biscuiti pina colada - Biscuiti pina colada
Daca e decembrie, sunt muuulti biscuiti. Biscuiti pentru Mosu’, dar mai mult pentru noi 🙂
Biscuiti pina colada, cu ananas si cocos, dar fara alcool 😀
Buni tare, fragezi si aromati, sunt si mai buni dupa 1-2 zile. Se pastreaza in cutii inchise pana la 10 zile.
Ii puteti orna, sau ii lasati simpli, sunt la fel de buni.
Ne trebuie:
Pentru biscuiti:
300 g faina
1/4 lingurita praf de copt
200 g unt topit
110 g zahar pudra
Vanilie
Un praf de sare
Pentru umplutura:
60 g nuca de cocos
60 g zahar

vanilie

Pentru decor:
4-5 patratele ciocolata alba
1/2 lingurita esenta ananas sau cocos
Nuca de cocos
– cantitati pentru cca 19 bucati –
Ananas congelat Edenia - Biscuiti pina colada
Cum se fac:
Putem face umplutura de ananas cu o zi inainte.
Lasam ananasul la deghetat intr -o sita, apoi il punem in robotul de bucatarie cu lama in S si il maruntim.
ananas umplutura biscuiti - Biscuiti pina colada
Punem ananasul pe foc intr-o cratita antiaderenta si lasam cca 10 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam apoi zaharul, vanilia si nuca de cocos. Omogenizam bine si mai lasam la foc mic cca 10-15 minute,
amestecand des, pana cand se mai evapora din lichid. Eu am pus si putin turmeric, pentru culoare.
Rasturam compozitia intr-un bol si dupa ce se raceste o dam la frigider.
(Eu am folosit toata punga de ananas si mi-a ramas umplutura pentru inca o tura de biscuiti, asa ca voi folositi cantitatile scrise la ingrediente)
Intr-un bol incapator mixam untul topit cu vanilia si zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.
Punem faina si praful de copt intr-o sita, le cernem peste unt si omogenizam bine.
aluat biscuiti pina colada - Biscuiti pina colada
Punem aluatul la frigider  pentru o ora.
Scoatem aluatul si umplutura de ananas de la frigider. Facem bile din aluat cam cat o nuca, le aplatizam in palma si punem in mijloc
cam o lingurita de umplutura, apoi strangem marginile aluatului peste umplutura.
biscuiti pina colada etapele preprararii - Biscuiti pina colada
Aplatizam usor si punem in tava, pe hartie de copt, cu partea frumoasa in sus. Daca se crapa usor aluatul si se vede umplutura din loc in loc,
sigilam strangand putin de aluat, este moale si maleabil.
biscuiti pina colada in tava - Biscuiti pina colada
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 18-20 minute. Dupa 5 minute ii scoatem pe un gratar sa se raceasca.
Topim 4-5 patratele de cuocolata alba intr-o punguta pusa in apa fierbinte si stransa bine la un colt.
Ornam biscuitii dupa ce s-au racit. Presaram imediat fulgi de cocos inainte sa se intareasca ciocolata.
(eu am avut in casa doar niste ciocolata alba aerata cu caramel, asa ca nu s-a topit foarte frumos, deci liniile de ciocolata n-au iesit drepte si frumu.)
Se pot depozita in cutii inchise, la temperatura camerei pana la 10 zile.
Bune tare, si mai buni a doua, a 3-a zi – daca mai rezista.
Puteti vedea pe instagram un reel din timpul prepararii.
biscuiti pina colada 1 - Biscuiti pina colada
Enjoy!
biscuiti pina colada 2 - Biscuiti pina colada