Astazi uitam de dulciuri nesanatoase, cu zahar, grasimi si alte prostii.
Va arat o reteta de bomboane foarte sanatoase si gustoase, care contin 2 ingrediente
ultra-mega sanatoase: goji si tarate de psyllium.
(De cate ori am folosit cuvantul “sanatoase” mai sus?? :)) Nu conteaza, ati retinut ideea. :P)
Pentru a citi despre fiecare dintre ele, click pe numele lor. Le gasiti in plafaruri si site-uri online.
V-am mai spus ca nu imi plac goji, insa fiind f sanatoase, vreau sa le consum macar din cand in cand.
Asa a aparut Limonada cu goji si bomboanele de astazi.
Bomboanele pot fi consumate si in Dieta Dukan.
Ne trebuie:
5 lg de goji
5 lg tarate de psyllium+100 ml apa
5 lg de lapte praf degresat
2 lg indulcitor (xylitol)
vanilie, coaja de portocala, esenta de portocala
– cantitati pt cca 20 buc –
Cum se fac:
Hidratam fructele de goji cca 20 de min in putina apa.
Varsam apa si le clatim putin.
Punem in blender goji, xylitolul (sau alt indulcitor natural: miere, sirop de agave, etc)
si 100 ml de apa plata. Blenduim bine sa omogenizam amestecul.
Rasturnam continutul intru-un bol, adaugam laptele praf, taratele de psyllium, vanilia,
coaja de portocale (si esenta – optional),
omogenizam bine si lasam taratele sa se umfle cca 15-20 min.
Cu mainile foaarte usor umezite, formam bilute si servim.
Se pastreaza 2-3 zile la frigider in caserole acoperite.
Enjoy!
am ambele ingrediente…bunavointa mai trebuie 🙂
Foarte buna ideea ta. Imi plac genul asta de dulciuri sanatoase si ingenioase 😉
Din “cauza ta” am cumparat matcha si tot din cauza ta am sa cumpar si goji 😉 Reteta asta de bomboane mi se pare fantastica!
Mara
Mai fata, vrei sa ma omori? Arata BESTIAL! cred ca sunt cel putin la fel de delicioase pe cat arata!
ai te pup ca mor de pofta :)) Ma duc sa infulec ceva :))
Edith, suna foarte bine bombonelele si am sa le fac chiar azi. Dar 5 linguri de tarate nu e foarte mult? Eu am pus 2 linguri de tarate intr-o budinca si m-am constipat foarte rau (e cunoscut efectul asta al lor de a absorbi foarte mult din intestin). Eventual de precizat, a se bea multe lichide dupa bombonele?
Anca, da, ai dreptate, trebuie sa consumi apa mai multa cand mananci tarate de psyllium, o sa adaug in reteta. Ele sunt indicate pt digestie (nu constipa decat daca nu bei multa apa).
Eu am consumat bomboanele in cca 3 zile, asa ca nu mi se pare mare cantitatea de tarate…
Sper ca ti-au placut 🙂
Ma bucur ca va plac. Sun bune si f sanatoase 🙂
Arata bine, insa eu nu ma omor dupa dulciuri ma omor in schimb dupa piftele ,daca ai face o reteta pentru piftele ce arata asemantor acestor bomboane ar fi asa de super!
Simona, dac aruncai o privire la Aperitive, gaseai cateva retete de chiftelute care arata exact ca astea 😉
Arata superb, ca toate retetele tale! Azi am rasfoit blogul tau si nu am decat cuvinte de lauda, si-mi pare rau ca n-am facut-o mai devreme. Pozele sunt fantastice, felicitari!
Paula, iti multumesc frumos! Sper sa-ti placa ce incerci de la mine 🙂
Le-am incercat aseara. Au fost bune. Nici eu nu ma omor dupa goji si din cauza asta il consum ff rar din pacate. Aveam un rest intr-o punga de vreo 2 luni si nu ma mai atinsesem de ele. Este o idee buna. Multumesc. Adina
Adina, ma bcur ca ti-au placut. Gusturile difera, dupa cum vad, unora le plac unora nu.. 🙂
Te mai astept!
gretoase rau,edith, scuze ca iti spun dar e parerea mea
imi pare rau ca nu ti-au placut 🙁 Ai folosit toate ingredientele din reteta? Sau ai modificat-o?
Mie mi-au placut. In alt mod nu condum goji ca nu imi plac, insa asa le consum..
As vrea sa le incerc si eu dar pot inlocui laptele praf cu altceva ca aici in Olanda e tare scump. In rest am tot ce imi trebuie.
Multumesc anticipat pt. raspuns si succes in continuare in bucatarie!
Mada
Poti sa nu pui lapte praf, Mada 🙂
ce sunt taratele de psyllium?pot fi inlocuite cu altceva?poate alte seminte?
Taratele de psyllium sunt niste tarate :))
Le gasesti la orice plafar. Nu pot fi inlocuite cu altceva din pacate. Seminte nu avem voie in dieta Dukan 🙂
Am auzit ca fructele de goji contin foarte multe vitamina C, chiar mai multa sau mai concentrata decat lamaile.
Asa ca e bine sa le consumam mai ales acum cna d vine frigul pentru ca ne intareste imunitatea.