Mi-au placut tare mult. Data viitoare o sa le fac umplute.
Ne trebuie:
200 gr unt
200 gr branza de vaci
200 gr faina
putina sare
ou pentru uns
alte ingrediente specifice pateurilor (eu am pus cascaval, susan negru, carnati)
Cum se fac:
Se amesteca cu mana branza cu faina si sarea si cu untul taiat bucatele.
Iese un aluat lipicios:
Il punem intr-o folie de plastic si dam la rece pentru 1 ora.
Se intinde foaie groasa de cca 6-7mm pe o suprafata data cu faina (neaparat, caci e lipicios)
si se taie forme diverse.
Se pun pateurile in tava, se ung cu ou si se adauga ce se doreste (cascaval, parmezan, sunca, carnati, etc)
Le puteti si suprapune, ungeti cu ou forma de jos si lipiti deasupra o alta.
Eu m-am jucat putin si am facut forme diverse.
Rotunde cu carnati:
Rotunduri suprapuse cu cascaval, stelute cu cascaval si susan negru:
Floricele cu cascaval si mac:
Se dau la cuptor incins la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute.
Si gata:
si
Arata minunat….mi-ai facut o poftaaa, o sa iau si eu cateva la pachet!! 🙂 Pup!!
Ce header misto !!! 🙂
Ce frumoase ti-au iesit si ce bine au crescut!!!!!!!!!!!! Ce fel de branza de vaci ai folosit?
Mmmm ce bine arata ! Cunosc aluatul e foarte bun, il recomand tuturor !
@ Iulia: merci frumos! Te rog sa te servesti 😛 Pup!
Arata atat de delicioase. As manca cateva asa un doi 🙂
@Ginette: merci! 🙂
@ALeexandra: mutumesc! Daca nu ma insel (le-am facut acum ceva vreme..) am folosit Lacteea. Imi place ca e mai cremoasa.
@Amalia: asa e, se comporta tare bine, si mie mi-a placut.
Foarte faine pateutele, iar aluatul interesant si bun!
@Bianca: multumesc, serveste-te! 🙂
@Ducesa: multumesc. Sa stii ca e tare fain aluatul
mmm…..arata bine..
Ce bunatate….Imi place asa mult cum le aranjezi.De la tine m-am inspirat cu carnaciorii in foietaj. Iar pateutele astea trebuie neaparat sa le incerc, dc.pot “imprumuta” reteta.
@Marian: merci!
@Flori: merci frumos@
Ma bucur ca te-am inspirat.
In ceea ce priveste “imprumutatul” de retete, sigur ca da, doar de asta le pun aici, sa ne bucuram de ele cu totii 🙂
ce ti-am spus eu ??!!…ai devenit o maestra in prepararea aluaturilor !!..uite ce frumoase pateuri ai facut !!..felicitari !!
aluaturile cu branza de veci sunt printre preferatele mele..au o textura moale si pufoasa..
iti doresc o primavara frumoasa si plina de iubire si o zi de 8 Martie minunata
te pup :))
Mona, maesta, nici chiar asa :))
Esti tu o draguta ca dce obicei si iti multumesc. Poate chiar le prind gustul pana la urma 😛
Eu acum am descoperit aluatul asta, si intr-adevar e minunat. Branzica din el il face tare fain.
Si tu sa ai un 8 martie frumos asa ca sufletul tau! 🙂
Te pup!
Superbeee pateutele!
Mi-ai dat o idee excelenta. In curand e ziua mea si voi face umplute cu cascaval si cu ciuperci si mai vad eu cu ce… Multumesc pentru reteta!
Si ca sa primesti si o mica rasplata :), la mine pe blog te asteapta niste premii dragute…
Pupici si un week-end excelent!
Merci frumos, Dana! Abia astept sa vad ce minunatii de pateuri o sa-ti iasa din manute.
Merci frumos si pt premii, acum ma duc sa vad 🙂
We frumos si tie!
LA MULTI ANI!
SA FII IUBITA SI SA AI O PRIMAVARA DE VIS.
PUPIK.
Multumesc frumos, Criss! O primavara minunata si tie!
Buna! Vreau sa te felicit pt blog, e minunat; si retetele si pozele. Azi am facut si eu aceasta reteta.. mmm delicioase… dar din pacate pateurile mele nu au crescut asa frumos cum sunt ale tale in poze.. oare care poate fi cauza?? si in plus ca se mai si lasa dupa ce le scot din cuptor 🙁 oricum sunt foarte bune si asta compenseaza dar ma gandeam pt viitor sa stiu.
Cami, multumesc frumos!
Nu stiu de ce nu ti-au crescut pateutele… Ale mele au iesit de cca 1,4-1,7 cm inaltime.
Poate ai intins tu foaia mai subtire? Si din cate imi amintesc nici nu s-au lasat cand le-am scos din cuptor.
Sa fie de la branza folosita? Chiar nu stiu ce sa zic, atunci le-am facut prima data.
Daca ti-au placut poate le mai repeti cu un alt fel de branza si iti cresc mai mari 🙂
Cred ca am sa mai incerc o data caci sunt bune, pacat ca ale mele nu au iesit tocmai ok:( am folosit branza proaspata de la panda… tu ce fel de branza ai folosit?
