Imi plac mult buletele de cascaval.
In mod normal ele se prajesc in baie de ulei.
Vrand sa fac o varianta ceva mai sanatoasa si mai putin.. calorioasa, mi-am adus aminte
de aceasta reteta pe care o aveam prin colectia de retete.
de aceasta reteta pe care o aveam prin colectia de retete.
Bulete de cascaval dar… la cuptor.
Ne trebuie:
150 gr cascaval
150 gr faina
2 oua
100 ml de apa
80 gr de unt
sare
– Ingrediente pt cca 40 de bucati –
Cum se fac:
Radem cascavalul pe razatoarea mica.
Punem la fiert apa cu untul, pana untul este topit complet.
Cand apa clocoteste, dam cratita deoparte si adaugam faina toata odata.
Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza amestecul, apoi adaugam cascavalul

si punem pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Totul trebuie facut foarte repede, cat compozitia este inca calda, pentru pentru a nu se taia.
Cand compozitia este omogena, o lasam sa se raceasca, la temperatura camerei.

Facem bilute potrivite din aluat

si dam la cuptorul incins cca 15 minute, la foc mic, pana se rumenesc putin.

Nu sunt atat de savuroase ca cele prajite dar sunt mult mai sanatoase.
Plus ca le puteti da si la copiluti.
Sectiune:

Bune, destul de rapide si de efect. Pot sta cu succes pe o masa festiva. 🙂

Arata foarte bine!!!
Merci frumos 🙂
putin praf de copt e util?
Nu cred ca au nevoie… Nu stiu ce sa-ti spun, nu am incercat.
Am pus eu, dar doar la o parte a compozitiei. Cele cu praf de copt au iesit mai pufoase si mai crescute.
Delicioase aceste bulete pentru o zi de proteina.
Super, mersi de reteta!
Mada, multumim ca ne-ai spus. E bine de stiut ca ies mai bine cu praf de copt
Ma bucur ca ti-au placut. Te mai astept! 🙂
Edith sunt superbe si ma incanta ideea de a le coace in cuptor.
Se pot papa si in supa in loc de crutoane daca le modelam mai micute.
Edith, esti o scumpa! Si mie imi plac mult buletele de cascaval si le-am facut de cateva ori pe cele in varianta prajita dar intotdeauna doar le-am “gustat” cu inima in gat 😀 din cauza uleiului, in schimb acestea sunt… perfecte pt. mine! Merci mult pentru reteta! te pupic!
Arata tare bine. Si pentru ca nu sunt prajite le trec in TODO List 🙂 Numai bine!
Arata foarte bine si cred ca sunt si excelent de bune.
@Anonim: Merci, da, e interesanta ideea cu crutoanele. Sper sa-ti placa daca le incerci.
@CristinaK: Ma bucur ca iti plac, sper sa iti placa si ca gust. Te astept sa-mi spui cum ti-au placut.
Nu sunt la fel de bune ca cele prajite.. dar sunt bunutze.
@Bianca: Merci. Sa revii cu impresii cand le incerci! 🙂
Merci, Vicky! Incearca-le si vezi dc iti plac 😉
aoleu! am facut inundatie in birou… arata bestial!
Edith nu am mai trecut demult pe la tine 🙂 , imi place reteta asta mai ales pentru ca nu se prajesc in ulei buletele !
@rshrulz: uh, repede, strange sa nu vada sefii :))
Merci 🙂
@Amalia: da, cu siguranta e mai sanatoasa.
Arata foarte apetisant!!! Nu s-ar putea face si cu branza talemea?!?!
Georgica, multumesc!
Cred ca le poti incerca si cu telemea rasa, insa nu va mai avea aceeasi consistenta aluatul.
Nu vad insa de ce sa nu iasa, daca nu-ti place cascavalul.
Poti incerca eventual doar 1/2 de cantitate 🙂
Mersi Edith! Am retinut ideea, mai ales ca nici eu nu prea sunt adepta prajelilor, desi din cand in cand le mai fac si prajite.
Cu placere, Flor!
Cele prajite sunt mai buuune (na, orice e prajit e bun) insa si astea sunt bune si in plus, mai sanatoase.
Vai ce bine arata! Sectiunea e delicioasa!
Merci, Ina!
Fooooarte aspectuoase, iar vasul se potriveste perfect.
Mercic de reteta, am salvat-o ca s-o incerc in curand!
Pup si o seara placuta!
Merci frumos, Dana!
Te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Pup! O zi frumoasa!
ce bine arata, si pozele sunt super! cred ca sunt tare bune! 😀
Merci, diamond! 🙂
Ce apetisante sunt Edith :P… notez si eu retete, se apropie sarbatorile si sunt perfecte ca aperitiv.
Vai ce minunatii, arata foarte bine, chiar am sa fac si eu. pup de idee!
