chec cu piersici 1 - Chec cu piersici

Imi plac prajiturile cu fructe, checul asta cu atat mai mult cu cat este reteta bunicii mele 🙂

Chec pandispan, care se face repede, il putem face simplu, marmorat cu cacao, cu bucatele de ciocolata inauntru

sau cu fructe proaspete sau din compot. Astazi, chec cu piersici.

Neavand alte fructe in casa, de data asta am folosit piersici din compot de la Sun Food, conserve

pe care le am intotdeauna la indemana pentru cazuri din astea.

Bun, pufos, rapid, trebuie sa-l incercati 🙂

Ne trebuie pentru chec cu piersici:

5 oua

220 g faina

160 g zahar

125 ml ulei

un praf de sare

vanilie

coaja de lamaie (optional)

300 g piersici din compot Sun Food

– cantitati pentru 2 checuri –

Cum se face:

Punem piersicile la scurs intr-o sita, apoi le taiem cubulete potrivite (eu am folosit 250 g de cubulete + cateva

felii deasupra, insa recomand sa folositi 300g – cum am scris la ingrediente sau chiar 350 g, pentru un chec mai bogat in fructe).

Separam albusurile de galbenusuri (recomand sa scoateti ouale de la frigider cu cca 30 minute inainte,

pentru a se aclimatiza – spuma va iesi mai tare si prajitura mai pufoasa), batem albusurile spuma

cu sare, apoi adaugam treptat zaharul pana obtinem o spuma care nu curge din vas.

Adaugam galbenusurile, vanilia si coaja de lamaie (daca folositi), amestecand usor cu o paleta, apoi adaugam uleiul,

omogenizam, iar la sfarsit adaugam faina in doua reprize, omogenizand cu grija, de sus in jos.

La sfarsit adaugam piersicile taiate si omogenizam usor.

Turnam compozitia in doua tavi de chec, unse cu ulei si tapetate cu faina.

Eu am pus deasupra felii de piersica, dar este optional.

chec cu piersici in tava - Chec cu piersici

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca partial si le scoatem din tava. Le lasam sa se raceasca pe un gratar,

cand sunt reci le putem pudra cu zahar pudra.

chec cu piersici 2 - Chec cu piersici

Enjoy!

 chec cu piersici - Chec cu piersici