carrot cake - CARROT CAKE

Parca suna mai bine Carrot cake decat Prajitura cu morcovi, nu?

Nu sariti pe mine ca nu folosesc denumiri romanesti 😛

Stiu ca asta nu este vreme de copt, insa de luni zice ca vin ploile si se mai raceste.

Asa ca vom putea sa coacem in voie. Eu oricum mai coc paine, briose, seara, dupa ora 9-10…

Ca deh, poftele-s mari 😀 Asa cum probabil ati banuit, este tot o reteta Dukan.

Pentru a nu depasi portia de tarate, va trebui sa consumati 1 felie/zi.

Ne trebuie:

225 g morcovi rasi

3 oua

115 g iaurt

165 g tarate de ovaz (13 lg) – eu am folosit 10 lg tarate de ovaz si 3 lg tarate grau

115 g indulcitor (xylitol)

1 si 1/2 lgt cu varf de bicarbonat de sodiu

vanilie

1/2 lgt scortisoara

1 lgt coaja de portocala

un praf de sare

Pentru topping:

150 g branza Lacteea 0.2% grasime

2 lgt indulcitor

esenta de portocale (sau alt esenta dupa gust)

– cantitati pentru o forma de 18 cm –

Cum se face:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Intr-un alt bol, mai mare amestecam galbenusurile cu indulcitorul,

iaurtul, aromele (vanilie, scortisoara, coaja de lamaie), bicarbonatul stins cu putina zeama

de lamaie, apoi taratele si morcovii rasi pe razatoarea mica.

Adaugam apoi albusurile peste acest amestec, omogenizand bine.

Punem compozitia intr-o tava tapetata pe fund cu hartie de copt (eu am folosit o forma

antiaderenta, cu diametrul de 18 cm si nu a mai fost nevoie de hartie de copt).

Coacem la cuptorul preincalzit la 160C, pentru cca 45-50 de minute.

Topping-ul:

Mixam pentru 1-2 minute branza cu indulcitorul si esenta. Vom obtine o crema de branza

fina si aromata, pe care o intindem peste prajitura. Eu am pus pe felie, cand am consumat-o.

Buna, aromata, delicioasa!

Data viitoare o sa incerc sa inlocuiesc bicarbonatul de sodiu cu praful de copt, sa vad cum iese,

pentru ca se simte usor gustul de bicarbonat..

Enjoy!

carrot cake 1 - CARROT CAKE

Multumesc Julia pentru reteta! 🙂