Merci, fetele! Sper sa va placa daca le incercati 🙂
Edith, pup fata frumoasa si harnica si ma bucur ca nu te dezminti 🙂 Brava!
Pup u back, Cori! Ma bucur ca-ti plac!
Very nice !
Thanks, Mary!
Thank you for your visit!:)
edith!!!!!!!!!!!!!ce dor imi era sa-ti spun parerile mele.
da pe cuvant,daca am mai reusit sa scriu pe la tine,de cand ai facut noul sistem.
ca de obicei retete bune,usoare,dragi mie.
pupici MARI de la mariy67.
Mari, merci de vizita si ca-ti plac retetele.
Nu stiu de ce sistem vorbesti.. Nu am schimbat nimic la blog.
Te mai astept!
am 14 ani si vroiam sa-i fac mamei o supriza facand bulete-de-cascaval. Intrebarea mea este: dupa ce lasi vasul sa se raceasca cum le faci asa rotunde ca sa nu se lipeasca de mana. daca poti sa-mi raspunzi ar fi ideal. Multumesc.
Lori, nu se lipesc de mana. Este un aluat putin uleios cu care se lucreaza foarte bine. Sa vezi ca nu o sa ai probleme. 🙂
Mama ta sigur va fi incantata!
Te astept sa-mi spui cum ti-au iesit! 🙂
daca ai o adresa de email pot sa-ti trimit o poza cu rezultatul 🙂
da, sigur: edithfrincu@yahoo.com
Le astept! 🙂
Bine te-am gasit! Ai un blog minunat cu o gramada de bunatati! Arata delicios aceste minunatii… Seamana la gust cu forrneti cu cascaval???? Daca da ma tenteaza si mai tare. Te pup!
eu le-am incercat si au iesit grozave. Forma nu mi-a iesit dar in schimb la gust sunt grozave.
Irina, bine ai venit! Multumesc frumos. Cand am timp o sa trec si eu pe la tine sa arunc un ochi.
Da, seamana oarecum cu fornetti cu cascaval, dar incearca-le si ai sa te convingi 🙂
te astept sa-mi spui daca ti-au placut.
Lori, esti prima care le incearca, ma bucur ca ti-au placut. Cred ca mama a fost incantata.
Merci pt poza!
Cand ma gandesc ca eu la varsa ta stiam sa fac doar oua ochiuri si cartofi prajiti.. :))
Daca mai incerci ceva, te astept sa-mi spui cum ti-a placut!
Edith, arata atat de fain, ca le poti manca din ochi! Sigur le voi incerca zilele astea.
De cand m-ai vrajit cu pateurile cu branza si gem de gutui, am tot trecut pe la tine si-am mai incercat retete, insa am fost lenesa si uituca, asa ca n-am lasat si comentarii… 🙂 Acum insa, te-am trecut la favorite, ca sa nu mai uit.
Iti multumesc de reteta si-ti doresc o zi frumoasa!
Roxana, ma bucur ca-ti plac.
Hi hi, sa stii ca pateurile alea cu gem de gutui au fost o incercare (reusita, dar totusi incercare).
Imi pare bine ca ti-a placut ce ai incercat pana acum, iar pe viitor daca vrei sa-mi spui cum iti place o reteta sau alta e ok dc nu, nu. 🙂 Important e sa-ti placa 😉
Merci ca m-ai trecut la favorite si te mai astept!
Seara faina!
AM incercat si eu buletele de cascaval si nu mi-au iesit
Am respectat ingredientele si am facut totul cum ai scris
Sunt de 20 si ceva de min la cuptor,s-au rumenit jos ,iar sus sunt albe si plutesc in baie de unt sau ulei,ce o fi ala,nu am adaugat nimic extra din ce ai scris
Le-am mutat in alta tava
O fi fost cascavalul gras?Am folosit Rucar 🙁
Vai Alina, ce rau imi pare ca nu ti-au iesit.. Chiar nu imi dau seama ce s-a putut intampla de au iesit asa urat. Baie de ulei? Sincer nu stiu de ce ti s-a intamplat asta. Ai incins cuptorul inainte?
Eu am procedat exact cum am zis in reteta. Ai vazut pozele mele, nu s-a intamplat nimic din ce ai patit tu.
Nu cred ca are cum sa fie de la cascaval, eu nici nu mai stiu ce fel am folosit (posibil tot rucar).
Sincer imi pare rau ca nu ti-au iesit 🙁
Eu sus le-am rumenit putin cu grill-ul de la aragaz (aragazul meu nu rumeneste deasupra mai deloc, doar dedesubt.
Eu zic totusi sa nu te descurajezi si sa mai incerci 1/2 de cantitate alta data ca nu au cum sa nu-ti iasa (si eu le-am facut pt prima data si au iesit cum le-ai vazut).
