De cand am vazut reteta asta la Maya am stiut ca trebuie sa o incerc pentru ca ador caramelul.
Am pregatit-o acum ceva vreme, insa abia acum reusesc sa v-o arat.
Este un desert rapid, ideal pentru orice anotimp.
Insa va spun, o cupa de budinca rece, este tare buna pe caldura 🙂
Ne trebuie:
400 ml lapte fierbinte
4-5 linguri zahar
25 g amidon de porumb
Cum se face:
Caramelizam zaharul – nu il lasam mult pe foc dupa ce se luchefiaza, cu cat este mai inchis la culoare, cu atat devine mai amarui.
Stingem caramelul cu laptele fierbinte,apoi lasam la foc potrivit pana cand zaharul se dizolva complet.
Se iau cîteva linguri de amestecul de lapte si zahar si se amesteca cu amidonul, dupa care turnam amestecul peste lapte, amestecînd continuu cu telul pîna se îngroasa.
Cand se mai raceste putin, turnam în cupe, pahare, boluri sau ce alte forme doriti
Se lasa la racit.
Se poate consuma ornata cu frisca, cu ciocolata topita, dupa preferinte.
Enjoy!
* Cand inca este calduta, putem adauga in ea unt si astfel o transformam in crema pt tort, rulade, etc.
* O putem amesteca cu frisca si obtinem o crema aerata de servit in cupe.
Si mie mi-a placut cand am vazut-o dar nu i-a venit randul inca:))
Pupici
Arata foarte bine, dar pe mine lingurita aceea ma atrage, ce fel de lingurita este, se rada pe ea? Judith
Bianca, pup! Si eu am o lista de asteptareeee 🙂
Judith, linguritele astea le-am luat pt ca mi s-au parut haioase. Scria ca sunt pt capsuni :)) Insa habar nu am ce poti face cu ele la capsuni.
Oricum sunt ciudatele.
Edith,ma bucur ca ti-a placut :*
Oare nu trebuie tinut invers la mancatul capsunelor, dar unde se maninca cu lingurita, poate gemul. Imi place mult blogul tau, fotografiile, toate.Sa ne scrii si fotografiaza cat mai mult, Judit