O specialitate malteza, pe numele ei Puddina, care mi s-a parut interesanta prin amestecul atator ingrediente.
Am vazut reteta la televizor si am zis sa o incerc neaparat.
A fost tare buna. Daca sunteti amatori de prajituri moi si pufoase, nu este cazul acestei budinci.
Iese densa, foarte satioasa si plina de arome.
Ne trebuie:
cca 500 g paine veche de 1-2 zile
cca 12 lg zahar
2-3 lg cacao
4 lg amidon
3 oua
stafide, fructe confiate, nuci – cca 300 g
vanilie
coaja de portocala (optional)
2 lg de unt ( nu era in reteta originala)
cirese confiate pt decor
Cum se face:
Rupem painea bucati, o punem intr-un castron incapator si turnam peste ea apa sa se imbibe bine.
Lasam la inmuiat cca o ora apoi luam cu mana din ea si o stoarcem de apa (nu stoarcem chiar toata apa) si o transferam in alt bol maruntind-o cu mainile.
Punem peste paine restul ingredientelor, zaharul, cacaua, amidonul, ouale fructele confiate si nucile, esenta de vanilie, coaja de portocala.
Eu am pus si 2 lg de unt, le-am topit. In reteta originala nu erau dar m-am gandit sa nu iasa prea uscata.
Amestecam bine. Amestecul trebuie sa fie unul destul de moale, nu prea compact. Daca vi se pare prea tare, mai puteti pune 2-3 lg de apa/lapte.
Ungem o tava cu ulei si turnam amestecul.
Punem deasupra ciresele confiate (putem orna si cu nuci, caise confiate…)
si dam la cuptorul bine incins pt cca 45-50 de min.
Va ramane oarecum umeda inauntru, deci testul scobitorii nu se poate aplica.
E plina de fructe si nuci, aromata, puteti pune si rom daca vreti.
Merge de minune cu un pahar cu lapte.
Enjoy!
Trebuie sa fie tare buna 😛
Geniala ideea…. Pup!
Fetele, ma bucur ca va place! 🙂
Minunat arata! Si asa de simpla! Bravo!
Pupici!
Mercik! Pupici back! 🙂
Vai ce bine arata Edith…cred ca are gustul unul cozonacel…pare delicioasa! Ce nu faci tu bun bunut scumpica mea….
Ruxy, ma bucur ca iti place, e buna si aromata…
wow,arata ca brownies,cred ca si la gust seamana nu?(iuliana tanase)
Iuliana, aduce putin la gust cu brownie, numai ca brownie e de obicei mai ciocolatoasa. Asta are farmecul ei datorita aromelor, stafide, nuci,caise confiate, coaja de portocala pe care nu le gasesti in brownie la un loc.. 🙂
Ieri as fi mancat ceva dulce si nu prea aveam multe in casa ca sa fac ceva mai complicat si mi-am adus aminte de reteta asta a ta.
Tare buna a iesit! Nu am avut cirese confiate,am pus deasupra jumatati de nuci, dar tot a fost buna, cu muuulte stafide, coaja de portocala,mmmm
Merci ca m-ai salvat in ca o data!
Valeria
Valeria, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut!
Te mai astept sa te inspiri de la mine! 🙂
Waw tare bine suna reteta asta! O intrebare: in loc de amidon pot pune faina? (Dana)
Dana sigur, poti pune si faina 🙂