Si eu le-am facut. Iniial, am incercat doar cu jumatate din cantitate, dar eu n-am apucat sa gust niciuna, dupa ce au gustat cate una, baietii si-au umplut mainile cu ele si au fugit in sufragerie, au golit farfuria instantaneu. A trebuit sa le fac din nou, in aceiasi seara, de data asta cantitate intreaga. Multumec frumos pentru reteta.
Narnia, ma bucur ca ti-au placut tie si baietilor tai! 🙂
Te mai astept!
Mi-a lasat gura apa la bilutele tale , foarte gustos o sa incerc 100 % !:D
Anastasia, sper sa-ti placa daca le incerci.
Te astept sa-mi spui! 🙂
Am facut de atatea ori buletele astea si de fiecare data ti-am multumit in gand pentru ele. Sunt delicioase.
Am trceut sa-ti urez Sarbatori fericite alaturi de oamenii dragi, sa va bucurati de sanatae, impliniri si liniste sufleteasca si sa aveti un 2010 mai bun decat anul care trece.
Te asteapta un premiu la mine.
Cu drag,
Narnia.
Am incercat mai multe retete postate de tine si au fost minunate, dar buletele de cascaval nu mi-au iesit.
Le-am facut exact ca in reteta si nu au crescut in cuptor s-au latit ca niste fursecuri. Au fost gustoase, dar nu aspecuoase. Toate cele bune si SARBATORI FERICITE!!!
@Narnia: Sarbatori fericite si tie, si multe bucurii:). Multumesc frumos si pt premiu 🙂
@Anonim: chiar imi pare rau cand imi spuneti ca nu va ies.. 🙁 Nu stiu care ar putea fi motivul, poate cascavalul…
Sarbatori fericite si tie si te mai astept! 🙂
Excelente savuroase fantastice exceptionale nemaiintalnite nemaivazute fabuloase cool etc etc dar nimeni din cei care lauda nu au incercat efectiv.Cei care au incercat nu au reusit si asta din cauza faptului ca nu dai corect reteta.Trbuie sa spui ce fel de cascaval si ce fel de unt ai folosit,asta fara sa ma garnesc ca ne-ai dat teapa in bataie de joc.Si eu am respectat intocmai reteta si nu a mers.Fara suparare dar sper ca nu este afara vopsit gardul si inauntru ;bate vantul;Toate sunt frumos colorate si fotografiate dar….RASPUNDE TU DAR FARA ;I-MI PARE RAU;ca nu este suficient.
Daca citeai mai bine vedeai ca sunt si persoane carora le-au iesit )una din ele are chiar 14 ani!!), iar alta a facut reteta de multe ori.
Nu mai stiuce felde cascaval am folosit pt ca as fi scris, reteta este facut de mult.
Esti libera sa nu mai incerci niciuna dintre retetele astea frumos vopsite!
Hai pa!
Foarte bune buletele de cascaval, a trebuit sa pun mai multa faina ca mi se lipeau de mana, dar au iesit minunate. Multam mult. Asteptam noi retete 🙂 Pupici si un an mai bun. La multi ani!
Si mie mi-a iesit reteta. Seamana cu cea de profiterol, cred ca trebuie sa cantaresti exact incredientele si reusita e sigura. Pentru curiosi si pentru carcotasi 😛 , am folosit cascaval Dalia de la Delaco si unt cu 65% grasime.
Multumesc pentru reteta, Edith, dupa cum vezi, le iau la rand… 🙂
Monica, ma bucur ca ti-au iesit si ca mi-ai dat de veste 🙂
Merci si pt precizari, sper sa fie de folos celor care vor sa le mai incerce 🙂
Te mai astept!
buletele de cascaval…………..prima oara mi-a iesit super reteta……………dar a2-a oara m-am grabit si am dat-o in bara…….conteaza f mult ordinea si cantitatea in care pui ingredientele…………deci reteta e mai mult decat ok……..incercati cu incredere……….multa sanatate
Am facut reteta aseara – super-bune buletele! S-au terminat imediat. O reteta foarte buna, multumesc Edith! Pe mine m-a incintat nu numai gustul, ci si faptul ca n-am mai stat sa prajesc (nu mai facusem niciodata bulete de cascaval exact din acest motiv). A, numai ca o completare – se poate adauga si niste parmezan, pentru cei care prefera buletele mai sarate si cu gust mai pronuntat de cascaval.
Corina, ma bucur ca ti-au iesit, si mai ales ca ti-au placut.
Da, ideea cu parmezan este f buna, merci, cred ca ies delicioase!
te mai astept! 🙂
Eu nu locuiesc in Romania, asa ca multe din retetele tale, Edith, raman din pacate, la stadiul de vis pt ca nu am aceleasi ingrediente.
