Bomboane cu banane si cocos, se fac repede, sunt sanatoase, delicioase si de post,
daca folositi ciocolata neagra sau vegana. Sunt ideale atat ca desert cand ai pofta de ceva dulce.
Dar pot face foarte bine parte din meniul unei mese festive.
Daca le pastrati 2-3 zile, recomand ca bananele sa nu fie foarte coapte, ci doar coapte.
Ne trebuie:
2 banane mari coapte (310 g am avut eu)
1/3 lingurita sare
130 g nuca de cocos
2 linguri de cacao
5 linguri de nuca macinata/tocata
5 linguri picaturi de ciocolata (sau ciocolata tocata)
fulgi de cocos pentru ornat
– cantitati pentru cca 26 de bomboane –
Cum se fac:
Intr-un bol pasam bananele cu o furculita, apoi adaugam peste ele restul ingredientelor:
sarea, nuca de cocos, cacaoa, nuca si ciocolata. Daca tineti post, folositi ciocolata neagra.
Omogenizam bine compozitia
si facem bilute pe care apoi le dam prin nuca de cocos.
Chiar daca compozitia rezultata este usor mai moale, in cateva ore,
sau a doua zi, bomboanele se intaresc.
In functie de cat de mari le faceti, numarul lor poate varia.
Se pastreaza la frigider, in cutii acoperite pentru cca 3-4 zile.
Sunt delicioase, sanatoase si fara zahar (daca alegeti o ciocolata fara zahar).
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!