Sunt un maaare fan bouyourdi, iar daca inca nu l-ati incercat, e musai sa o faceti.
Este deliciosenie pura! Se face repede sie ste o combinatie tare reusita de legume cu branza,
totul pregatit la cuptor. Varianta de astazi are si ciuperci, insa nu mai contine rosii.
Am descoperit la Kevin reteta de bouyourdi cu ciuperci si am zis ca trebuie sa o incerc.
Asa ca iata, v-o arat si voua.
Ne trebuie:
1 ceapa mare
2 linguri de ulei
400 g ciuperci (eu am folosit brune)
2 catei de usturoi
1 ardei gras (sau capia)
100 g telemea (de oaie am pus eu)
50 g mozzarella
sare, piper
oregano uscat
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Calim ceapa tocata julienne in 2 linguri de ulei, acoperit timp de 2-3 minute,
apoi adaugam ciupercile taiate felii. Adaugam sare si piper si oregano.
Sotam pe foc, amestecand din cand in cand cca 7-8 minute sau pana cand apa este aproape evaporata.
Inlaturam de pe foc, adaugam ustuoiul si branza sfaramata, ardeiul taiat julienne
si punem totul intr-un vas ce merge la cuptor si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30-40 minute.
In ultimele 10-15 minute adaugam mozzarella rasa deasupra pentru a-i da timp sa se topeasca,
dar sa nu se arda.
Servim cu paine prajita (sau nu) sau pita greceasca daca avem noroc. 🙂
Enjoy!
Buna, am incercat si eu aceasta reteta in weekend si am fost tare incantata, este o minunatie 🙂
Cristina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Bună, Edith! Mulțumesc pentru rețetă! Mi-a plăcut foarte mult. Ador ciupercile așa că mă bucur când găsesc o rețetă care le include. O mențiune: oregano nu apare în procesul de preparare, deși este inclus în lista de ingrediente 🙂
Corina, ma bucur ca ti-a placut. Oregano se pune peste ciuperci in tigaie, cand le condimentezi. 🙂 Probabil ca mi-a scapat..