New year resolution – Go raw!
Eheee gothca! Nu va speriati ca nu “trec pe raw” decat din cand in cand 🙂
Cum v-am mai spus, ador lime-ul. Asa ca ce poate fi mai bun decat un cheesecake raw,
fara zahar, faina, oua, branza. Daaa, fara branza!! 🙂
Cum am vazut cheesecake-ul Inei, am zis, asa ceva trebuie incercat!
Cu mici modificari, insa de baza a fost reteta ei. Iata ce am facut.
Ne trebuie:
Pentru crusta:
200 g migdale crude
80-100 g curmale
4 lg ulei de cocos topit
Cum se face:
Mixam migdalele in robotul de bucatarie cu lama pt taiat atasata. Apoi adaugam curmalele, taiate in bucati
(pentru a usura munca robotului). Mixam. Adaugam uleiul de cocos topit si 1-2 lg de apa daca este nevoie.
Punem amestecul in interiorul inelului de tort, diametru 20 cm.
Presam bine cu dosul unei linguri, nivelam, dam la frigider pana pregatim crema.
Pentru crema:
400 g tofu desarat
300 g cana caju crud hidratat in apa peste noapte si scurs
zeama de la 3 lime
coaja de la 3 lime
miere dupa gust
150 g unt de cocos topit
2 l-te lecitina granule
Optional: o mana de spanac pentru colorat o parte din crema.
Cum se face:
Desaram tofu taiat cubulete timp de 14-16 ore (schimband din cand in cand apa – eu l-am desarat peste noapte).
Exista insa, in plafaruri si tofu nesarat (acum nu am gasit) si am folosit sarat, marca Inedit, din supermarket.
Punem toate ingredientele in afara de uleiul de cocos si lecitina in robotul de bucatarie si mixam bine pana la omogenizare.
Apoi adaugam si uleiul topit (la bain marie) si lecitina, Mixam din nou.
Lecitina o gasiti tot in magazinele de tip plafar, insa o puteti omite daca nu aveti.
Optional: oprim 3-4 lg de crema, iar restul o punem deasupra blatului, nivelam.
In mod normal, acum puteti pune cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore (sau o ora la congelator).
Eu am vrut sa marmorez cheesecake-ul asa cum minunat o face Corina (numai ca nu mi-a reusit.).
Am facut suc de spanac (cca 3 lg) dintr-un pumn de frunze de spanac.
Amestecam sucul de spanac cu cele 3-4 lg de crema oprita si inca 1 lg de ulei de cocos topit.
Mi-a rezultat o compozitie destul de moale, asa ca am tinut-o cca 10 minute la frigider – cea ce a dus
la formarea micilor cocoloase care se vad pe suprafata cheesecake-ului.
Apoi am pus compozitia in posh si a spritat din loc in loc, in interiorul cremei albe pusa deja peste blat.
Apoi cu furculita marmoram, dar nu mi-a iesit marmorarea..s-a denivelat deasupra si a trebuit sa nivelez din nou,
asa am obtinut deasupra un strat subtire colorat verde deschis, iar in interior, din loc in loc crema verde deschis..
La sfarsit, rasucim putin inelul tortului in jurul tortului sa nivelam frumos pe margini.
Puneti cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore (sau o ora la congelator).
Il scoateti cu cca 15-20 de minute din frigider inainte de servire, pentru a deveni cremos.
Daca il lasat doar o ora in congelator, lasati-l apoi sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei.
Este minunat, aromat, racoros, tot ce-ti poti dori!
Desigur, il puteti face cu branza dulce in loc de tofu (atunci nu va mai fi raw vegan..),
sau puteti folosi lamaie, mandarina sau portocala in loc de lime.
Enjoy!
deliciosenie pura extra mega formidabila š este SUPERB
Pupici scumpa mea Edith! O seara de milioane si un weekend de exceptie :*
Delicios la maxim!!!Arata grozav de bine!Pup!
