Imi plac mult buletele de cascaval.
In mod normal ele se prajesc in baie de ulei.
Vrand sa fac o varianta ceva mai sanatoasa si mai putin.. calorioasa, mi-am adus aminte
de aceasta reteta pe care o aveam prin colectia de retete.
Bulete de cascaval dar… la cuptor.
Ne trebuie:
150 gr cascaval
150 gr faina
2 oua
100 ml de apa
80 gr de unt
sare
– Ingrediente pt cca 40 de bucati –
Cum se fac:
Radem cascavalul pe razatoarea mica.
Punem la fiert apa cu untul, pana untul este topit complet.
Cand apa clocoteste, dam cratita deoparte si adaugam faina toata odata.
Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza amestecul, apoi adaugam cascavalul
si punem pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Totul trebuie facut foarte repede, cat compozitia este inca calda, pentru pentru a nu se taia.
Cand compozitia este omogena, o lasam sa se raceasca, la temperatura camerei.
Facem bilute potrivite din aluat
si dam la cuptorul incins cca 15 minute, la foc mic, pana se rumenesc putin.
Nu sunt atat de savuroase ca cele prajite dar sunt mult mai sanatoase.
Plus ca le puteti da si la copiluti.
 
Sectiune:
 
Bune, destul de rapide si de efect. Pot sta cu succes pe o masa festiva. 🙂