cheesecake raw cu lime

New year resolution – Go raw!

Eheee gothca! Nu va speriati ca nu “trec pe raw” decat din cand in cand 🙂

Cum v-am mai spus, ador lime-ul. Asa ca ce poate fi mai bun decat un cheesecake raw,

fara zahar, faina, oua, branza. Daaa, fara branza!! 🙂

Cum am vazut cheesecake-ul Inei, am zis, asa ceva trebuie incercat!

Cu mici modificari, insa de baza a fost reteta ei. Iata ce am facut.

Ne trebuie:

Pentru crusta:

200 g migdale crude

80-100 g curmale

4 lg ulei de cocos topit

Cum se face:

Mixam migdalele in robotul de bucatarie cu lama pt taiat atasata. Apoi adaugam curmalele, taiate in bucati

(pentru a usura munca robotului). Mixam. Adaugam uleiul de cocos topit si 1-2 lg de apa daca este nevoie.

Punem amestecul in interiorul inelului de tort, diametru 20 cm.

Untitled-2

Presam bine cu dosul unei linguri, nivelam, dam la frigider pana pregatim crema.

Pentru crema:

400 g tofu desarat
300 g cana caju crud hidratat in apa peste noapte si scurs
zeama de la 3 lime
coaja de la 3 lime
miere dupa gust

150 g unt de cocos topit
2 l-te lecitina granule

Optional: o mana de spanac pentru colorat o parte din crema.

Cum se face:

Desaram tofu taiat cubulete timp de 14-16 ore (schimband din cand in cand apa – eu l-am desarat peste noapte).

Exista insa, in plafaruri si tofu nesarat (acum nu am gasit) si am folosit sarat, marca Inedit, din supermarket.

Untitled-1

Punem toate ingredientele in afara de uleiul de cocos si lecitina in robotul de bucatarie si mixam bine pana la omogenizare.

Apoi adaugam si uleiul topit (la bain marie) si lecitina, Mixam din nou.

Lecitina o gasiti tot in magazinele de tip plafar, insa o puteti omite daca nu aveti.

lecitina soia

Optional: oprim 3-4 lg de crema, iar restul o punem deasupra blatului, nivelam.

In mod normal, acum puteti pune cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore (sau o ora la congelator).

Eu am vrut sa marmorez cheesecake-ul asa cum minunat o face Corina (numai ca nu mi-a reusit.).

Am facut suc de spanac (cca 3 lg) dintr-un pumn de frunze de spanac.

Amestecam sucul de spanac cu cele 3-4 lg de crema oprita si inca 1 lg de ulei de cocos topit.

Mi-a rezultat o compozitie destul de moale, asa ca am tinut-o cca 10 minute la frigider – cea ce a dus

la formarea micilor cocoloase care se vad pe suprafata cheesecake-ului.

Apoi am pus compozitia in posh si a spritat din loc in loc, in interiorul cremei albe pusa deja peste blat.

Apoi cu furculita marmoram, dar nu mi-a iesit marmorarea..s-a denivelat deasupra si a trebuit sa nivelez din nou,

asa am obtinut deasupra un strat subtire colorat verde deschis, iar in interior, din loc in loc crema verde deschis..

La sfarsit, rasucim putin inelul tortului in jurul tortului sa nivelam frumos pe margini.

Puneti cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore (sau o ora la congelator).

Il scoateti cu cca 15-20 de minute din frigider inainte de servire, pentru a deveni cremos.

Daca il lasat doar o ora in congelator, lasati-l apoi sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei.

Este minunat, aromat, racoros, tot ce-ti poti dori!

Desigur, il puteti face cu branza dulce in loc de tofu (atunci nu va mai fi raw vegan..),

sau puteti folosi lamaie, mandarina sau portocala in loc de lime.

cheesecake raw cu lime 1

Enjoy!

cheesecake raw cu lime 2