chec-cu-coacaze

Ce poate fi facut cu orice alte fructe micute sau mai mari, taiate cubulete. La fel de buna va fi si cu afine,

zmeura, capsuni taiate cubulete. Dupa preferinte.

Este o prajitura fara gluten, low carb, fara zahar, cu faina de migdale.

Pufoasa si delicioasa. Va sfatuiesc sa puneti ceva mai multe fructe, eu am pus destul de putine.

Ne trebuie:

200 g crema de branza (la temperatura camerei)

100 g unt  (la temperatura camerei)

4 oua

8-9 linguri indulcitor (am folosit xylitol)

2 lingurite suc de lamaie

200 g faina de migdale

2 lingurite praf de copt

vanilie

un praf de sare

un pumn de coacaze

Cum se face:

Mixam untul si crema de branza aflate la temperatura camerei intr-un bol incapator.

In alt bol, mixam ouale la viteza mare cca 2 minute cu sare si zahar pana se formeaza spuma.

Adaugam ouale peste unt si crema de branza, sucul de lamaie si vanilia. Omogenizam compozitia

si adaugam faina de migdale amestecata cu praful de copt. Omigenizam si adaugam coacazele

(eu am folosit coacaze congelate care s-au decongelat cat timp am pregatit compozitia)

compozitie-chec

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava de chec unsa cu putin ulei si coacem la cuptorul preincalzit la 180 pentru 50-55 minute,

pana trece testul scobitorii (in ultimele 10-15 minute eu am acoperit tava cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni

prea tare deasupra).

chec-cu-coacaze-1

Obitnem un chec pufos, aromat, usooor umed. Personal nu-mi plac prajiturile uscate.

Enjoy!

chec-cu-coacaze-2