cheesecake cu ananas

   Astazi avem un cheesecake de post. Cum vine asta?

Pai, in loc de branza am folosit tofu. Tofu silken, un tofu moale si cremos pe care il puteti cumpara de pe internet.

I-am adaugat si ananas si am obtinut un cheesecake gustos si sanatos dar zic eu si aratos.

Poate fi folosit cu succes si la mesele de sarbatoare ce vor urma si puteti inlocui bineinteles tofu cu crema de branza.

Ne trebuie:

Pt. blat:

100 g migdale crude

60 g biscuiti digestivi sau graham

2-3 lg fulgi de cocos

4 lg de ulei de cocos

4 lg de zeama de compot de ananas

Pt crema:

600 g tofu silken

5-6 lg de zeama de compot de ananas

2/3 dintr-o conserva de compot de ananas (numai fructul)

120 g unt de cacao

vanilie, esenta de ananas

4 lg de zahar sau miere (eu am folosit xylitol)

Pt jeleu:

1/3 dintr-o conserva de compot de ananas (numai fructul)

2 foi de gelatina (cca 4 g)

8-10 lg compot de ananas

sofran (opional)

– cantitati pentru o forma de 18 cm diametru –

Cum se face:

Blatul:

Maruntim bine migdalele si biscuitii in robotul de bucatarie.

(va asigurati ca biscuitii sunt de post, daca tineti post)

Adaugam peste ei untul de cocos topit si zeama de compot.

Omogenizam si punem “firimiturile” rezultate in forma de tort, presam bine cu o lingura,

pentru a obtine un strat uniform. Dam la rece pana facem crema.

Crema:

Scurgem tofu de apa si il punem in bolul mixerului impreuna cu zeama de compot si xylitolul.

Puteti folosi si tofu normal, nesarat si zahar, insa nu va mai iesi la fel de fin.

Mixam cmpozitia, adaugand si untul de cacao topit, vanilia si cateva picaturi de esenta de ananas.

Adaugam apoi si ananasul taiat cubulete mici.

Turnam compozitia peste blat si dam la congelator pana preparam jeleul.

Jeleul:

Fierbem zeama de la compot pentru 2-3 minute cu sofranul

(puteti sari peste aceasta etapa,eu am vrut sa obtin un galben mai intens).

Il lasam sa se racoreasca putin. Inmuiem folile de gelatina in apa rece pt 5 minute,

apoi le stoarcem de apa si le punem peste zeama de la compot (care s-a mai racit intre timp).

O lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Scoatem cheesecake-ul de la congelator si punem anasul deasupra bucatele taiate marunt.

Turnam incer si zeama de compot cu gelatina si sofranul (racita intre timp).

Dam la frigider pt minum 4-5 ore (eu mereu las peste noapte).

Indepartam peretii tavii, mutam pe un platou  si portionam.

cheesecake cu ananas 1

Nota: Musai folosit aroma de ananas, atlfel tofu nu are un gust chiar placut.

Ca sa nu spuneti ca nu v-am avertizat! 🙂

Enjoy!

cheesecake cu ananas 3

Am folosit compot de ananas de la Sun Food, pe care il puteti gasi aici.

Compotul de ananas de la Sun Food contine doar 5,4% zahar,

in timp ce majoritatea brandurilor existente pe piata au in medie 16% zahar,

asa ca vi-l recomand cu drag.

conserve ananas