DiferitĆ£…aromatĆ£…imi place:)
am citit fara aia.. fara ailalata… ce papuci are atunci in el ??!! :)))
super tare!
si mie imi plac lime-urile
si arata f bine tortul tau
Hello Edith,
arata excelent acest cheesecake si sint conviinsa ca la gust este grozav. Era mai bine numit “tofucake”?
hahaha….
have a nice weekend Edith!
p.s. mi-au placut pozele tale de pe FB! š
Super delicios! Si interesanta compozitia. Inca nu am incercat retete raw, dar trebuie incercate!
Arata divin! Eu chiar credeam ca treci pe RAW! Sincer….astept reteta de ciocolata calda…puuup cu drag!
oare de ce arata deserturile raw ataaaat de bine?..:)) Pup
Buna Edith,
Am o rugaminte la tine.La un moment dat am vazut ca ai postat o reteta de papanasi fierti, dar acum nu mai o gasesc,poti sa ma ajuti.Mi-ar fi de folos pt.fetita mea.Multumesc frumos!
N-ai zice ca e raw! Arata tare bine. Ma gandesc sa incerc si eu o data sa fac un desert raw…. poate š
Am mutit ce mai , arata extraordinar !!!!! Felicitari!!!
Fetele, va multumesc frumos, ma bucur ca va place.
Merita sa-l incercati fie si in cantitate mai mica š
Nina, multumesc,ma bucur ca ti-au placut pozele de pe facebook.
Bine te-am regasit š
Ruxy, nu, n-am trecut pe raw, nu as putea, sunt mult prea pofticioasa š
O sa vina cat de curand reteta pentru minunatia aia de ciocolata calda š
Te pup!
Ela, reteta de papanasi este in categoria dulciuri, acolo a fost mereu š
Iti pun linkul aici: https://www.edithskitchen.ro/2008/04/papanasi-fierti-cu-branza-de-vaca.html
Te-am adaugat in blogroll-ul meu, fiindca te apreciez enorm š Daca doresti sa ma sustii, te rog sa ma adaugi si tu. Multumesc, Larisa
http://helloyummyfood.blogspot.com/
Waw!! Si.. waw!! Si.. arata intr0un fel in care nu pot spune nimic altceva decat waw!
Simona, merci frumos! š
Larisa, multumesc, te-am adaugat in blogroll š
Ca de obicei excelent!
Am o intrebare indiscreta: lingurita este de argint? Am si eu un set cu aceleasi inscrustratii si mi s-a zis ca nu e neaparat de argint,desi are cel putin 50-60 ani.
Acum am vazut ce minunatie de cheesecake ai facut!
Simona, nu stiu sa-ti spun daca este din argint lingurita.. Am luat-o dintr-un magazin cu antichitati din Brasov.. Am dat vreo 15-20 de lei pe ea parca. Nu ar trebui sa scrie ceva pe ele daca sunt din argint?
Haplea, ma bucur ca iti place! e tare bun!
Edith, multumesc pt. linkul retetei de papanasi.Crede-ma, cand ai un pici de 9 luni plin de energie, ti se intampla sa nu mai vezi bine.Merci!
Ela, cu placere! Cred ca ti-e greu..
Sa-ti traiasca puiutul! š
Hi Edith. Great recipe. QUick question. what do you mean when you say 4 lg coconut oil? is it 4 table spoons or something else? thanks
Hi Nyah!
You are correct, lg = table spoon
and l-te = tea spoon
If you need any other help, I’me here š
Buna Edith, in cazul in care vreau sa inlocuiesc tofu cu branza, restul pasilor raman la fel? Multumesc
Buna Sabina,
Sigur, il poti face cu branza dulce clasica,sau cu crema de branza sau cu un amestec din cele doua, in loc de tofu š
Ceilalti pasi raman neschimbati.
Te astept cu impresii š
fara zahar?
da, fara zahar. Dulciurile raw nu contin zahar š
Ai citit reteta?? š Scrie ca se pune miere, iar blatul se indulceste cu curmale…