Parca suna mai bine Carrot cake decat Prajitura cu morcovi, nu?
Nu sariti pe mine ca nu folosesc denumiri romanesti 😛
Stiu ca asta nu este vreme de copt, insa de luni zice ca vin ploile si se mai raceste.
Asa ca vom putea sa coacem in voie. Eu oricum mai coc paine, briose, seara, dupa ora 9-10…
Ca deh, poftele-s mari 😀 Asa cum probabil ati banuit, este tot o reteta Dukan.
Pentru a nu depasi portia de tarate, va trebui sa consumati 1 felie/zi.
Ne trebuie:
225 g morcovi rasi
3 oua
115 g iaurt
165 g tarate de ovaz (13 lg) – eu am folosit 10 lg tarate de ovaz si 3 lg tarate grau
115 g indulcitor (xylitol)
1 si 1/2 lgt cu varf de bicarbonat de sodiu
vanilie
1/2 lgt scortisoara
1 lgt coaja de portocala
un praf de sare
Pentru topping:
150 g branza Lacteea 0.2% grasime
2 lgt indulcitor
esenta de portocale (sau alt esenta dupa gust)
– cantitati pentru o forma de 18 cm –
Cum se face:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Intr-un alt bol, mai mare amestecam galbenusurile cu indulcitorul,
iaurtul, aromele (vanilie, scortisoara, coaja de lamaie), bicarbonatul stins cu putina zeama
de lamaie, apoi taratele si morcovii rasi pe razatoarea mica.
Adaugam apoi albusurile peste acest amestec, omogenizand bine.
Punem compozitia intr-o tava tapetata pe fund cu hartie de copt (eu am folosit o forma
antiaderenta, cu diametrul de 18 cm si nu a mai fost nevoie de hartie de copt).
Coacem la cuptorul preincalzit la 160C, pentru cca 45-50 de minute.
Topping-ul:
Mixam pentru 1-2 minute branza cu indulcitorul si esenta. Vom obtine o crema de branza
fina si aromata, pe care o intindem peste prajitura. Eu am pus pe felie, cand am consumat-o.
Buna, aromata, delicioasa!
Data viitoare o sa incerc sa inlocuiesc bicarbonatul de sodiu cu praful de copt, sa vad cum iese,
pentru ca se simte usor gustul de bicarbonat..
Enjoy!
Multumesc Julia pentru reteta! 🙂
Pot sa iti spun ca te iubesc? 🙂 Multumesc, esti minunata!
Multumesc frumos, draga mea (sper ca esti de gen feminin :)))
te mai astept cu drag 🙂
OMG!!! Cum poate sa arate!!! De cand am vazut-o pe fb mi-a picat la suflet!! Nu pot sa cred ca-i Dukan, pe bune! dukanu asta e cel mai tare dintre toate dietele ever! deja sunt fan, si adept in devenire!!!dar da rezultate? ca as fi mai motivata. pup cu drag!
Anto, ma bucur ca-ti place.
Dieta da rezultate, mi se pare foarte ok. Insa zau, tu esti sub greutatea normala, ce-ti mai trebuie dieta?!? Puup u back!
Buna Edith!!! Aici Bianca…
Iti urmaresc de mult timp blogul si esti deosebit de talentata. Iti urez succes cu dieta…. foarte buna … am tinut-o si eu si da rezultate formidabile.
Un singur lucru te-as sfatui … (par acuma ca o “soacra”) 🙂 Incearca si foloseste in loc de xylitol un indulcitor care se numeste “stevia” – are 0 calorii si e 100% natural.You can google it! Nu stiu daca in Rom se gaseste… ar trebui, este mult mai bun ca si xylitol-ul….dar daca nu ai sansa totusi sa gasesti e o.k si xylitol dar nu zilnic totusi…ca din cate stiu eu nu e asa de bun… Sper din tot sufletul sa gasesti si sa ai bafta in continuare…
Buna Bianca,
Itimultumesc frumos pentru sfaturi si aprecieri 🙂
In legatura cu stevia, am incercat-o insa mi se pare ca da un gust amar preparatelor. Mi-e imposibil sa o folosesc.
Si xylitolul este 100% natural, se extrage fie din cocean de porum fie din coaja de mesteacan. Nu imi permiteam sa recomand un produs care nu este sanatos..
Mai multe despre xylitol si beneficiile lui, poti citi aici: http://xylitol.ro/
oh, Dumnezeule, arata minunaaaaaaat! Ador carrot cake <3
te imbratisez cu drag! :*
Tare bine arata ! Am tot zis ca fac si eu prajitura cu morcovi dar inca nu am reusit :). O zi faina
Pup fetele, ma bucur ca va place 🙂
Daca incerci sa faci cu praf de copt, sa o faci mai subtirica, nu mai groasa de doua degete, pentru ca altfel in mijloc ramane nefacuta. Am incercat eu si desi am lasat-o 60 de minute in cuptor nu s-a facut. Tare rau mi-a parut, ca era asa gustoasa! 🙁
Luminita, imi pare rau ca ti-a iesit umeda.. 🙁
Chiar sa fi fost de la praful de copt?!?