As incerca totusi aceste bulete. Am inteles bine: ouale le pui dupa ce ai luat cratita de pe foc sau… cum? O lasam pe foc doar cat fierbe apa cu untul si apoi totul se pune rapid, in compozitia asta fierbinte?
Multumesc.
da, ai inteles bine, se lasa pe foc doar pana da apa in clocot.
“Cand apa clocoteste, dam cratita deoparte si adaugam faina toata odata.” apoi ouale pe rand.. etc
Sper ca este destul de clar.
Imi pare rau ca sunt retete pe care nu le poti face… in afara de stevie, leurda, mai sunt alte produse pe care nu le gasesti? Nu le poti inlocui cu ceva?
Buna,
as dori sa stiu cum se fac “renumitii cartofi”,care se vindla cofetarii.ceva cu cacao-nu stiu daca au si cartofi- etc.merci
Nu stiu exact cum se fac, insa ce legatura au cu buletele de fata?? :))
Tot ce stiu este ca sunt facuti din resturi de la toate celelalte prajituri din cofetarie (colturi etc care se taie..) amestecate cu unt/margarina, probabil ceva creme. In niciun caz nu au cartofi in compozitie.
Ceva de genul asta poti gasi la reteta de bomboane: http://edithfrincu.blogspot.com/2010/04/bomboane-cu-nuca-si-ciocolata.html Poti pune si blat de tort, pandispan, rahat etc, in compozitie, faci un sul, il pui pe folie de plastic si rulezi strans, tai a doua zi felii groase de 2 degete.
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Edith, banuiesc ca intre timp ai mai incercat aceasta reteta, deci poate ai reusi sa imi spui, te rog, ce tip de cascaval ai folosit? As vrea sa fac si eu pentru ziua piticutului meu care implineste 1 anisor pe 6 iunie…Multumesc…Hochland o fi potrivit?
Inimioara, nu le-am mai incercat, Eu Hochland nu cumpar, deci nu as putea sa iti spun. Cineva mai sus recomanda Dalia de la Delaco.
Eu cel mai des consum cascaval de la Napolact (cel de oaie), este foarte posibil ca din asta sa fi pus…
Poate imi fac timp odata sa le refac…
Am uitat, la multi ani baietelului in avans!
Si daca le incerci poate vii sa imi spui cum ti-au iesit 🙂
multumesc, Edith! Alta intrebare ar fi, daca le pot face de vineri si sa le consumam duminica? E prea mult pentru ele? Le pot pastra la frigider si incalzi apoi un pic???? Scuze…dar nu stiu cum se comporta la timp si temperatura…multumesc
Stiu ca eu am mancat si adoua zi din ele, neincalzite si au fost ok, deci dc le si incalzesti putin eu zic ca merg.. Eventual le faci vineri mai tarziu sa nu stea asa mult…
Spor!
Buna Edith
Am facut si eu buletele de cascaval de 3 ori si au iesit foarte bune. Prima oara au iesit plane deoarece nu am respectat reteta, respectiv aceea de a modela buletele cand compozitia e rece (la temperatura camerei). Nu conteaza ca ingredientele sa fie de firma. Se pot face din orice tip de cascaval (am folosit atat cascaval tip rucar cat si unul mai moale), din orice tip de unt (si cu 80% grasime si cu 65% grasime – nu e nicio diferenta). Dar ca sa iasa crescute trebuie neaparat compozitia sa fie rece inainte de a modela bilutele.
Grasimea care apare pe buletele de cascaval in timpul coptului dispare dupa ce vor fi gata. Eu le-am copt in cuptor electric la 170 grade la programul normal vreo 15-20 minute si apoi inca 5-10 minute pe functia cu ventilatie a cuptorului pentru a se rumeni si pe deasupra.
Mie imi plac proaspete, nu lasate pe a doua zi, mai ales ca timpul de preparare este de maxim 10 minute, mai mult dureaza coacerea.
Anca
Anca, ma bucur mult ca ti-au placut.
Iti multumesc mult pentru precizari, foarte utile, sper sa ii ajute pe cei care vor sa le incerce pe viitor (ai vazut ca unora nu le-au iesit.. 🙁 )
Te mai astept! 🙂
Buna. Am facut foarte multe retete de la tine si toate super. Multumesc mult. In legatura cu buletele, dupa cum vad eu sunt un fel de eclerute sarate?… Atunci nu ar fi oare bune umplute cu o crema de branza?
Cristina
Cristina, nu sunt choix-uri, daca la ele te referi, nu sunt perfect goale inauntru, au ceva gaurele, dar nu f mari… Nu cred ca merg umplute.
Incearca-le si tai una si vezi cum este inauntru. Eventual le poti pune un mot de creama de braza facut cu spritul, frumos.
