budinca de paine malteza
O specialitate malteza, pe numele ei Puddina, care mi s-a parut interesanta prin amestecul atator ingrediente.
Am vazut reteta la televizor si am zis sa o incerc neaparat.
A fost tare buna. Daca sunteti amatori de prajituri moi si pufoase, nu este cazul acestei budinci.
Iese densa, foarte satioasa si plina de arome.
 Ne trebuie:
cca 500 g paine veche de 1-2 zile
cca 12 lg zahar
2-3 lg cacao
4 lg amidon
3 oua
stafide, fructe confiate, nuci – cca 300 g
vanilie
coaja de portocala (optional)
2 lg de unt ( nu era in reteta originala)
cirese confiate pt decor
Cum se face:
Rupem painea bucati, o punem intr-un castron incapator si turnam peste ea apa sa se imbibe bine.
IMG_2571_1
Lasam la inmuiat cca o ora apoi luam cu mana din ea si o stoarcem de apa (nu stoarcem chiar toata apa) si o transferam in alt bol maruntind-o cu mainile.
Punem peste paine restul ingredientelor, zaharul, cacaua, amidonul, ouale fructele confiate si nucile, esenta de vanilie, coaja de portocala.
Eu am pus si 2 lg de unt, le-am topit. In reteta originala nu erau dar m-am gandit sa nu iasa prea uscata.
IMG_2590_1
Amestecam bine. Amestecul trebuie sa fie unul destul de moale,  nu prea compact. Daca vi se pare prea tare, mai puteti pune 2-3 lg de apa/lapte.
IMG_2595_1
Ungem o tava cu ulei si turnam amestecul.
Punem deasupra ciresele confiate (putem orna si cu nuci, caise confiate…)
IMG_2598
si dam la cuptorul bine incins  pt cca 45-50 de min.
Va ramane oarecum umeda inauntru, deci testul scobitorii nu se poate aplica.
E plina de fructe si nuci, aromata, puteti pune si rom daca vreti.
Merge de minune cu un pahar cu lapte.
Enjoy!
budinca de paine malteza 1