Ce diametru a avut tava ta? A fost inalta prajitura? A mea a avut cam 5 cm inaltime..
Eh, se mai intampla sa nu iasa tot din prima. Cam tot 5 cm a avut si a mea. Am avut tava de 21 cm, dar am marit un pic, dar proportional) cantitatile. Singura diferenta fata de reteta ta e ca nu am mai avut tarate de ovaz suficiente si am pus 2 linguri de psyllium. Oare de la astea sa fi fost? Mai incerc doar cu tarate de ovaz si revin cu detalii! 😀
Sa stii ca si eu folosesc des tarate de psyllium, si la muffins si al altele, dar in afara de paine, nimic nu ramane umed.
Chiar astept sa mai incerci sa-mi spui 🙂
Am incercat iar si aceeasi chestie, a ramas cruda in mijloc. De data asta am folosit numai de ovaz. In incercarea dea a o coace, dupa vreo 50 de minute cand am vazut ca tot cruda e, am scos-o din cuptor si am taiat-o in doua, ca pe blatul de tort, doar, doar s-o usca. A facut crusta deasupra, interiorul tot umed. Nu stiu de ce, dar mie nu imi ies niciodata prajiturile care au combinatia praf de copt/iaurt. Asta e singurul numitor comun pe care l-am gasit la toate care nu mi-au iesit. C’est la vie, incercam altceva! 🙂
Tare rau imi pare.. A iesit atat de umeda ca nu ai putut sa o mananci?
Parca si a mea a fost usor umeda, ina mult mai uscata decat imi iese painea dukan de ex.
In ceea ce priveste retele cu iaurt si praf de copt, daca nu tii dieta, iti recomand painea rapida pufoasa, sa vezi daca iti mai iese umeda. Este incredibil de buna si nu iese deloc umeda 🙂
Sper sa incerci mai cu succes alte retete de la mine..
Am uitat sa iti las linkul la painica: http://edithfrincu.blogspot.com/2008/04/paine-rapida-pufoasa.html
Sarumana, dar si eu tot Dukan tin, -8 kg pana acum 😀
Super, multa bafta in continuare 😉
Painica o poti face pt ai tai.. si vezi daca se comporta la fel, daca ramane umeda. Nu ar trebui.
Excelenta ideea! nu am urmat reteta intocmai, asa cum nu ma complic cu gramajul, le fac din ochi, insa nu am avut problemae a iesit super buna! Multumesc!!
Ma bucur ca ti-a placut si mai ales ca ti-a iesit 🙂
Eu nu am curaj la prajituri sa pun din ochi :)) La astea dukan mai merge.. uneori, dar la restul nu 😛
te mai astept!
pai edith sa nu cumva sa pui din ochi…ca ramai fara!!! si mai ai nevoie de ei si tu, dar si noi care te urmarim cu mare interes!!! TE pup!
Oana
:))))
am facut astazi acest carrot cake- nu-i atat de dulce pe cat am sperat dar e…minunat!- am mai scapat de frustarile de le aveam de la lipsa de dulce!- eu am pus la blat si nucsoara – o lingurita si cuisoare- vreo 5 macinate- dau o aroma care mie imi place- multumesc edith- succes tuturor care s-au hotarat sa ia in serios dieta dukan- este prima mea zi de croaziera- am avut parte de o felie de tort si parca am revenit la viata!-cu drag, cristina
Cristina, ma bucur ca ti-a placut, cred ca ti-a iesit tare aromat 🙂
Multa bafta cu dieta si te mai astept!
Vai, cum arata toate !
Draga Edith, te felicit, acum am descoperit blogul tau si deja sunt fan. Noroc ca nu-mi merge cuptorul, ca altfel numai in prajituri as tine-o 🙂
Tin Dukan de 4 zile si deja s-au dus 2 kg, gatesc cat se poate de simplu, dar in week-end, cand termin perioada de atac, o sa ma rasfat cu o portie de clatite 😀
Te pup, si la cat mai multe retete Dukan 🙂
Sabina
Sabina, ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele Dukan.
Pacat ca nu ai cuptor.. sa te mai poti rasfata.. Mai sunt cateva dulcirui dukan care nu se fac la cuptor, vezi la sectiunea “retete dukan”.
Te mai astept! Bafta cu dieta!
Buna Edith!
Fiind de aproape 6 luni intr-o relatie cu acesta dieta Dukan, site-ul tau imi este de un real ajutor. este a 4-a oara cand fac carrot cake si s-a mancat de toata familia fara comentarii.
Eu am pus 8 linguri tarate si 4 de tarata de grau,astfel incat sa portionez tortul in 4 bucati egale si sa mananc zilnic cate o portie.