Ma bucur ca iti plac retetele mele si te astept sa imi spui cum ai facut 🙂
Bine te-am regasit. Crezi ca daca folosesc scamortza in loc de cascaval nu imi ies buletele? Te pup si Craciun fericit!
Bine-ai revenit, Irina!
Cred ca poti folosi si scamorza, din cate stiu seamana mult cu cascavalul.
Daca se intinde precum cascavalul la caldura e perfect.
Craciun fericit si tie! 🙂
Am incercat si eu reteta, am folosit intocmai ingredientele si cantitatile dar mi-a iesit compozitia prea moale. Am mai pus ceva faina si tot moale era. Am pus-o si la frigider, asta dupa ce s-a racit la temperatura camerei, si degeaba. Pana la urma le-am pus asa la copt, desi s-au facut ca niste placinte…
Nu stiu care ar putea fi problema…
Margelute, trebuie sa se mai intareasca cand se raceste, nu stiu de ce nu ti s-a intarit tie 🙁 Sa fie intr-adevar important cascavalul folosit? Desi unii dintre cei care le-au incercat zic ca nu..
Chiar imi pare rau, poate mai incerci jumatate de cantitate cu un alt cascaval…
Draga Edith,
Multumesc tare de reteta! Desi am salvat-o de ceva vreme, abia in week-end am facut-o prima data. Asadar, ma alatur celor ce au incercat-o si le-a iesit, din prima incercare.
Am folosit 50g parmezan+100g emmentaler (deci nu cred sa fie branza responsabila daca nu cresc bine…), insa am tinut cont de sfatul Ancai si am asteptat sa se raceasca complet compozitia.
In concluzie, delicios, ca de obicei!
Oricum, nu imi amintesc sa fi incercat ceva de la tine care sa nu fi iesit excelent in final. 😉
Toate cele bune!
Roxana, ma bucur tare ca ti-au iesit si ca ti-au placut 🙂
Te mai astept cu drag!
draga Edith,am incercat si eu reteta asta,au un gust super,dar…inca nu reusesc sa imi raspund la o intrebare.Cum ai reusit sa le modelezi asa frumos? compozitia mea a iesit cred ca un pic cam moale..oare din cauza ca am pus un pic mai mult cascaval decat ai specificat tu?
Draga mea, nu am facut nimic deosebit la ele.. Tu ai lasat sa se raceasca compozitia? Posibil sa fi fost si din cauza canitatii mai mari de cascaval..
Mai incearca odata reteta cu cantitatile exacte si urmeaza pasii exact ca in reteta. Nu are de ce sa nu iti iasa 😉
si eu am facut aceasta reteta le-am servit alaturi de ficatei..papaella 🙂
multumesc pentru reteta,am facut o impresie buna invitatiilor !
Ella, scuze, mi-a scapat comentariul tau. Ma bucur ca le-ai incercat. Sper ca ti-au placut 🙂
andrewww, ma bucur ca v-au placut!
Am incercat si eu buletele, si nu stiu daca sa zic ca mi-au iesit sau nu :)) la gust sunt cam cum le-ai descris si tu, bune. Insa s-au lasat in cuptor… adica nu au iesit rotunde ci ca niste placintele.. Recunosc ca am pus ingrdientele mai mult dupa ochi pentru ca acum m-am mutat in strainatate si nu am cantar micut… e posibil sa fi pus prea mult unt? Sa nu ma descurajez si sa mai incerc si data viitoare? :))
Andreea, cred ca asta trebuie sa fie motivul pt care nu ti-au iesit.. faptul ca nu ai cantarit ingredientele.
Eu zic sa nu te descurajezi si sa le mai incerci odata dupa ce iti iei cantar, mai ales daca spui ca ti-au placut 😉
Delicioase. Le-am incercat si sunt o alternativa excelenta. Multumesc pentru reteta.
ma bucur ca ti-au placut 🙂
Bonjour, all! Cat este de usor sa critici pe cineva si cat este de greu sa fii in locul acelei persoane criticate. Nu vreau sa neindreptatesc pe nimeni, dar din moment ce lui Edith i-au iesit faimoasele bulete noi trebuie sa ne punem alte intrebari de ce ei si nu si noua sau care ar fi cauza, sigur am gresit undeva…
Le-am facut si eu, am trecut prin toate etapele, pana la urma au iesit nu la fel de estetice dar destul, ca niste fursecuri si mai ales foarte apetisante. De ce? Eu nu am folosit cascaval ras, ci un fel de gouda feliat pe care mi l-am taiat f marunt la mana cu cutitul, m-am gandit ca poate am pus putin mai mult unt pentru ca era singurul pe care nu l-am cantarit si nu in ultimul rand am dat vina si pe cuptorul electric…caruia mi-a luat mult timp sa ii cunosc mofturile…
Bine ai venit! Ma bucur ca le-ai incercat, posibil sa fi fost prea mult unt daca nu au iesit la fel ca ale mele..
