Vin sarbatorile si o multime de alte zile de nume de sfinti, deci prilejuri mult de a ne rasfata cu dulciuri festive.
Dar, cred eu, pentru a savura un cheesecake nu ai nevoie neaparat de o ocazie festiva.
Astazi avem cheesecake cu oreo. Eu l-am aromat cu vanilie, insa merge de minune
sa puneti coaja de portocala sau de mandarina,
Asa ii dati si o aroma de sarbatoare. Voi incerca cu prima ocazie
Ne trebuie:
Pentru baza:
220 g biscuiti Oreo
70 g unt topit
Pentru crema:
600 g crema de branza Philadelphia XXL
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra
5-7 biscuiti oreo sfaramati
3 foi de gelatina (6 g) +3 linguri de lapte
un praf de sare
vanilie
frisca pentru ornat
– cantitati pentru o tava cu diametrul 18-20 cm –
Cum se face:
Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi turnam peste ei untul topit si omogenizam bine,
pana obtinem binecunoscuta consistenta de nisip umed.
Presam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 18 cm diamentru,
insa a iesit inalta, asa ca merge sa folositi si una de 20 cm).
Dam la frigider pana preparam compozitia de crema de branza.
Mixam crema de branza (aflata la temperatura camerei) cu zaharul pudra, sarea si vanilia pana
pana se omogenizeaza bine, apoi adaugam smantana pentru frisca, rece.
Mixam inca 1-2 minute, intai la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi la viteza mare.
Punem la inmuiat foile de gelatina in apa rece pentru 3-4 minute, le stoarcem bine si le adaugam in 3 linguri de lapte
pe care l-am incalzit in prealabil (atentie! nu adaugati gelatina in lapte cat acesta este pe foc).
Amestecam bine pana cand se topeste gelatina complet, apoi adaugam treptat in compozitia de crema de branza,
in timp ce mixam la viteza medie.
Am amestecat la sfarsit, cu paleta, si cativa biscuiti sfaramati in mana in compozitie.
Aproape de fiecare data cand fac cheesecake, folosesc crema de branza Philadephia pentru ca imi place gustul si textura.
Turnam compozitia de branza peste crusta care a stat la frigider, acoperim tava si lasam pana a doua zi.
Cu lama unui cutit, pe marginea tavii, desprindem cheesecakeul de tava si inlaturam inelul tavii.
Cu grija, strecuram sub cheesecake o spatula si il mutam pe un platou.
Ornam cu frisca si biscuiti Oreo, dupa preferinte.
Enjoy!
cele 80 de g de zahar nu apar in reteta.Cand se pun
Am omis, merci. Zaharul se mixeaza cu crema de branza, desigur 🙂
Buna,
Gelatina granule cum se poate folosi in aceasta reteta?
Multumesc
Larisa, dizolvi 6 grame de gelatina granule in 3-4 linguri de lapte cald spre fierbinte (dar care a fost inlaturat de pe foc), amesteci pana se dizolva, apoi torni treptat peste compozitia de crema de branza in timp ce mixezi.