Evident ca am sectionat tortul in 4,numai ca nu am putut manca cate o portie zilnic. Cei din familie l-au devorat inainte sa zic” stati” !:))
maine fac shashuka.. nu stiu daca am scris corect,dar este ”zacusca” aia cu legume si chilli.
Paine dukan nu ma apuc sa fac pt ca m-am dezobisnuit sa mananc paine in astea 6 luni. In schimb,am facut apa cu fructe,tot cu portocale,dar fara menta. Aia e inca la frigider 🙂 Maine ne imbatam:)))
O sa mai caut retete simple pe care sa le fac,sunt zilnic plecata si nu pot sa fac ceva prea elaborat. Weekendul viitor fac tortul cu fructe de padure( cel cu gelatina si ceai de fructe). Sper sa imi iasa,pentru ca sunt relativ micuta (16 ani) .. si gatesc singura pentru ca imi place. Mama e o fericita!
ea ma mai ajuta doar cu gelatina pentru ca nu am rabdare sa o fac…si nici sa bat spuma albusuri 🙂
Mult succes in tot ceea ce faci Edith. Mancarea ta este aspectuoasa si sunt sigura ca si delicioasa..pentru ca tu gatesti cu inima si apoi cu mainile. Te pup
Buna draga mea!
Cand am vazut ce mesaj lung mi-ai scris, am crezut ca ai avut o experienta neplacuta cu reteta si imi spui ca nu ti-a iesit :))
Dar m-am linistit 😛
Ma bucur ca va place tuturor 🙂
O sa iti iasa cu siguranta orice reteta, daca respecti indicatiile, iar la prajituri si cantitatile.
Sa stii ca tortul cu fructe de padure nu este de la mine 😉
felicitari pentru ca gatesti la 16 ani, eu la varsta aia faceam cartofi prajiti si oua ochiuri :))
Bafta cu dieta si te mai astept! 🙂
Edith, in loc de indulcitor, eu voi folosi zahar – cat e necesar?
cred ca poti pune la fel, xylitolul indulceste cam la fel ca zaharul. Nu am incercat-o cu zahar.
In caz ca praji nu se ti pare suficient de dulce dupa ce se coace, pui putin mai mult zahar in crema de branza.
Edith, ce ai pus pe deasupra toppingului, chestiile alea mici si portocalii?
Sunt bombonele de zahar pentru ornat cupcakes&co. Le-am luat de aici: http://lumeabasmelor.ro/details/393/confetti-mini-sequim Sunt mai multe culori amestecate.
Edith iti multumesc pentru reteta. A fost delicios, ca dealtfel toate retele pe care le-am incercat de la tine.
Iti urmaresc cu mult interes postarile , datorita tie si unei prietene sunt fan Dukan. Am – 7 kg.
Succes esti foarte talentata.
Silvia
Silvia, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut! 🙂
Multa bafta cu dieta si te mai astept!
Buna Edith,
spune-mi te rog , ai incercat praji si cu praf de copt ? vreau si eu sa o incerc si nu stiu ce este mai ok sa folosesc : bicarbonat sau praf de copt ?
Multumesc frumos,
Miky
Miky, nu am incercat cu praf de copt, insa o poti incerca. Nu cred ca nu va iesi 🙂
E cel mai ochios blog culinar dukan, dar te rog fii sincera si spune-mi pe langa un aparat profesionist de fotografiat, folosesti coloranti alimentari sau photoshop?
Casandra, multumesc! 🙂
Cand folosesc coloranti scriu in reteta. In rest, ca orice fotograf, editez toate fotografiile in photoshop, insa poza finala nu prea difera de realitate 😉
Taratele de ovaz se macina?
Le poti macina. Nu-mi mai amintesc daca le-am macinat sau nu si cum nu am precizat in reteta, probabil ca nu le-am macinat..
Am facut si carrot cake. Bun tare 🙂
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
vaiiii!!!! Doamne cat e de buna!!! ma abtin cu greu sa nu o devorez :)). si cu branza aceea de asupra e super, super buna. Am facut-o cu zahar pentru ca nu am gasit in 2 magazine indulcitor dar am pus cam 105 g zahar.
Iti multumesc!!! :*. de obicei cand am timp si vreau sa gatesc ceva rasfoiesc “cartea ta de bucate “. acu’ 2 zile am facut varza cu pui la cuptor si acum e la cuptor si puiul pe pat de legume. Toate retetele ies impecabil…mmmm….
Roxana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Banuiesc ca nu tii dukan, din moment ce ai folosit zahar 🙂
Ma bucur ca te inspir si te mai astept cu impresii!
Am facut si eu azi prajiturica 🙂
Super super bunaaa ..
Multumesc :*
Pacat ca nu pot pune poze sa iti arat cat de frumos arata ..
Rox, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Poti pune poza pe wall-ul paginii de facebook 🙂 https://www.facebook.com/EdithsKitchen/