In legatura cu observatiile tale. Este frustrant cand incerci o reteta si nu iti iese. Primul lucru la care te gandesti este ca reteta nu a fost data cum trebuie. Si eu ma intristez cand imi spune cineva ca a incercat o reteta de la mine si nu i-a iesit. Pentru ca am pus retetele aici ca sa le incercati, sa va iasa si sa va bucurati de ele 🙂
Pot fi mai multe cauze pt care nu iti iese o reteta.. Fie din cauza ingredientelor folosite (aici cascavalul.. nu stiu cum se comporta la reteta asta diverse tipuri de cascaval..), fie temperatura/timpul de coacere, fie nerespectarea unor pasi sau mai grav, necantarirea ingredientelor.
Una peste alta, eu sper sa va iasa cat mai multe din retetele pe care le incercati de la mine 🙂
Te mai astetp! 🙂
Delicios!le-am incercat si ne-au placut nespus!
Si eu va recomand Crochete cu sunca!La fel de bune si mai ales la fel de usor de facut!
Felicitari pt blog!
Confidentro
ma bucur ca ti-au placut 🙂
Multumesc frumos!
Aveam cascaval in frigider doar ca era ras pe razatoarea mare, asa il cumparasem, si nu stiam ce sa mai fac cu el. Mi-am adus aminte ca vazusem ce frumoase bulete de cascaval aveai pe site, si am intrat repede sa vad ce ingrediente trebuiesc si cum se fac: le-am executat rapid, fara sa stau pe ganduri, chiar daca citisem pe la comentarii ca unora nu le-a iesit, sau cascavalul meu era deja ras mare, sau ca nu aveam un cantar precis. Mi s-a parut putin cam moale compozitia, si am mai pus putina faina si putin cascaval: cum cantarul meu face figuri, ma adaptez eu situatiei 🙂 Le-am mai dat si prin susan mult pentru ca imi place susanul si aveam destul. Am sperat doar sa nu trebuiasca sa le arunc, sa se poata manca, dar de fapt mi-au iesit perfecte!!! atat ca gust, aspect, cat si in interior, moi si pufoase, crescute frumos, incat am ramas surprinsa si eu, fiind o incepatoare… Deja am retinut reteta, si va ramane una dintre aperitivele, gustarile preferate! Va multumesc tare mult pentru reteta!
Elisabeta, ma bucur mult ca ti-au iesit si ti-au placut 🙂
Compozitia a iesit mai moale probabil din cauza tipului de cascaval folosit. Oricum, bine ca te-ai gandit sa mai pui faina 🙂
Te mai astept sa te inspiri 😉
Buna Edith,
Le-as face si eu, dar ma intreb daca sunt ca cele de la restaurante…mereu am impresia ca cele din restaurant au si cartofi in ele. As putea pune si niste cartofi? Marar?
Alexandra, este f posibil ca cele din restaurant sa fie prajite in baie de ulei (muuult mai gustoase, dar nesanatoase :P) Nu stiu daca ies ok cu cartofi,eventual, elimini 3 lg de faina daca pui 1 cartof fiert pasat.. Marar sau alte verdeturi poti pune..
Sau cauti pe net o reteta de bulete de cascaval prajite, cred ca reteta difera putin..
Gata, le-am facut! Fara cartofi, dar cum nu aveam cantar am pus totul la ochi. Am folosit 2 tipuri de cascaval. Si cu toate astea, au iesit ca in pozele tale. Singura problema e ca am facut bilutele cam mari si au mai si crescut :))
In rest…multumita ca intotdeauna! Retele tale sunt incredibile! Multumesc!
Wow, ti-au iesit cu ingredientele puse la ochi? Super! ma bucur 🙂
Te mai astept! 🙂
Intotdeauna pun ingredientele la ochi ( cred ca am ochiul f format:) ). Untul avea 200g, am pus mai putin de jumate, faina – 6 linguri, cascavalul pur si simplu la ochi, apa ce am masurat-o :))
Oricum, sunt foarte multumita de rezultat. Foarte bune si rapide. O sa fac maine, dar o sa pun ceva mai mult piper si chimen.
Esti tare draga mea! 🙂 Ma gandeam ca sunt multe persoane carora nu le-au iesit buletele.. si ca ma bucur ca tie ti-au iesit, desi nu ai cantarit ingredientele 😉
Cred ca sunt o nebunie si cu chimen 😉
Eu asa fac cojile de eclere, acelasi proces folosesc, mai putin cascavalul, normal 🙂 Edith, ma omori!!! Mi-e foame, mi-e pofta, nu ma mai satur de retetele tale, de poze… Alina G. PS: Te tin la curent cu tortul cu ciocolata 😉
Retea probata si de mine. Dar daca folosesc 150 grame de faina, atunci compozitia este mult prea moale. In cazul meu, am mai adaugat. Un alt lucru pe care l-am observat este ca bilutele mele nu raman rotunde ca ale tale. Ale mele se “plostesc”. Ce as putea face? Vreau sa imi iasa ca in pozele tale.
