Suntem in postul Craciunului, asa ca pe langa cele aproape 150 de retete de post de pe blog, va mai aduc inca una.
Este un preparat rapid, ideal pentru serile cand venim de la serviciu si nu avem prea mult timp pentru gatit.
Dar sunt la fel de binevenite si ca o gustare pentru invitati mai ales ca se fac fosrte rapid, ca orice bruscheta, mai ales
daca folosim fasole deja fiarta, din conseva. Eu am folosit fasole din conserva de la Sun Food, conserve sanatoase
fara conservanti, pe care le am mereu la indemana.
Si cum suntem in sezonul rece folosim usturoi, mult usturoi 🙂
Ne trebuie:
paine
1 conserva fasole Sun Food
8-10 rosii uscate
4-5 catei mari de usturoi
1/3 legatura de patrunjel
3 linguri ulei
sare, piper
Cum se fac:
Punem fasolea la scurs intr-o sita.
Intre timp prajim feliile de paine (optional le putem freca cu un catel de usturoi).
Taiem usturoiul felii fine, rosiile uscate le taiem bucatele mici si le amestecam impreuna cu fasolea,
patrunjelul tocat marunt, uleiul sare si piper. Eu am folosit un ulei cu chilli care le-a facut picante.
Va recomand sa folositi 1 lingurita de sos chilli sau ce aveti la indemana, daca va plac mancarurile picante, vor iesi delicioase.
Putei folosi un amestec de ierburi provensale, oregano sau orice altceva va place in locul patrunjelului.
Punem amestecul de fasole pe feliile de paine si mancam cu multa pofta.
Enjoy!