Da, chiar sunt curioasa dc iti ies ok. Trebuie sa iasa. Ti-am zis ca eu le-am facut pt prima data.
Nu stiu branzica de la Panda, eu am folosit Lacteea (m-a mai intrebat cineva mai sus).
Te rog sa-mi spui putem sa punem in aluat si brinza telemea rasa?
Lale, nu am incercat cu br. telemea in aluat, deci nu iti pot garanta ca iese. Poti incerca sau poti sa le umpli cu telemea…
Am facut aceste pateuri de 3 ori pana acuma si de fiecare data au iesit foarte frumoase. Sunt absolut delicioase si au fost si apreciate deoarece le-am facut pt o petrecere. Multumesc mult de reteta.
Ioana, ma bucur mult, asa este sunt bunute si rapide.
Te mai astept!
M-ar interesa cate bucati ies din aceasta cantitate?Vreau sa fac pentru nunta si sa stiu de cate ori cresc cantitatile.Iti multumesc pentru tot ce daruiesti pe acest blog si sa sti ca sunt o vizitatoare zilnica,iar multe din retetele tale au fost pentru mine o adevarata reusita.Daca se poate un raspuns pana miercuri ar fi perfect….pupici din Mangalia
Felicia, foarte bine nu-mi mai aduc aminte, ca le-am facut de mult.
Dar din cate vad in poze, cred ca am facut 3 tavi, iar intr-o tava incap cca 20 buc. Deci ia in considerare cam 50 buc. Eu zic ca poti face cantitate dubla prima data si vezi cate ies, in functie de asta mai faci o tura.
Sper sa iti fi fost de folos.
Spor la treaba si te mai astept! 🙂
Buna! Am incercat si eu reteta si au crescut doar ca mi se par cam uleioase..asa trebuie sa fie…?
Anonim, sunt putin uleioase, au unt in compozitie, si branza de vaca.. Dar pe mine nu m-a deranjat asta. Ti s-au parut foarte uleioase si nu ti-au placut?
:(( nici mie nu mi-au iesit ca-n poza… Parerea mea este cam putina faina… cred ca d-aia se si lasa cand le scot… eu le-am taiat chiar ca-n poza… dar dupa ce le-am scos… in 5min erau aproape plate ! :((
Ai respectat exact ingredientele si procesul de preparare? Pentru ca sunt multe pers care le-au facut si le-au iesit f bine. O sg persoana a zis ca nu i-au iesit.
Imi pare rau. Trebuie sa fi facut ceva altfel decat era in reteta, altfel nu imi explic..
Si mie-mi pare rau ca nu mi-au iesit ca ale tale ! Am respectat… tot ! La gust au fost buuuuune… Dar aspectul… lasa de dorit !
Eu zic sa le mai incerci odata 🙂
Eu aici le facusem pt prima data si mi-au iesit asa. Cred ca ai avut tu ghinion..
Inainte sa le incerc as dori sa ma lamuresc ce anume face ca aluatul sa creasca si sa se mentina crescut si dupa ce este scos din cuptor?!
Tin sa te felicit atat pentru retete cat si pentru modul in care este realizat site-ul !
(Acum am terminat de copt o placinta cu branza – borek , care este la fel sau daca nu chiar mai buna decat cea autentica, ca sa nu zic a soacrei mele );))
Alina, din pacate nu stiu sa iti spun de ce creste aluatul. Este asa important? 🙂 Incearca 1/2 de catitate daca nu esti convinsa de reusita retetei si vezi daca iti plac. Iti garantez ca sunt minunate.
Ma bucur ca ai incercat borek-ul si ti-a placut 🙂 Am facut reteta dupa o reteta explicata de o turcoaica 🙂
Intrebare: sunt la fel de bune si peste cateva zile? Intentionez sa le pregatesc cu cateva zile inainte si ma intreb daca sunt ca si fursecurile sau cojile de eclere, devin mai gustoase daca stau cateva zile la pastrare…
Sincer, la mine au rezistat mereu doar pana a doua zi. Iti pot spune deci ca a doua zi sunt bune, insa mai mult nu stiu. Poti face 1/2 de cantitate si sa faci un test 😉
Buna, Edith! As vrea sa fac si eu pateurile, dar nu stiu ce sortiment de branza sa aleg (locuiesc in UK). Din cate imi amintesc, Lacteea este destul de cremoasa. Dintre branza clasica de vaci si soft cheese (precum Philadelphia), ce ar fi de preferat sa folosesc? Conteaza procentajul de grasime?
Multumesc mult!
PS: ador retetele tale, de fiecare data au iesit foarte bune si au fost apreciate, in special tortul cu rom si cacao.
Alina, in reteta asta nu am folosit Lacteea (nu aparuse in 2009 sortimentul asta), ci am folosit o branza dulce oarecare. Nu mai retin ce marca.
Tu poti folosi ricotta, dar din cauza ca este mai putin zemoasa decat branza dulce ce se gaseste la noi, este posibil sa trebuiasca putin mai multa branza, nu stiu sigur (adaugi ulterior, daca aluatul pare putin uscat, daca nu, nu).
N-ar folosi cream cheese decat daca nu gasesti ricotta. Nu conteaza procentul de grasime.
Ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele si iti plac.
Te mai astept cu drag sa te inspiri! 🙂