Cred ca depinde f mult de tipul de cascaval folosit. Alta concluzie nu pot sa trag. Din pacate numai retin ce tip de cascaval am folosit atunci.. Incearca cu un alt tip de cascaval decat cel folosit acum. Este posibil ca eu sa fi folosit Cedra de la Napoolact, il am cel mai des in casa..
Multumesc Edith pentru frumosul site! Micuta mea a implinit ieri 1 an si entru petrecere am preferat sa gatesc eu. Pagina ta mi-a fost un real ajutor inspirandu-ma de aici pentru buletele cu cascaval, eggnogg(din care doar am gustat pentru ca inca alaptez nu am putut sa ma bucur de cat de bun a iesit), dobos cu sunca si cascaval,pate si cred ca a mai fost ceva….oricum multumesc pentru “colaborare”. Voi apela cu mult drag cu urmatoarea ocazie. Familia noastra iti ureaza Sarbatori fericite!
Roxana, sa iti traiasca micuta,sa fie sanatoasa!
Ma bucur tare ca ai folosit in meniul tau retetele mele 🙂 Sper ca au fost incantati invitatii tai. 🙂
Te mai astept!
Sarbatori fericite si voua!
Minunate buletele, le-am facut si eu pentru copii si au avut mare succes! Le repetam foarte des!
ma bucur ca v-au placut 🙂 Poate inecrci si pateurile astea, le vor placea cu siguranta: https://www.edithskitchen.ro/2009/03/pateuri.html
te mai astept!
Am facut si eu acum dar s-au lasat. In rest sunt foarte bune. O sa incerc pana iese. Multumesc
Nicol, sper sa iti iasa bine data viitoare 🙂
buna,compozitia cum trebuie sa fie tare sau moale….multumesc
nu este nici prea moale, nici prea tare.. Cat sa faci bilute care stau in forma si nu se turtesc, asa cum este in poze 🙂
Edith, astea sunt gougeres, sau mi se pare mie?
Sunt bune, insa parca tot mai bune sunt buletele prajite si nesanatoase :))
Am vrut sa spun ca asa le cheama: uite aici: http://beauetbon.canalblog.com/archives/2008/01/27/7719636.html
Am incercat si eu reteta, dar nu au iesit. Aluatul a iesit foarte moale, am adaugat inca 100 gr de faina, dar tot moale a ramas, nu se pot forma bulele din el. Pana la urma am fost nevoita sa arunc toata compozitia. 🙁 Cred ca pentru aceasta reteta este mai bine un singur ou si doar 50 ml de apa. O sa incerc asa data viitoare!
Imi pare rau ca nu ti-a iesit, se pare ca depinde de cascaval.. Nu am alta explicatie.
Eu (ca si altii care au incercat reteta si le-a iesit) am pus exact cantitatile specificate in reteta, nu altele. Poti incerca sa schimbi marca de cascaval folosita. Recomanda cineva 2 marci mai sus…
Am mancat acum 4 zile la cineva aceste bulete la cuptor, dupa reteta de mai sus, si chiar aratau ca in pozele de mai sus. Credeti-ma! Nu m-am atins de gratar, de salate etc, doar am mancat bulete! Dementiale! Le voi incerca si eu. Cui nu le-a iesit, sa mai incerce, ca merita rezultatul cel bun!
Tibi, iti multumesc de feedback 🙂
Se pare ca depinde de noroc si… de cascaval 🙂
Daca le incerci, sper sa fi printre norocosi 😉
Edith, crede-ma, de fapt nu tu, ci gospodinele de pe aici m-au facut sa revin. Am facut buletele de doua ori, in prima faza, acum 2 saptamani cu cascaval light, aseara cu cascaval normal. Au iesit de fiecare data super. NU conteaza cascavalul, conteaza sfaturile date de catre Edith, sa nu se taie compozitia. Amestecati compozitia, asa cum este explicat mai sus, nu exista sa nu iasa. Prima data nu am reusit sa fac nici poze, nici nimic…. pt ca buletele s-au evaporat in 30 de secunde, aseara am avut un pic de noroc, am reusit sa fac 2 poze. Spor la bucatarie! E o reteta asa de simpla si de buna…. pt cine nu are colesterolul mare! LOL
Imi pare rau ca nu pot atasa la comment pozele mele… dar sa ma credeti ca ies OK… Succes
Tibi, ma bucur ca ti-au iesit buletele. Si iti multumesc pentru feed-back, indiferent de motivul pentru care ai revenit 🙂
Te mai astept, poate mai incerci si alte retete! 🙂
si eu le-am facut de nenumarate ori. bune rau! uneori ieseau lipicioase, dar, cu putina faina pe palme, le dadeam usor forma de bila; alteori au iesit perfecte. cred ca e ceva cu racitul aluatului…tb sa fie nici prea-prea, nici foarte-foarte, ca in bucatele din povestea cu fata mosului…:)))
bagate la cuptor, la inceput s-au pleostit. dar cred ca stiu de ce: cuptorul trebuie destul de bine incins inainte. se coc la foc foarte mic, totusi, daca nu e bine incins, prima tava se pleosteste.
