40 minute
(in functie de cat de gros este cheesecake-ul in tava).
Sfat: Umpleti tavile 2/3 nu mai mult, pentru ca la copt se va umfla.. apoi isi revine.
Puneti tava/tavile cu cheesecake-ul in tava de la aragaz, pe harttie de copt.
Compozitia este destul de apoasa, se umfla la copt si mai stropeste cu lichid,
si ca sa nu se arda lichidul in cuptor, se va surge pe tava, pe hartie.
Lasam sa se raceasca 1-2 ore (este mai buna rece) si servim.
Enjoy!
Arata bestial! Cred ca ma apuc si eude dieta Dukan daca stiu ca voi gasi retete la tine pe viitor sa imi usurezi viata 😉
Aaa si pozele-s superbe! ma duc sa las comentariu la giveaway cu una din ele!
Claudia
Claudia, merci! daca te apuci, ma bucur ca o sa iti dau idei 😉
Vai, ce ma bucur ca esti la dieta! 😀 Nu, serios. Incerc de cateva zile sa conving branzica degresata dintr-un fel de budinca sa nu se mai umfle si apoi sa lase apa in cuptor si sa se arda pe margini. Noroc cu tine, ca nu era mare lucru: “Lasam la scurs pt cca 30 de minute crema de branza intr-o sita pe care am pus o bucata de tifon”. Nu stiu cum nu mi-am dat seama. 😛 Multumesc si abia astept sa probez minunatia asta de cheesecake.
Sa stii ca tot a mai ramas apa si a mai sarit. Insa am avut norocul ca eu facand in forme individuale, a trebuit sa le pun pe toate in tava de la aragaz, asa stropii au cazut in tava si nu in cuptor 🙂
Desigur, nu am avut inspiratia sa pun si hartie de copt, dar v-am sfatuit pe voi sa o faceti 😉
De umflat si a mea era umflata cu vreo 2 cm peste forma.. insa s-a lasat, dar asta nu ma deranjeaza..
merci Edith :)o sa incerc bunatatea asta cat de curand
poate trec si eu la dieta aceasta,daca stiu ca are cine sa faca retetele,mai ales ca tot ce iese din mainile tale e bestial, si cel de azi e superb si sigur delicios.
Oare nu m-as ingrasa oare doar uitandu-ma la poze????? Succes cu dieta si spor la retete dietetice superbe! Imbratisare:*
Ana, poate incepi dieta, ca retete la mine or sa tot vina 🙂
Multumesc si te mai astept! O zi frumoasa! :*
Eu nu sunt la dieta, dar tot as gusta caci sunt tare pofticioasa. Pup
Cristina, tu nu ai nevoie de dieta, de ce sa tii dieta? 😉
Felicitari, arata minunat si sint convinsa ca si gustul este la fel.
Arata minunat!!!
Minunat!!
unde se gasesc aceste fructe goji?
In orice plafar sau in magazinele cu produse naturiste, online.
Matcha, acum Goji. In fiecare zi ceva nou pentru mine.
Nu pot sa ghicesc cum este gustul dar arata mult mai bine decit cheesecake-ul clasic
Cat traim invatam. 🙂
Nici eu nu stiam de goji acum 1-2 ani… 🙂
Iti dai seama ca nu poate fi mai buna decat cheesecake-ul clasic, nu te lasa pacalit de galbenul de la ouale de tara 😉
Arata minunat:)!!!Si totodata super gustos……chiar ieri am auzit la TV despre goji,ca este catina tibetana!Sanatate ce mai…..Pupici
Cheesecake n-am incercat pana acum dar imi cam lasa gura apa la retetele tale.
Este foarte bun la gust doar ca nu seamana nici pe departe cu ckeesecake-ul ala cu biscuite la baza si cu fructe adevarate….pacat ca se lasa destul de rau, eu am incercat sa adaug si niste tarate de ovaz sa ii mai dau consistenta dar tot se lasa desi taratele alea mai absorb din zeama….
Oana, eu am spus ca nu este la fel de bun ca cheesecake-ul clasic..
Pana la urma este un dulce de dieta, cu indulcitori si branza 0%.. Nu putem avea pretentie sa aiba gustul celui la care se foloseste crema de branza grasa, zahar si uneori faina/amidon..
Insa este bun, pentru ca ne potolim pofta de dulce 🙂
Ai scurs branza cum am spus in reteta?
Edith, nu vreau sa ma intelegi gresit, crede-ma ca profit la maxim de orice poate iesi dulce cu ingredientele de dieta (ai incercat crema de zahar ars, fara zahar evident?:)). Doar ca si constatare am zis ca nu se apropie nici macar la jumate de original 🙂 Dar recunosc ca e buna 🙂 Si da, a stat la scurs in sita si tifon cam o ora 🙂
poate faci si niste dulciuri cu cacao 🙂
Oana, stai linistita, nu te inteleg gresit 🙂 Este adevarat ca nimic nu se compara cu un cheesecake gras si dulce 🙂
Deserturi cu cacao nu am facut inca (am incercat ciocolata de casa si nu prea m-a incantat..) trebuie sa o repet sa vad ce si cum.
Crema de zahar ars nu am facut-o (nu ma incanta nici varianta cu zahar..) insa am facut prajitura isteata (care aduce putin cu crema de zahar ars la consistenta) si niste gogosi cu branza dulce o nebunie! Pana acum este desertul meu preferat (Dukan vorbesc) impreuna cu “grisul” cu lapte fact cu tarate de ovaz. L-ai incercat? 🙂
buna!
arata minunat , unde gasesti lactate cu grasime 0% ca eu nu am gasit?
Kinga, in Kaufland gasesti crema de branza 0,2% Ehmann(un fel de iaurt este mai mult..), apoi se mai gaseste Lacteea 0.2% in Mega Image (dar si in alte supermarketuri), in magazinele Angst si Cristim gasesti branza dietetica varsata, buna.
In ceea ce priveste iaurturile, sunt de la Napolact – Iaurt usurel, de la Sanlacta, de la Zuzu (si de baut si normal), de la Covalact..
Uita-te cu atentie, sigur o sa le gasesti.
Sper ca te-am ajutat. 🙂
Buna Edith ,
Îmi poți spune si mie te rog reteta de gogosi cu branza dulce Dukan?
Multumesc mult.
Silvyelen, o sa vina pe blog cat de curand reteta de gogosi la cuptor 🙂
Pana atunci incearca sa gasesti o tava cu forme pt gogosi cu gaura 🙂
Multumesc mult.
Si eu am început dieta Dukan pe 12aprilie si deja am “ars” 9 kg.Retetele tale mă ajuta mult sa-mi diversific meniul.
O zi buna.
wow, in 10 zile 9 kg?? foaaaarte bine!!
Eu am 33 de zile de dieta si numai 6,5 kg date jos.. Dar e bine si asa 🙂
Ma bucur ca iti sunt de ajutor retetele mele 🙂
Spor la slabit 😉
Salut !formele in care ai pus compozitia sunt de ceramica?
Multumesc !:)
da, sunt ceramice formele.
Edith …ma bucur ca te-am descoperit:) .
Ma ajuti foarte mult cu retele tale in dieta dukan 🙂
Speram sa postezi tot mai multe retete ,asa avem de unde alege..si putem diversifica meniul in aceasta dieta ..
ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele 🙂 Bafta cu dieta! 🙂