multumesc pentru reteta! o prepar de citiva ani buni!
Ma bucur ca ti-au iesit si tie 🙂
Da, se pare ca treaba e de la aluat, eu le-am facut de vreo 3 ori si mereu au iesit ok.
In reteta scrie ca se coc la cuptorul incins in prealabil (ca de altfel cam toate retetele de pe blog…).
Te mai astept sa te inspiri! 🙂
dai niste retete simple si usoare
bravo 🙂
Buna Edith,
Intentionez sa inecrc si aceasta reteta insa am o nelamurire: ce inseamna “foc mic” la cuptor electric? 90 de grade?
Multumesc.
Ina, incearca la 160 C. Eu cand le-am facut aveam cuptor pe gaz…
Multumesc Edith, azi am pregatit cartofii prajiti la cuptor si Buletele de cascaval, ambele retete au iesit delicioase, cei mici au fost super incantati. Pupici
Monica, ma bucur ca ti-au placut! Te mai astept! 🙂
super reteta. Chiar nu mai stiam ce sa-i pregatesc consortului care e nevoit sa tina un regim alimentar fara carnuri si cam stramba din nas la diferitele mele incercari de a-l “hrani”. Mi-au iesit perfecte si el a mancat tot castronul, foarte multumit.
Deci, si eu multumesc.
Ma bucur tare! Sper sa mai gasesti si alte retete pe placul lui, am multe fara carne. 🙂
Tot din categoria cu branza, la cuptor, iti recomand: https://www.edithskitchen.ro/pateuri/
Buna ! Am incercat si eu buletele dar dupa ce le-am pus in cuptor mi s-au lasat….Care sa fie cauza? Cuptorul a fost incins la 180 grade si apoi le-am lasat la 170 grade.
Andreea, ai respectat intocai cantitatile si modul de preparare? Ce cascaval ai folosit?
Edith, da! Cantarite la miligram toate. Oua de la mine din curte. Cascavalul este unul de la Bonas ( brand clujean) si este foarte bun, are gust a cascaval…Dupa ce ti-am scris am modificat temperatura de 190 de grade. S-au copt , au iesit aurii dar a iesit multa grasime din ele si s-au aplatizat bine. Sunt bune la gust dar mi-ar fi placut sa iasa ca ale tale sa ii dau si piticei mele. Sa fie oare de la cascaval sau unt ? (unt bio 82%) ?
Eu sigur nu am folosit unt cu 82% grasime, insa nu e asta cauza, cu siguranta.
Insa o cauza poate fi cascavalul, care sa se comporte mai ciudat. Eu zic sa incerci si cu un alt tip de cascaval (nu mai retin exact ce am folosit eu pe vremea aia, posibil cedra sau solomonescu). N-am crezut ca e important tipul de cascaval, ca il treceam in reteta (ulterior, cand mi-au spus unele persoane ca nu le-au iesit, m-am gandit ca ar fi fost o idee buna).
Draga Edith’s, îți mulțumesc!
Excelenta rețetă, excelenta prezentarea! Îmi pare rău că nu știu sa atașez o poza ca sa fac dovada ca au ieșit așa cum le-ai descris: bune și frumoase.
Tips: unt 65% Covalact, cașcaval Covalact, oua medii ca mărime, 1/4 lingurita praf de copt (mai deloc, adică. Nu cred ca a influentat). Le-ai lăsat cam 20-25 minute la cuptorul încins la 180 grade, ultimele 5 minute sus de tot.
Cristina, ma bucur ca ti-au iesit si ti-au placut. Multumesc ca ai impartasit cu noi si tipul ingredientelor folosite 🙂
Foto cu ele poti pune pe wall-ul paginii de facebook https://www.facebook.com/EdithsKitchen/ 🙂
Oare se poate și congela o parte din compoziție? Întreb, in cazul în care îi place lui bebe strumf.
Mihaela, nu am incercat, insa ar trebui sa fie ok. Poti congela cateva si apoi le reincalzesti la cuptor. Vezi cum se comporta si ne spui si noua. 🙂